Aurinkosähköteollisuuden trendit: kuka on aurinkopiinien jälkeen suurin teknologinen muutos, joka ohjaa aurinkosähköalan kehitystä?

· Maysun Solar uutiset

Aurinkosähkö on epäilemättä taloudellisesti edullisin ja skaalautuvin puhdas energialähde tällä hetkellä, ja se on myös energiavallankumouksen "ruorimies". Alan sisäpiiriläiset uskovat, että vuoden 2022 loppuun mennessä maailman odotetaan saavuttavan ensimmäistä kertaa pariteetin kevyessä varastoinnissa, mikä tarkoittaa, että fossiilisen energian uusien energiavaihtoehtojen logiikka on vakiintunut ja pitkän aikavälin aurinkosähkön kasvun logiikka on vakiintunut.

 

Kustannusten aleneminen on edelleen keskeinen logiikka, joka on jatkuvan teknologiainnovaation taustalla. Teollisuus uskoo, että aurinkopiikiekkojen jälkeen seuraavien 10 vuoden aikana odotetaan ajavan suurimpia teknologisia muutoksia aurinkokennojen kehityksessä, 2022 on ensimmäinen vuosi N-tyyppisten akkujen teollistamiseen. Teknologiareittien osalta HIT/HJT:n ja TOPCONin odotetaan kehittyvän rinnakkain pidemmän ajan kuluessa.

 

Vuonna 2022 teollisuus odottaa maailmanlaajuisen asennetun kapasiteetin nousevan 220GW-250GW: iin, ja segmentoinnin osalta aurinkopiin hinta on ehdottomasti laskenut, ja alin hinta vahvistetaan toistuvassa kilpailussa aurinkopiinivalmistajien ja loppukäyttäjien välillä; investointimahdollisuudet kapselointikalvon, PV-taustalevyn, matalan lämpötilan hopeapastan ja muiden apumateriaalien alalla ovat huomionarvoisia.

 

 PV:n pitkän aikavälin kasvulogiikka on luotu, kun otetaan huomioon, että maailmanlaajuisesti korostetaan yhä enemmän uutta energiaa ja että Kiina toteuttaa "kaksinkertaisen hiilidioksidin" strategiaa.

 

PV-teollisuuden kasvulogiikan osalta SOLARZOOMin uuden energian ajatushautomon johtaja Ma Yiwei sanoi toimittajien haastattelussa, että vuoden 2022 aurinkopiinien hinnat laskevat, kilowattitunnin sähkön hinta laski, mikä ajoi kevyen varastoinnin integrointia pariteetin aikakauteen, mikä tarkoittaa myös sitä, että koko uuden energiateollisuuden kustannukset vähenivät samalle tasolle kuin fossiilinen energia.

 

 

 Longin laskelmien mukaan vuoteen 2030 mennessä vuosittainen maailmanlaajuinen aurinkosähköasennusten määrä on yli 1500 GW; aurinkosähkömoduulien elinkaaren mukaan aurinkosähkömoduulien vaihtoaika alkaa 31. vuonna asennuksen jälkeen. Nämä kaksi tekijää ovat vaikuttaneet siihen, että aurinkosähköstä on tullut ala, jonka vuotuinen kysyntä on yli 1 000 GW ja jonka kasvu jatkuu.

 

Haastatellut alan toimijat olivat myös yleisesti ottaen optimistisia vuoden 2022 osalta ja ennustivat maailmanlaajuisten asennusten olevan 220GW-250GW, mikä merkitsee yli 30 prosentin kasvua vuodesta 2021.

 

"Ensinnäkin uusi kysyntä ja toiseksi se määrä, jota ei asennettu vuonna 2021 aurinkopiin hinnan nousun vuoksi, toteutuvat molemmat vuonna 2022." Ma Yiwei selitti.

 

"Asennetun kapasiteetin määrä vuonna 2022 määräytyy aurinkopiinien hintojen ja aurinkosähkömoduulien kustannusten välisen taistelun perusteella." PV-alan tiedotusvälineen, Global PV:n, analyytikot analysoivat lisäksi, että vuosina 2018-2021 teollisuus ennusti yleisesti asennettuja määriä Kansallisen energiahallinnon tukien perusteella. Vuonna 2022, kun aurinkopiin tuotantokapasiteettia vapautuu ja aurinkosähkömoduulien hinnat eivät kestä korkeaa 0,346 Yhdysvaltain dollarin kustannusta W, on epätodennäköistä, että aurinkopiin hinta palaa 42,57 Yhdysvaltain dollariin/kg, ja näiden kahden välinen taistelu johtaa lopulta aurinkopiin hinnan laskuun ja asennetun kapasiteetin kasvuun.

 

 Aurinkosähköteollisuus on tyypillisesti teknologiavetoinen ala. Viimeisten 10 vuoden aikana monikiteisestä monokiteiseen, yhdistettynä timanttilangan kanssa, aurinkokiekkoteknologian innovaatiosta on tullut voimakas työkalu aurinkosähköteollisuudelle sähkön kustannusten alentamiseksi. Alan näkemyksen mukaan akkuteknologian innovoinnista tulee seuraavan 10 vuoden aikana alan uusi kasvulogiikka, joka tuo alan toimijoille ylimääräisiä voittoja.

 

"Tulevalla kaudella akkuyhteyden läpimurto on todennäköisin." Alan sisäpiiriläiset sanoivat alan muutoksen suunnasta, että teknologisen innovaation myötä aurinkosähköakut siirtyvät vähitellen P-tyypistä N-tyyppiin, ja vuosi 2022 on ensimmäinen vuosi, jolloin N-tyyppiset akut teollistetaan.

 

"Ma Yiwei sanoi, että N-tyyppisten kennojen osalta HIT/HJT on toivottavin teknologiareitti, joka perustuu tuotantokustannusten alentamiseen, muuntotehokkuuden lisäämiseen ja sitten tuotteen koko elinkaaren aikaiseen sähköntuotantoon ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. "Saattaa olla, että jotkut alan toimijat ovat valinneet TOPCONin lyhyellä aikavälillä, mutta HIT/HJT:n odotetaan siirtyvän laajamittaiseen teollistamiseen sen jälkeen, kun hopeapäällysteisen kuparin massatuotanto ja ohuet piikiekot on saatu käyttöön vuoden 2022 loppuun mennessä."

 

Teollisuuden mukaan TOPCON-muunnostehokkuus on 24% tai enemmän, laitteiden kysyntä ja olemassa oleva PERC-kennotekniikan reitti voidaan sovittaa yhteen, ja sen etuna ovat alhaiset teollistamiskustannukset; HIT-prosessin yksinkertainen muuntokurssi on korkeampi, sopivampi akun ohuelle kiekolle, kaksipuolinen kysyntä, mutta ongelmana ovat korkeat laiteinvestoinnit.

 

Mukaan alan lähteistä, verrattuna nykyiseen valtavirran PERC solut, ABC solut kehittämä yritys käyttää uutta takaisin kosketuksen rakenne, edessä solun ilman grid line varjostus, laboratorio valosähköinen muuntaminen tehokkuus 26%, odotetaan saavuttavan 25,5% tehokkuutta massatuotannon jälkeen vuonna 2022, sen ei-pii kustannukset odotetaan tehdä sama kuin PERC tai jopa pienempi, muuntaminen tehokkuus kuin PERC parantaa noin 10% sähköntuotanto.

 

Alan jättiläiset ovat hieman varovaisempia, ja tavanomainen toteamus on, että mikään yksittäinen teknologiareitti ei tällä hetkellä tarjoa selkeää etua N-solujen alalla.

 

Sähkön hinta on aurinkosähkön ensimmäinen periaate, joka määrittää teollistamisen ja teknologiaan tehtävien investointien suunnan. TOPCONin ja HIT:n odotetaan kehittyvän rinnakkain teollistamisen alalla seuraavien neljän-viiden vuoden aikana.