Uusiutuvan energian yhteisöt Euroopassa

· Tietoja aurinkosähköstä

EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan poliittiset päättäjät edistävät uusiutuvan energian yhteisöjen (REC) perustamista, kun Euroopan maat täyttävät Pariisin sopimuksen mukaiset sitoumuksensa. Asiantuntijoiden arvion mukaan Luoteis-Euroopassa on nykyään yli 10 000 yhteisöenergiayhteisöä, pääasiassa Saksassa, Tanskassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Jäsenet sijoittavat omia varojaan aurinko- ja tuulivoimaan, pieniin vesivoimalaitoksiin, bioenergiaan ja jopa sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksiin; Etelä-Euroopassa Espanjassa ja Italiassa on myös käynnistetty ensimmäiset demonstraatioyhteisöt.

broken image

Saksa

Saksan kuuluisa uusiutuvien energialähteiden yhteisö sijaitsee Wildpoldsriedissä, pienessä kaupungissa Baijerin osavaltiossa. 20 vuotta sitten Wildpoldsried oli todellinen "kaupunki", jossa asui pääasiassa karjankasvattajia, ja puute Työpaikkojen puute sai monet nuoret lähtemään alueelta. Nykyään kaupungista on tullut Saksan menestynein kaupunki uusiutuvan energian alalla, ja siellä on useita aurinkosähköllä päällystettyjä rakennuksia. Kaupunki tuottaa 43 miljoonaa kWh sähköä tuuli-, aurinko- ja biomassavoimalaitoksilla, kun taas sen asukkaat käyttävät vain 6,2 miljoonaa kWh kaikesta liikenteeseen ja asumiseen tarvitsemastaan sähköstä - seitsemän kertaa enemmän energiaa kuin he kuluttavat!

Seuraavaksi on vuorossa Neckar-joen varrella lounaassa sijaitseva Heilbronnin vanha keskiaikainen markkinakaupunki, jossa aurinkopaneelit koristavat 126 000 asukkaan kaupungin kotien, päiväkotien ja koulujen, kunnallisten rakennusten ja tehdashallien kattoja. Heilbronnin yhteisöenergia on yksi 900:sta Saksassa toimivasta yhteisöllisestä energiaosuuskunnasta, jotka myyvät uusiutuvaa energiaa saksalaisille kotitalouksille tai yrityksille, ja kaupungin osuuskuntien ja muiden yhteisomistuksessa olevien puhtaiden energialähteiden yhteenlaskettu tuotanto tuottaa sähköä noin kolmannekselle Heilbronnin kotitalouksista.

broken image

Italia

Italian ensimmäinen yhteinen uusiutuvan energian yhteisö sijaitsee Magliano Alpissa, Piemonten alueen luoteisosassa sijaitsevassa pikkukaupungissa. Tämä aurinkoenergiaa ensisijaisena tuotantomuotona käyttävä yhteinen yhteisö luottaa julkiseen rahoitukseen luodakseen aurinkoenergiaverkon, joka kattaa puolet asukkaiden energiantarpeesta ja jonka lopullisena tavoitteena on kattaa koko kaupunki puhtaalla sähköllä. Magliano Alpi on kaupungin pienen koon, vähäisen asukasmäärän ja alhaisen rakennustiheyden vuoksi ensisijainen valinta uusiutuvan energian yhteiskäyttöyhteisön esittelypaikaksi Italiassa. Älykkäät mittarit ja optiohallintajärjestelmä asennetaan rakennuksiin eri puolilla kaupunkia, ja rakennusten energiankulutuksen seurantaa varten luodaan virtauksenhallintajärjestelmä.

broken image

Ranska

SerenyCalas-hanke kokoaa yhteen Ranskan suurimman uusiutuvien energialähteiden yhteisön, jossa on yli sata osallistujaa, mukaan lukien paikallisia asukkaita ja ammattilaisia. SerenySun Energiesin johtaman hankkeen ensimmäinen aurinkovoimalaitos mahdollistaa Cabriès-Calasissa sijaitsevan Petit Lac -kouluryhmän vihreiden ja paikallisten energialähteiden käytön. Laitos tuottaa 1 200 neliömetrin aurinkopaneeleilla 282 megawattituntia sähköä vuodessa, mikä vastaa 70 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.

broken image

Ruotsi

Vuonna 2001 Malmön pormestari Ilmar päätti rakentaa entiselle telakka-alueelle ympäristöystävällisen esittelyalueen, josta on nyt tullut maailmankuulu "Huomisen kaupunki" (BoO1). Se on Ruotsin ensimmäinen hiilidioksidipäästötön yhteisö ja maailman suurin 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa käyttävä kaupunkiasuinalue. Yhteisö kattaa noin 30 hehtaarin alueen, ja siihen mahtuu 1 000 asuntoa, jotka kaikki käyttävät uusiutuvaa energiaa energiantoimittajinaan.

broken image

Espanja

Solmatch, Espanjan ensimmäinen yhteinen uusiutuvan energian yhteisö, aloittaa toimintansa kesäkuussa 2020. Tämä espanjalaisen energiajätti Repsolin perustama yhteisö on omistautunut tarjoamaan asiakkaille 100-prosenttisesti puhdasta sähköä aurinkoenergian avulla ja tarjoamaan puolestaan lisää käytännön kokemusta hajautetusta energiantuotannosta Espanjassa.

broken image

Puhtaan energian uudelleenmäärittely

Uusiutuvien energialähteiden yhteiskäyttö on mullistava energiamalli, joka tarjoaa uudenlaisen näkemyksen omankulutuksesta ja antaa energian loppukuluttajaryhmälle enemmän itsenäisyyttä. Tämä uusi kaupunkienergiamalli ei ainoastaan vauhdita paikallistaloutta, vaan myös edistää paikallista kestävyyttä ilman, että sidosryhmät investoivat lainkaan.

Jos uusiutuvien energialähteiden jakamisyhteisöt määritellään markkinasegmentiksi, niillä on varmasti useita potentiaalisten markkinoiden ominaisuuksia, kuten suuri asiakaskysyntä, mahdollisuudet kasvuun mittakaavassa, pitkän aikavälin kestävyys ja hyvä pääoman tuotto. On selvää, että uusiutuvaa energiaa jakavat yhteisöt määrittelevät uudelleen puhtaan energian ja että sekä yritykset että yksityishenkilöt voivat olla avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

broken image

Maysun Solar on aina pyrkinyt suunnittelemaan ja tuottamaan kustannustehokkaita moduulituotteita. Alhainen vaimennus, korkea käyttöikä ja korkea hyötysuhde ovat tuotteidemme ominaisuuksia, kiinnostuneet osapuolet voivat ottaa yhteyttä meihin saadakseen lisätietoja.