Aurinkosähkövoimala kohtaa kovaa lunta: laske maksimikantavuus, jotta vältytään raskaalta lumelta

· Tietoja aurinkosähköstä

Ennen kuin aloitamme, katsotaanpa uutinen:

 

Tämä uutinen tulee Sisä-Mongoliasta, Kiinasta. Suuri määrä aurinkosähkömoduuliryhmiä paikallisessa aurinkovoimalassa murskautui tai vaurioitui raskaan lumen takia, mikä johti suuriin tappioihin.

 

Tässä kuvia lumen jälkeisestä kohtauksesta:

 

Eläviä kuvia:

Kohtauskartta aurinkosähkövoimalaitoksesta, joka kohtaa raskaan lumen romahtamisen
Kohtauskartta aurinkosähkövoimalaitoksesta, joka kohtaa raskaan lumen romahtamisen

Asiaan perehtyneiden mukaan aurinkosähkövoimalaitoshankkeen asennettu kapasiteetti on 60 megawattia, ja alustavan arvion mukaan jopa 80-90 prosenttia aurinkosähkömoduuliryhmistä on romahtanut tai vaurioitunut.

 

Euroopan maissa sataa usein talvella lunta, ja usein annetaan kovaa lumisadetta koskevia varoituksia.Aurinkosähkövoimaloiden yhteistyökumppaneiden on ryhdyttävä etukäteen varotoimiin edellisen uutisen traagisen tilanteen välttämiseksi.

 

Jotta voit ryhtyä varotoimiin, sinun on tiedettävä kolme asiaa:

 

Yksi: aurinkosähkömoduulien kantavuus:

 

Suurin sallittu pintapaine on Pascal, 6000 Pascal. Tämä tarkoittaa, että aurinkosähkömoduulien pinta kestää maksimikuormituksen 6000 newtonia neliömetriä kohti. Yksi kilo lunta painaa 9,81 newtonia. Jaa maksimipaine pascaleina 10:llä saadaksesi suurimman sallitun lumikuorman neliömetriä kohti kilogrammoina.

 

Kaksi: Kuinka paljon lunta on:

 

Lumi muuttaa painoaan ajan myötä. Tämä tapahtuu toisaalta kosteuden imeytymisen kautta ja toisaalta lumen puristumisen kautta omalla painollaan. Juuri satanut kuiva lumi ei uhkaa aurinkomoduuleita, ja yksi metri lumen syvyys vastaa noin 50-60 kilon kuormaa neliömetriä kohti. Kun lumi kastuu ja sakeutuu, asiat muuttuvat dramaattisesti. Näissä tapauksissa paino voi nousta noin kymmenkertaiseksi.

 

Kolme: Lumen paksuuden ja kuorman välinen suhde

 

1 neliömetri * 10 cm = 25㎏

1 neliömetri * 20 cm = 50㎏

1 neliömetri * 30 cm = 75㎏

100 neliömetriä * 30 cm = 7,5 tonnia

Tällä hetkellä teräsrakennetehtaan katon mitoituskuorma on yleensä välillä 30-50㎏.

 

Kun tiedät kolme tietopistettä, voit laskea lumen enimmäispainon, jonka aurinkosähkövoimalaitoksesi voi kestää. Kuinka estää aurinkovoimalan lumikertymä saavuttamasta maksimikantavuutta?

 

Neljä: Kuinka ehkäistä lunta aurinkosähkövoimaloiden alkuvaiheessa

 

Aurinkosähköpaneelit

Talvella aurinkosähkömoduulit keräävät helposti pölyä ja lunta, ja aurinkosähkömoduulien tehohäviö on yli 5 % pölyn ja lumen takia.. PV-moduulien puhdistamisella voidaan välttää hot spot -ilmiö ja pidentää aurinkosähkömoduulien käyttöikää.

 

Euroopan alueille, joilla sataa usein lunta, on suositeltavaa asentaa aurinkosähkömoduuleja, joiden kaltevuuskulma on suurempi, koska lumi liukuu jossain määrin pois, mikä vähentää lumen kerääntymisnopeutta. Kun asennat, pidä tietty etäisyys aurinkosähkömoduulin pohjan ja maan välillä, jolloin lumi putoaa ja kerääntyy pohjalle, jotta se ei keräänny aurinkosähkömoduuliin myöhemmin.

 

Viisi: lumen puhdistaminen aurinkosähkövoimaloissa

 

Jos PV-moduuleilla on lumisateen jälkeen kovaa lunta, se on puhdistettava.Voit työntää lunta pehmeillä esineillä ja varo naarmuttamasta lasia. Aurinkosähkömoduuleilla on tietty kantokyky, mutta niiden päälle ei voi astua puhdistamaan, mikä aiheuttaa halkeamia tai vaurioita aurinkosähkömoduuleissa ja vaikuttaa aurinkosähkömoduulien käyttöikään. Yleensä ei suositella odottamaan, että lumi on liian paksua ennen puhdistusta, jotta vältetään aurinkosähkömoduulien jäätyminen.

 

Aurinkosähköpaneelit

Monissa tapauksissa lumen heijastus vaikuttaa pienen osan aurinkosähkön tuotantoon. Jos lumi ei peitä PV-moduuleja, maassa oleva lumi toimii peilinä, joka lähettää auringonvaloa takaisin, jolloin sähköntuotanto lisääntyy. Jos lumipeite kuitenkin peittää aurinkosähkömoduulit kokonaan ja vain pieni osa auringonvalosta kulkee lumen läpi ja säteilyttää aurinkosähkömoduuleja, se vaikuttaa aurinkosähkön tuotantoon.

 

Kuusi: Varotoimet lumen puhdistukseen

 

Muista kiinnittää huomiota pehmeiden esineiden käyttöön estääksesi lasin naarmuuntumisen ja vähentääksesi aurinkokennomoduulien valonläpäisyä;

Älä pese aurinkopaneelin pintaa kuumalla vedellä, sillä kylmän ja lämmön epätasaisuus vaurioittaa aurinkopaneelin pintaa vakavasti;

Varo astumasta aurinkosähkömoduulien päälle puhdistamista varten. Aurinkosähkömoduuleilla on tiettyjä kantovaatimuksia, jotka voivat aiheuttaa halkeamia tai vaurioita aurinkosähkömoduuleissa ja vaikuttaa aurinkosähkömoduulien käyttöikään.

Varo odottamasta, että lumi on liian paksua ennen puhdistamista, jotta aurinkosähkömoduulit eivät jääty.

Lumenpoiston tulee olla puhdasta, älä aliarvioi lumikaistaleita. Jos aurinkopaneelin päällä on vain pieni pala lunta, se tulee puhdistaa. Tukkeutunut aurinkopaneeli epäonnistuu kokonaisuutena ja invertterin tehontuotanto laskee merkittävästi.

 

Seitsemän: tapa raivata lunta

 

1. Moppi lumen poisto

Käytä pehmeää kangasmoppia työntämään lunta alas. Tämä lumenpoistomenetelmä säästää rahaa ja vaivaa.

Mutta ole varovainen: älä käytä teräviä esineitä, jotta et naarmuta lasia

2. Peitä kankaalla tai muovipussilla

Pienet aurinkosähkövoimalaitokset voidaan myös peittää kankaalla tai muovipussilla lumen sateen tullessa ja ne voidaan paljastaa, kun lumi lakkaa. 

3. Robottilumenpoisto

Laajamittainen aurinkosähkövoimalat voivat käyttää robotteja lumen poistamiseen. Muistutus: Kun puhdistat aurinkovoimaloiden lunta, kiinnitä huomiota turvallisuuteen, erityisesti katolla seistessä.