Mikä on aurinkosähköjärjestelmän DC/AC-suhde?

· Tietoja aurinkosähköstä

Aurinkosähköjärjestelmää suunniteltaessa on otettava huomioon monia teknisiä parametreja, kuten kallistuskulma, atsimuutti, moduulien etäisyys toisistaan, kapasiteettisuhde ja muut laitetekniset parametrit, joista kapasiteettisuhde on parametri, joka on otettava huomioon. Kohtuullisella kapasiteettisuhteella varmistetaan, että laitteisto toimii parhaalla mahdollisella tavalla, ja lisäksi sillä taataan moduulien käyttöaste, joka liittyy suoraan aurinkosähköjärjestelmän investointiin ja kustannusten kattamiseen.

broken image

Mikä on kapasiteettisuhde?

Kapasiteettisuhde on aurinkosähkövoimalan moduulitehon ja invertterin nimellistehon suhde. Jos aurinkosähköjärjestelmä on suunniteltu kapasiteettisuhteella 1:1, mutta valo-olosuhteiden ja lämpötilan vuoksi aurinkosähkömoduulit eivät saavuta nimellistehoaan suurimman osan ajasta ja vaihtosuuntaaja ei periaatteessa toimi täydellä kapasiteetilla, mikä menee suurimman osan ajasta hukkaan. Virran ylisovitusmallia käytetään usein tehokkaana keinona parantaa aurinkosähköjärjestelmän yleistä käyttöastetta, alentaa järjestelmän tehokustannuksia ja lisätä tuloja.

broken image

Kapasiteettisuhteeseen vaikuttavat tekijät

Kapasiteetin jakosuhteeseen vaikuttavat useat tekijät, muun muassa seuraavat:

  • Riittämätön säteilyn intensiteetti
  • korkeat ympäristön lämpötilat
  • Tahrojen ja pölyn aiheuttama varjostus
  • moduulin suuntaus ei ole optimaalinen koko päivän aikana (seurantakannattimilla on vähemmän vaikutusta tähän tekijään).
  • moduulin tehon heikkeneminen
  • sovitusvirheet säikeiden sisällä ja niiden välillä.
broken image

Mitkä ovat kapasiteetin sovitussuhteen laskentaperiaatteet?

Sietosuhteita on kolmea eri periaatteiden mukaista luokkaa. Ensimmäinen luokka on alimitoitus, eli invertterin moduulin puolen kapasiteetti on pienempi kuin invertterin nimelliskapasiteetti; toinen luokka on kompensoiva ylimitoitus, jossa järjestelmän kapasiteettisuhdetta kasvatetaan sillä periaatteella, että järjestelmässä ei tapahdu tehonrajoitusta; kolmas luokka on aktiivinen ylimitoitus, jossa järjestelmän kapasiteettisuhdetta kasvatetaan sillä periaatteella, että järjestelmän LCOE-arvo on alhaisin, koska invertterissä tapahtuu tehonrajoitusta, järjestelmä menettää jonkin verran energiaa, mutta investoinnin ja tuoton yhteenlaskettu arvo johtaa järjestelmän alhaisimpiin kWh-kustannuksiin. Sähkön kustannukset minimoidaan. Moduulien ja invertterien kapasiteettisuhteen maltillinen lisääminen parantaa invertterin käyttöastetta ja myös laitoksen taloudellista tehokkuutta.

Tärkein syy ylisovittamiseen on se, että aurinkosähkömoduulit eivät saavuta haluttua huipputehoa varsinaisen käytön aikana.

broken image

Ylisovituksen edut

Järjestelmän investointikustannusten alentaminen ja investointituottojen lisääminen on yksi aurinkosähkövoimalajärjestelmän suunnittelun ja optimoinnin päätavoitteista. Suuri ylisovitus edellyttää invertteriltä korkeita vaatimuksia, kuten kykyä ottaa vastaan tasavirta-laitteistoa ja kykyä johtaa lämpöä pitkien aikojen ajan. Voit lukea Maysun koosteen "Invertterin valinta ja asennus".


1. Se voi kompensoida valon puutetta, vähentää lämpötilan, pölyn, moduulien vaimennuksen jne. aiheuttamaa tehohäviötä. Se voi saada aurinkosähkölaitoksen saavuttamaan nimellistehon ja tarjoamaan vakaata tehoa verkkoon.

2. Invertteri voi toimia pidempään aamu- ja iltatunteina. Koska invertteri tarvitsee DC-tulotehon saavuttaakseen käynnistyskynnyksensä ennen kuin se voi käynnistyä. Siksi samalla auringonvalon voimakkuudella kapasiteettisuhteen kasvattaminen voi saada aurinkosähkömoduulit tuottamaan enemmän tehoa, invertteri käynnistyy aikaisemmin ja pysähtyy myöhemmin, sähköntuotantoaika on pidempi ja paikallisia valoresursseja voidaan hyödyntää paremmin.

3. Parannetaan invertterien, paikan päällä olevien vahvistimien, sähkönjakelu- ja sähköasemalaitteiden käyttöastetta, laimennetaan yleishyödyllisten laitosten investointikustannuksia, vähennetään merkittävästi hankekustannuksia ja alennetaan sähköntuotannon kustannuksia.

broken image

PV-moduulien valmistajana, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, Maysun Solar voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä meihin tuotetarjousta varten.