Uuden energian teollisuuden kehitys: erittäin puhdas yksikiteinen pii on valoisa tulevaisuus, aurinkosähköteollisuus aloitti "korkea muuntokurssi hetki"

· Alan uutisia

 

Kaksinkertaisenhiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteen vaikutuksesta aurinkosähköteollisuudessaon edessä valoisan hetken hetki, ja siihen liittyvät teollisuudenalat tarjoavatmyös harvinaisia kehitysmahdollisuuksia. Tiedot osoittavat, ettäaurinkosähkömateriaalit, orgaaninen pii ja polysilicon uusituotantokapasiteetti odotetaan vapautuvan vuoden 2022 alkupuoliskolla, metallipii odotetaan olevan hyvin suuria lisäyksiä vuonna 2022, alustava arvio 2025polysilicon tuotantokapasiteetti on noin 2,27 miljoonaa tonnia. 

 Ymmärretään, että eri puolillamaailmaa on käynnissä useita aurinkosähköä varten tarkoitettuja piimateriaalejakoskevia hankkeita, joiden on tarkoitus valmistua vuonna 2022. Erittäin puhdaspii, joka on välttämätön perusmateriaali aurinkosähköpaneelien valmistuksessa,sijaitsee piipohjaisten uusien materiaalien teollisuusketjun huipulla, jauseita teknisiä hankkeita on rakenteilla.  

broken image

Kiinalaisella Qinghai Asia SiliconMaterials Co Ltd:llä, joka toimittaa erittäin puhtaita piimateriaaleja, onhanke, jonka vuotuinen tuotantokapasiteetti on 40 000 tonniaelektroniikkalaatuista polysilikonia. Hanke, jonka rekisteröity pääoma on 750miljoonaa RMB, on tarkoitus saada valmiiksi ja ottaa käyttöön kesäkuussa 2022.Yrityksellä on tällä hetkellä 19 000 tonnia vuodessa erittäin puhdastapolysilicon- ja 9 000 tonnia vuodessa kuituoptisen SiCl4-laaduntuotantokapasiteettia ja 185 MW verkkoon kytkettyjä aurinkosähkövoimaloita. Kunhanke on otettu käyttöön, sen odotetaan saavuttavan noin 4 miljardin RMB:nvuotuisen kokonaistuotannon arvon.   

Markkinoilla on myös suuri kysyntäerittäin puhtaasta piistä jalostetulle erittäin puhtaalle kiteiselle piille.Kiinalainen Qinghai Lihao Semiconductor Materials Co., Ltd. aikoo investoidayhteensä 18 miljardia RMB kolmessa vaiheessa rakentaakseen 200 000 tonninvuotuisen erittäin puhtaan kiteisen piin tuotantohankkeen. Ensimmäisen vaiheen,jonka investointi on 4,5 miljardia RMB, on määrä valmistua joulukuuhun 2022mennessä. 

 Kiteinen piimateriaali onhallitsevin aurinkosähkömateriaali, jonka markkinaosuus on yli 90 prosenttia.Tällä hetkellä pii-valokennojen osuus maailman aurinkokennojenkokonaistuotannosta on yli 98 prosenttia, josta noin 55 prosenttia on monikiteisiäpiikennoja, noin 36 prosenttia yksikiteisiä piikennoja ja noin 70 prosenttiamuita piimateriaalikennoja.  

Yhdessä N-tyypin aurinkokennotvähitellen miehittää markkinoilla, N-tyypin aurinkokennot tärkein materiaaliN-tyypin yksikiteinen pii on tullut uusi asema aurinkosähköteollisuudenvalmistusteollisuudessa, joka voi miehittää ensin, joka pystyy ottamaanjohtoaseman tulevaisuudessa aurinkosähköteollisuuden. "Koska yksikiteisenpiin korkea tai heikko laatu vaikuttaa N-tyypin aurinkokennojen muuntotehokkuuteen."   

Alan asiantuntijoiden mukaan piitäkäytetään laajalti sen omien ominaisuuksien ja etujen vuoksi. Erittäin puhdastayksikiteistä piitä pidetään tärkeänä puolijohdemateriaalina ja se on tärkeäraaka-aine aurinkosähköpaneeleissa, integroiduissa piireissä, antureissa janiin edelleen.   

Polysiliciumia voidaan käyttääsuoraan aurinkosähköpaneelien valmistukseen tai se voidaan jalostaayksikiteiseksi piiksi ja käyttää sen jälkeen aurinkosähköpaneelienvalmistukseen. Polysilicon-valosähköiset kennot kehittyvät nopeasti, koskaniiden valmistuskustannukset ovat alhaisemmat ja niiden valosähköinenmuuntotehokkuus on korkeampi (lähes 20 %). 

 

Kansallisten politiikkojen jaaurinkosähköteollisuuden nopean kehityksen vaikutuksesta polysilikoninmarkkinakysyntä kasvaa nopeasti, ja markkinoiden tarjonta ylittää kysynnän. 

Teollisuudenasiantuntijoiden mukaan "kaksinkertaisen hiilidioksidipäästöjen" tavoitteensaavuttamiseksi puhtaiden ja vähähiilisten energiamuotojen energiarakennettalisätään entisestään. Ja pidemmän aikavälin tavoite, 2030 saavuttaa 25prosenttia, 2060, osuus ei-fossiilisten energiankulutuksen yli 80 prosenttia vaatimuksista, voidaan sanoa, että seuraavien lähes 40 vuoden aikana tuulivoima, aurinkosähkö sähköntuotanto ja muut ei-fossiiliset uuden energian kehitysnäkymät.