PV-kalvojen teknologiset suuntaukset

· Tietoja aurinkosähköstä

PV-kalvoteknologian päivityspolku on vakaa, ja N-tyypin ja kaksoislasin kehityssuuntaukset ohjaavat rakenteellisia parannuksia.

Kennojen ja suojusten liittämiseen käytetään aurinkosähkökalvoja, ja sisäisissä järjestelmissä on meneillään tekniikan päivityksiä. Koska kennoteknologia muuttuu vakaammaksi, jopa PERC:stä uuteen kennoteknologiaan, kuten TopConiin ja HJT:hen, siirtymisen myötä kapselointimateriaali voi periaatteessa vastata kysyntään, ja vanhaa tuotantolinjaa voidaan päivittää yksinkertaisesti säätämällä osaa tuotantoprosessista ja laitteista, teknologiasuuntaus on luotettavuuden parantaminen ja hienostuneen kustannusten hallinnan suorituskyvyn edellytysten täyttäminen.

PV-kalvojen kysyntä yli kaksinkertaistuu seuraavien viiden vuoden aikana. Aurinkosähkökalvon kysynnän odotetaan ylittävän 4 miljardia neliömetriä vuonna 2025, ja CAGR on 20 prosenttia vuodesta 2020 vuoteen 2025.

Neljä tyypillistä aurinkokennokalvojen käyttökohtaa on tulossa selväksi.

(1) Läpinäkyvä ja valkoinen EVA-kalvo: Tällä hetkellä yhden lasin moduulit käyttävät yleensä tavanomaista läpinäkyvää EVA-kalvoa ja valkoista kalvoa etu- ja takakapselointiin, valkoisella EVA-kalvolla on korkea heijastuskyky, koska kalvon pohjakerros voi tehokkaasti parantaa kohdatun valon heijastusta ja läpäisevää valoa solusta, mikä parantaa moduulin tehokkuutta 1W-3W: llä.

(2) POE-kalvo: kaksinkertaiset lasimoduulit ja N-tyyppiset solut PID-vaimennusongelmien vuoksi ovat vakavampia, EVA-hartsi voidaan korvata POE-hartsilla, jolla on parempi vedenkestävyys, säänkestävyys ja läpäisykyky, joten POE-kalvo syntyi.

(3) Monikerroksinen koekstrudoitu POE-kalvo (EPE-kalvo, EVA / POE / EVA-rakenne): Koska POE-hartsi on muutaman ulkomaisen petrokemian alan yrityksen monopoli, se on kallista ja tuottaa enemmän ilmakuplia komponenttien laminoinnissa, mikä johtaa suurempaan viallisen vinoutuman määrään ja laminointiaikaan, joten Haiyu New Material on kehittänyt innovatiivisen monikerroksisen koekstrudoidun POE-kalvon, jossa yhdistyvät POE: n anti-PID-suorituskyky ja EVA: n korkea läpäisyaste. Se vähentää myös käytetyn POE:n määrää, mikä vähentää kustannuksia ja lisää tehokkuutta.

Kaksoislasimoduulien ja N-tyyppisten kennojen teknisen reitin edistämisen myötä korkealaatuisten liimakalvojen osuus kasvaa tasaisesti. CPIA: n tilastojen mukaan vuonna 2020, vaikka läpinäkyvä EVA-kalvo on edelleen markkinoiden hallitseva tuote, jonka markkinaosuus on 56,7 prosenttia, se laskee 12,9 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna, mikä johtuu pääasiassa kaksinkertaisten lasimoduulien osuuden kasvusta ja EVA-hiukkasten hinnankorotuksesta, ja sen laskeva osuus korvataan pääasiassa POE-kalvolla ja EPE-kalvolla. Läpinäkyvän EVA-kalvon/valkoisen EVA-kalvon/POE-kalvon/koekstrudoidun kalvon osuuden odotetaan olevan 48 %/19 %/11 %/21 % vuoteen 2025 mennessä.