Kun puhun PV ChatGPT:n kanssa

PV-yrityksen tiedottajana kiinnitän päivittäin huomiota PV-alan viimeisimpään kehitykseen sekä tiedotusvälineiden ja teknologiapiirien uutisiin. ChatGPT, josta on hiljattain tullut maailmanlaajuinen sensaatio, on varmasti jäänyt minulta huomaamatta. Massiivisen tietomääränsä ja ihmismäisen logiikkansa ansiosta ChatGPT on saanut 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää vain kahdessa kuukaudessa lanseerauksensa jälkeen, ja sen sanotaan korvaavan blogikirjoitusten toimittajat lähitulevaisuudessa. Tämä saa minut huolestumaan työstäni, joten haluan keskustella ChatGPT:n kanssa PV:stä!

broken image

OpenAI on yhdysvaltalainen yritys, ja suurin osa ChatGPT:n tietolähteistä on englanninkielisiä, kun taas muilla kielillä olevat tietolähteet eivät ole tällä hetkellä kovin kattavia, eikä niitä ole vielä avattu käytettäväksi joissakin maissa. Päätin siis kysyä ChatGPT:ltä kysymyksiä englanniksi, ja seuraavat kuvakaappaukset chatista ovat kaikki englanniksi. Kommentoimme tietenkin lyhyesti sen vastauksia, jotta muilla kielillä lukijat ymmärtävät, mistä chattaamme?

Chat alkakoon!

broken image

Kyllä, tekoälybotti on selostanut tarkemmin, mikä PV on, ja siinä ovat perusasiat.

Kysytään yhdessä ChatGPT:ltä, mitä PV-kennoa se suosittelisi.

broken image

Näyttää siltä, että ChatGPT ei halua ohjata ihmisiä ostamaan tiettyä aurinkopaneelia, sen vastaus on hyvin neutraali.

Valitse yksikiteiset kennot, monikiteiset kennot vai ohutkalvokennot? On järkevää, että aina on ihmisiä, jotka valitsevat jostain syystä tietyn tyyppisen aurinkokennon. On vain niin, että nykytekniikan ja kustannusten osalta yksikiteiset piikennot ovat ehdottomasti valtaosan ihmisten valinta.

Mitä ChatGPT suosittelee TOPConille, HJT:lle ja uudelle perovskiittiteknologialle, joka on nyt markkinoilla?

broken image
broken image

N-tyypin kennojen edustajina yksikiteisissä piikennoissa TOPCon ja HJT ovat uusia tekniikoita, joita ei voi jättää huomiotta. Niillä on omat etunsa ja haittansa, ja jos haluat lisätietoja niistä, voit lukea Maysun Solarin kokoaman artikkelin "TOPCon- ja HJT-kennojen ero" . On syytä huomata, että aurinkosähköteollisuus kehittyy jatkuvasti, ja uusia teknologioita ja läpimurtoja syntyy, kuten perovskiittiteknologia, joka on siirtymässä kaupallistamisvaiheeseen. ChatGPT-tietokanta on tällä hetkellä päivitetty vain vuoteen 2021 asti, ja perovskiitista on vähemmän tietoa, mutta perovskiitti tuo uusia edistysaskeleita ja läpimurtoja aurinkosähköön.

Aurinkosähkötekniikka muuttuu nopeasti, ja ChatGPT reagoi siihen vielä hieman hitaasti.

Kysytäänpä siis, mitä mieltä se on aurinkosähkön eduista ja haitoista.

broken image

Kattavampi, mutta ei tarpeeksi syvällinen. Ihmisen ja luonnon välisen sopusoinnun ihanteen ja kestävän kehityksen saavuttamisen näkökulmasta jotkut tutkijat ovat jo alkaneet keskustella siitä, aiheuttavatko aurinkosähköpaneelien suuret pinta-alat valosaastetta ja käytöstä poistettujen aurinkosähköpaneelien kierrätyksestä.

Lopuksi, hintakysymys on se, josta olemme eniten huolissamme.

Kysyin ChatGPT:ltä, milloin piin hinta laskee, katsotaanpa, miten tekoälyrobotti vastasi.

broken image

Tämä oli odotettu vastaus. "Kun aurinkosähköteollisuus jatkaa kasvuaan ja kypsymistään, se todennäköisesti laskee ajan myötä. On kuitenkin mahdotonta ennustaa tarkalleen, milloin tämä tapahtuu, ja paras käytäntö on pysyä ajan tasalla alan viimeisimmästä kehityksestä ja kuulla alan asiantuntijoiden neuvoja."

Tilaa siis verkkosivumme ja saat uusimmat PV-alan uutiset, Maysun Solar, PV-moduulivalmistaja, jolla on 15 vuoden kokemus, ei voi vain tarjota sinulle laadukkaita aurinkopaneeleita, vaan myös antaa sinulle enemmän tulevaisuuteen suuntautuvan alan arvion, napsauta alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä meihin.