Voivatko robotit puhdistaa myös aurinkopaneeleita?

· PV-hinnan-trendi

Mikä on aurinkopaneelien puhdistusrobotti?

Robotti, joka asetetaan aurinkopaneelien päälle ja joka veden sijasta käyttää sähkövoimaa ja anturitekniikkaa puhdistaakseen täysin itsenäisesti ja kestävästi.

Aurinkopaneelien puhdistusrobottien tyypit

Puoliautomaattinen puhdistus

Kyseessä on puhdistusmenetelmä, jossa traktoriin tai vastaavaan ajoneuvoon on kytketty ohjauslaitteilla varustettu harja. Henkilö ajaa ajoneuvoa puhdistuslaitteita. Jokaisessa koneessa on turvajärjestelmä, joka säätelee harjojen painetta aurinkosähköpaneeleihin. Kuljettaja/käyttäjä tekee tämän suojellakseen paneelien pintaa. Ajoneuvolla on oltava suuri kääntösäde rivien lopussa, jotta se voi kääntyä helposti ilman, että puhdistukseen kuluu aikaa. Tämä vaatii usein enemmän tilaa kuin muut järjestelmät.

broken image

Täysin automatisoitu puhdistus

Automaattinen robottipuhdistusjärjestelmä tekee tästä lajista tehokkaan ja luotettavan. Robotit tai robotit, jotka on sijoitettu pysyvästi voimalaitoksen jokaiselle riville, puhdistavat. Nämä robotit liikkuvat moduulirivin paneelin reunoja pitkin. Telakointiasemat sijaitsevat kunkin rivin toisella puolella. Riveillä voi olla tällaisia asemia, jos ne ovat pidempiä kuin robotin matkan pituus yhteen suuntaan. Sillat peittävät reiät, jotta robotit voivat liikkua matriisien ja seurantalaitteiden välillä. Paluuasemat ennalta määrätyissä paikoissa saavat robotit palaamaan telakointiasemiinsa.

broken image

Pitäisikö minun puhdistaa aurinkopaneelini?

Kyllä, paneelien säännöllisen puhdistamatta jättämiseen liittyy useita merkittäviä ongelmia:
1. Energian menetys: National Renewable Energy Laboratoryn (NREL) tutkimuksen CleanTechnican mukaan paneelien kokonaishäviö on noin 30 prosenttia, jos niitä ei puhdisteta oikein.
2. Itse aurinkopaneelien vaurioituminen: Pitkään jatkuneen epäpuhtauden seurauksena aurinkopaneeleihin kertyy valtavia määriä pölyä, lintujen jätöksiä, lehtiä ja jopa sadetta. Epätasainen lämpeneminen aiheuttaa sisäisiä vaurioita kuumalevyvaikutuksen tehonkulutukseen, mikä lyhentää aurinkopaneelien käyttöikää.
3. Epänäköinen: Aurinkopaneelit, uusi keino hyödyntää energiaa, ovat katolla pölyn ja lian peitossa, mikä ei ainoastaan vahingoita rakenteen yleisilmettä, vaan luo myös vaikutelman epäsiisteydestä ja ympäristöstä piittaamattomuudesta. Nämä likaiset aurinkopaneelit tekevät kuitenkin kaiken tämän merkityksettömäksi.

broken image

Mitkä ovat aurinkopaneelien puhdistusrobottien edut?

1. Aika: Puhdistusrobotit voidaan tehdä yöllä, ei-tuotannollisina aikoina. Toisaalta se ei vie aikaa aurinkopaneelilta ja estää paneelien varjostamisen, mikä voi aiheuttaa sähköistä epätasapainoa ja paneelivaurioita.
2. Turvallisuus: Ihmisen apua ei tarvita, joten käyttäjälle ei aiheudu riskiä.
3. Tehokas: Kun puhdistus on suoritettu hyvin suunnitellun tunkeutumisjärjestelmän avulla, aurinkopaneeliin ei synny raitoja tai kalkkisaostumia.
4. Kustannustehokas: Paneelit voidaan puhdistaa päivittäin edullisesti, mikä minimoi taloudellisen käytön.
5. Ympäristöystävällinen: Vettä tai dieseliä ei käytetä, mikä eliminoi CO2-päästöt.
6. Taloudellinen piristysruiske: Ratkaisu edistää useampien koulutettujen henkilöiden kouluttamista (esim. robottilaitteiden paikan päällä tapahtuva kunnossapito), mikä johtaa erikoistuneempiin tehtäviin ja suotuisaan työllisyyteen.

Mitä aurinkopaneelien puhdistusrobotilta kannattaa etsiä?

1.Puhdistusmenetelmä: Kun puhdistukseen käytetään itseajavia robotteja, se on yleensä säännöllisempää, perusteellisempaa, turvallisempaa ja edullisempaa kuin manuaaliset tekniikat. tällaiset aurinkosähköpaneelien puhdistusrobotit soveltuvat kuitenkin usein vain kattoihin, joiden kaltevuus on vähäinen (enintään 25 astetta). Manuaaliset puoliautomaattiset puhdistusmenetelmät ovat suositeltavampia suuremmilla kaltevilla katoilla.

2. Työskentelyleveys: Katolla olevat aurinkopaneelien puhdistusrobotit edellyttävät tiettyä työskentelyleveyttä. Yleensä moduulirivien väliset huoltokäytävät katolla voidaan kulkea vaikeuksitta, kunhan etäisyys on enintään 60 cm. Näin robotin on helpompi puhdistaa pienempiä kattokomponentteja.

Jos et halua puhdistaa paneelejasi vain havaitaksesi, että asennuskulmaan, sijaintiin ja niin edelleen liittyy asennusongelmia, Jotta aurinkopaneelit voidaan asentaa oikein, sinun on ensin valittava ammattitaitoinen asentaja, valmisteltava riittävästi tilaa myöhempää huoltoa ja puhdistusta varten ja laadittava tehokas puhdistusrutiini.

broken image

Maysun Solar tarjoaa laajan valikoiman vyöruusuisia, puoliksi leikattuja, mustia, täysin mustia ja hopeakehyksisiä aurinkopaneeleita, joilla on poikkeuksellinen suorituskyky ja muodikas tyyli, joka sopii hyvin mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on tehokkaasti luonut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia siteitä suurten asentajien kanssa eri maissa! Tarjoamme kätevimmän aurinkopaneeliasennuksen sekä tulevan puhdistuksen ja huollon. Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset ajantasaisen arvion moduuleista tai sinulla on muita aurinkosähköön liittyviä kysymyksiä.

Viite:

A robot for dry cleaning photovoltaic systems (2023).

PV-Anlagen reinigen: Mit dem Putzroboter schnell und günstig (2023).