TOPCon Aurinkopaneeli, Järkevä Valinta Kustannustehokkuuteen

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Sisällysluettelo

1.Johdanto

2. Mikä on TOPCon Aurinkokenno?

3. Miten TOPCon Aurinkokenno on rakennettu?

4. TOPCon Aurinkopaneelin Edut

5. Todellinen Tietoanalyysi: TOPCon Aurinkopaneeli vs. PERC Aurinkopaneeli

6. Johtopäätös

 

Johdanto

Nykyisessä maailmassa olemme ratkaisevassa siirtymävaiheessa perinteisistä energialähteistä puhtaisiin energialähteisiin. Aurinkoenergia, yhtenä lupaavimmista puhtaan energian lähteistä, on saanut globaalia huomiota ja investointeja. Kuitenkin jatkuvan aurinkoteknologian kehityksen ja monipuolistumisen myötä sopivimpien aurinkopaneelien valitseminen on tullut entistä tärkeämmäksi. Tänään keskitymme erittäin odotettuun aurinkoteknologiaan: TOPCon aurinkopaneeliin. Sen erinomaisen suorituskyvyn ja kustannustehokkuuden ansiosta TOPCon aurinkopaneeli on viisas valinta niille, jotka tavoittelevat kustannustehokkuutta. Tässä artikkelissa pureudumme TOPCon aurinkopaneelin etuihin ja annamme sinulle konkreettisia syitä siihen, miksi ne ovat kustannustehokas valinta.

 

Mikä on TOPCon Aurinkokenno?

TOPCon-kenno kuuluu n-tyypin aurinkokennojen luokkaan. N-tyypin kenno valmistetaan puolijohdemateriaalista, joka on seostettu fosforilla, antaen materiaalille negatiivisen varauksen. Verrattuna p-tyypin kennoihin, tämä variantti tarjoaa lukuisia etuja, kuten parannetun tehokkuuden ja paremman suorituskyvyn heikossa valaistuksessa.

 

Miten TOPCon Aurinkokenno on rakennettu?

Tyypilliset TOPCon Aurinkokennon osat sisältävät:
Antirefleksipinnoite: Levitetään fotovoltaisten moduulien etupuolelle minimoidakseen valon menetykset heijastuksen vuoksi ja maksimoidakseen energiantuoton.
Etureunat: Ohut johtavan materiaalin kerros suoraan antirefleksipinnoitteen päällä, kuten hopea tai alumiini. Tämä kerros toimii positiivisena elektrodikontaktina, mahdollistaen virran virtaamisen ulos modulista.
N-seostettu kerros: Sijoitettu etureunan alle, koostuu piistä ja fosforista.
P-seostettu kerros: Koostuu piistä ja boorista, auringonvalo voi irrottaa yksittäisiä elektroneja näistä piikerroksista, generoiden sähköä.
Oksidikerros: Tämä kerros on TOPCon-kennon tunnusmerkki ja estää kanavat varauskantojen läpikululle. Kuitenkin virran ansiosta tunnelointivaikutus voi voittaa esteen.
Takareunat: Toinen johtava kontakti monikiteiselle piille, käytetään virran keräämiseen ja sen vientiin modulista. Tämä takakontakti toimii negatiivisena elektrodina.

Tyypilliset TOPCon Aurinkokennon osat

 

TOPCon Aurinkopaneelin Edut

1. Korkea Tehokkuus ja Suorituskyvyn Vakaus

TOPCon aurinkopaneeli hyödyntää edistynyttä bifaciaalitekniikkaa yhdistämällä N-tyypin solusilikonin edut, mikä johtaa korkeampaan fotovoltaiseen muunnoshyötysuhteeseen ja erinomaiseen suorituskyvyn vakautta. Perinteiset yksipuoliset aurinkopaneelit voivat absorboi aurinkoenergiaa vain yhdestä suunnasta, kun taas TOPCon-paneeli bifaciaalitekniikan avulla voi vastaanottaa hajautettua ja heijastunutta valoa ympäristöstä myös takapuolelta, mikä lisää valon hyödyntämisen tehokkuutta. Siksi saman valaistusolosuhteen vallitessa TOPCon-paneelit voivat tuottaa enemmän sähköä. Vieraiden esineiden varjoamisolosuhteissa TOPCon-paneeli aiheuttaa vähäistä vaurioita ja kuumakohtien riskiä. Bifaciaalinen kaksoislasis rakenne tarjoaa paremman suojan sisäisille solukomponenteille, vähentäen saastumista ja vaurioita ulkoisista ympäristötekijöistä, kuten pölystä ja sateesta, mikä pidentää paneelien käyttöikää ja varmistaa vakaa tehotuotanto pitkäaikaisessa käytössä.

2. Korkea Bifacialisuus

Bifaciaalisen solurakenteen ja heterojunction-suunnittelun käyttöönoton ansiosta TOPCon aurinkokenno saavuttaa jopa 85%: n bifacialiteettiarvon. Tehokkaiden solurakenteiden tuominen aurinkokennon molemmille puolille maksimoi valonabsorptio- ja varaus siirto -tehokkuuden, mikä lisää koko fotovoltaisen järjestelmän energiatuotantoa. Tämä ominaisuus tekee TOPCon-paneelista erittäin sovellettavan käytännön sovelluksissa, erityisesti tilanteissa, joissa vaaditaan maksimaalista energiantuotantoa rajallisella tilalla, kuten kattomallisissa aurinkojärjestelmissä.

3. Vahva Ympäristösovituskyky

TOPCon-solut näyttävät matalan lämpötilakertoimen, mikä varmistaa vakaan tehontuoton jopa korkeissa lämpötiloissa. Tämä kestävyys vähentää lämmön kielteisiä vaikutuksia järjestelmän suorituskykyyn. Aurinkonsäteilyn kyky molemmilla puolillaan ylläpitää korkeaa tuottoa jopa heikossa valaistuksessa, mikä parantaa kokonaissuorituskykyä. Niiden ympäristösopeutumiskyky mahdollistaa monipuolisen käytön laajalla kirjolla tilanteita.

TOPCon-aurinkomoduulit työskentelevät eri sääolosuhteissa

 

4. Matalan Valoindusoidun Vaurioitumisen (LID)

OminaisuudetKorkean fosforipitoisuuden ja vähäisen boorin läsnäolon ansiosta TOPCon N-tyypin solujen ainutlaatuiset ominaisuudet lieventävät boorin-hapen pareja, käytännössä poistaen valon indusoiman vaurioitumisen (LID) ilmiön valaistuksessa. Seurauksena TOPCon aurinkopaneelit säilyttävät vakaa suorituskyvyn koko laajennetun käytön ajan, vaikuttamatta heikentymiseen valon vaikutuksesta. Tämä matala LID-piirre tekee TOPCon-paneelista luotettavan ja kestävän aurinkoratkaisun, erityisesti soveltuu sovelluksiin, jotka vaativat johdonmukaista pitkän aikavälin suorituskykyä.

 

Todellinen Tietoanalyysi: TOPCon Aurinkopaneeli vs. PERC Aurinkopaneeli

 

TOPCon aurinkopaneelit ovat tehokkaampia kuin PERC aurinkopaneelit

TOPCon aurinkopaneelit ovat tehokkaampia kuin PERC aurinkopaneelit:

Yleensä TOPCon aurinkokennoilla on korkeampi muunnoshyötysuhde kuin PERC-kennolla. Esimerkiksi MaySun Solarin PERC-paneelien maksimitehokkuus vaihtelee välillä 21,0% - 22,5% ja TOPCon-paneelien maksimitehokkuus välillä 22,28% - 22,64%, mikä on yleensä korkeampi kuin PERC-paneelit.

 

TOPCon aurinkopaneelit toimivat vakaammin kuin PERC aurinkopaneelit

TOPCon aurinkopaneelit toimivat vakaammin kuin PERC aurinkopaneelit:

PERC aurinkokennoilla on 2%: n tehon aleneminen ensimmäisenä vuonna, ja 25 vuoden kuluttua tuotantokapasiteetti on 84,95% alkuperäisestä kapasiteetista. Toisaalta TOPCon aurinkokennojen N-tyypin solujen käytön vuoksi tehon aleneminen on vain 1,5% ensimmäisenä vuonna, ja 25 vuoden kuluttua tuotantokapasiteetti voidaan edelleen ylläpitää 88,9% alkuperäisestä kapasiteetista, mikä tekee suorituskyvystä erittäin vakaan. N-tyypin soluja käyttävät moduulit kykenevät tuottamaan enemmän sähköä heikossa valaistuksessa, kuten aamulla, illalla ja pilvisinä päivinä. TOPCon-kennon tehon alenema on noin 0,5-1,0% suurempi kuin PERC-kennon, mikä johtuu erinomaisesta heikosta valaistuskyvystä.

 

 

TOPCon aurinkopaneelit ovat korkeamman bifacial rate kuin PERC aurinkopaneelit

TOPCon aurinkopaneelit ovat korkeamman bifacial rate kuin PERC aurinkopaneelit:

PERC aurinkokennon bifacial rate on 70%, kun taas TOPCon-kennon bifacial rate on 85%, mikä merkitsee merkittävää parannusta verrattuna PERC aurinkokennoon. Edellä mainitun perusteella korkea bifacial rate voi maksimoida valoenergian muunnoksenopeuden ja parantaa koko PV-järjestelmän energiatuotantoa.

 

TOPCon aurinkopaneelien kokonaissuorituskyky on parempi kuin PERC aurinkopaneelien

TOPCon aurinkopaneelien kokonaissuorituskyky on parempi kuin PERC aurinkopaneelien:

Tietoja kuvassa olevat tiedot osoittavat, että MaySun Solarin TOPCon-paneelit suoriutuvat paremmin kuin PERC-paneelit samojen olosuhteiden vallitessa. Erityisesti seuraavasti:

Tiedoista käy ilmi, että yhden vuoden kuluttua PERC aurinkopaneelin suorituskyky laskee 2%, keskimääräisen tehon laskun ollessa 0,45% ensimmäisen vuoden jälkeen. Toisaalta TOPCon aurinkopaneelin suorituskyky laskee vain 1,5%, keskimääräisen tehon laskun ollessa 0,4% ensimmäisen vuoden jälkeen. TOPCon-paneelin lämpötilakerroin on -0,32%/°C, kun taas PERC:llä on lämpötilakerroin -0,35%/°C. Tämä osoittaa, että samojen olosuhteiden vallitessa jokainen yhden celsiusasteen lämpötilan nousu aiheuttaa 0,35% tehon menetyksen PERC aurinkopaneelille, kun taas TOPCon aurinkopaneelille aiheutuu vain 0,32% tehon menetys. Edellä mainitut tiedot osoittavat, että verrattuna PERC aurinkopaneeliin TOPCon aurinkopaneeli osoittaa vakaampaa ja tehokkaampaa suorituskykyä ajan myötä ja muuttuvissa ympäristöolosuhteissa.

 

 

Johtopäätös

Nykyisillä aurinkoenergiamarkkinoilla kohtaamme tärkeän päätöksen: miten tasapainottaa tehokkuutta, vakautta ja kustannuksia vastataksemme puhtaan energian kysyntään. Tässä suhteessa TOPCon aurinkopaneeli tarjoaa vastauksen. Sen korkea tehokkuus, vakaus, alhaiset kustannukset ja ympäristösopeutuvuus tekevät siitä erittäin odotetun teknologian aurinkopaneelien markkinoilla. Se on nouseva tähti aurinkopaneelien alalla, valtavilla kehitysnäkymillä. Valitsemalla TOPCon aurinkopaneelin voimme saavuttaa korkeamman energiantuoton ja pitkäaikaisen sijoitetun pääoman tuoton lisäksi tehdä myönteisen vaikutuksen ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen. Siksi TOPCon aurinkopaneeli on epäilemättä viisas valinta niille, jotka tavoittelevat kustannustehokkuutta, ansaitsee laajaa sovellusta ja edistämistä. Maysun Solarin TOPCon-tuotteet omistavat kaikki nämä edut. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä!

 

 

Referenssi:

Kelly Pickerel(2022) ‘What is TOPCon solar panel technology?’, 1 April. https://www.solarpowerworldonline.com/2022/04/what-is-topcon-solar-panel-technology/.

Admin(2023) ‘TOPCON SOLAR CELLS VS MONO PERC SOLAR CELLS: A COMPARATIVE ANALYSIS’ 14 October.

https://www.novergysolar.com/topcon-vs-perc-vs-hjt-solar-cells/.

Anna Vöpel(2023) ‘TOPCon-Solarzellen: Aufbau, Funktion, Nachteile, Preis’, 11 July

https://gruenes.haus/topcon-solarzellen/.

 

Saatat myös pitää: