Täysin musta aurinkopaneelit ovat tulossa uusi normaali

· PV-hinnan-trendi,Tietoja aurinkosähköstä

Intro:

Lukuisat kotitalouksien aurinkoenergia-asiakkaat asettavat etusijalle aurinkopaneelit, joilla on mahdollisimman suuri kustannustehokkuus ja teholuokitus. Vaikka nämä tekijät ovat ensiarvoisen tärkeitä aurinkopaneelien käyttöönottoa harkitseville, myös esteettisillä näkökohdilla on merkitystä. Tällöin tulevat kyseeseen pääasiassa täysin mustat aurinkopaneelit. Kun pienikin osa aurinkopaneeliryhmästä saattaa näkyä naapureille, asunnon omistajat valitsevat yleensä täysin mustat aurinkopaneelit hienostuneen ja tyylikkään ulkonäön saavuttamiseksi. Tässä artikkelissa käsitellään yksityiskohtaisesti täysmustien aurinkopaneelien valmistusprosessia sekä niiden etuja ja haittoja.

Sisällysluettelo:
1.Miksi jotkut aurinkopaneelit ovat kokomustia?
2.Täysmustien aurinkopaneelien edut
3.Täysmustien aurinkopaneelien haitat
4.Ovatko kokomustat aurinkopaneelit ostamisen arvoisia?

Miksi jotkut aurinkopaneelit ovat kokomustia?

Syy siihen, miksi täysin mustat aurinkopaneelit ovat niin tummia, johtuu erilaisista suunnittelu- ja valmistustekniikoista, joiden tarkoituksena on minimoida näkyvät heijastukset ja kirkkaat värit. Seuraavassa on joitakin syitä tähän:

Yksikiteiset kennot: Täysin mustat aurinkopaneelit valitaan yleensä monokiteisistä kennoista, minkä ansiosta aurinkopaneelit toimivat vakaammin, ja niiden yleisilme on tasaisempi ja tummempi.

Musta kehys: Aurinkopaneelien halutun täysin mustan estetiikan saavuttamiseksi kehys rakennetaan yleensä mustasta anodisoidusta alumiinikehyksestä. Tämä mustan alumiinin valinta kehykseen on merkittävä tekijä aurinkopaneelien tyylikkään ja yhtenäisen täysin mustan ulkonäön luomisessa.

Täysin musta taustalevy: Taustalevy on paneelin alapuoli, ja täysin mustissa aurinkopaneeleissa on yleensä musta taustalevy. Täysin mustien aurinkopaneelien taustalevyt valitaan yleensä mustista materiaaleista, kuten mustasta EVA:sta (etyleenivinyyliasetaatti-kopolymeeri) tai muista mustista taustalevymateriaaleista. Tämä auttaa vähentämään näkyviä heijastuksia entisestään.

Lasi: Aurinkopaneelien etulasi on yleensä mahdollisimman valonläpäisevää, jotta kennot voivat absorboida enemmän valoa ja muuntaa sen sähköksi. Jos kyseessä on lasiaurinkopaneeli, sen takapuolella on myös lasia. Takalasilla on kaksi paksuutta, 2,0 mm ja 1,6 mm, ja se on yleensä valmistettu puolikarkaistusta matalaraudasta ultravalkoisesta aurinkosähkölasista, jossa on verkko (musta verkko tai valkoinen verkko) tai ilman verkkoa kysynnän mukaan, jolla on verrattomia etuja takalasiin nähden ja joka saa yhä enemmän tunnustusta ja osuutta markkinoilla. Täysin mustissa aurinkopaneeleissa takapuolella oleva lasi (takalasi) on yleensä läpinäkyvä, mikä tarkoittaa, että pesupalkit ja muut takapuolella olevat liitososat voivat joissakin tapauksissa näkyä. Täysmustan yleisilmeen säilyttämiseksi ja näiden osien peittämiseksi valmistaja voi lisätä takalasiin mustan ristikkorakenteen. Tämän tarkoituksena on antaa aurinkopaneelin takaosalle täydellinen musta väri ja suojata virtakiskoa.

Kapselointi: Aurinkokennot kapseloidaan etulasin ja takalevyn väliin etyleenivinyyliasetaatilla (EVA) ja valkoisella Tedlar-levyllä eristeenä. Täysin mustissa aurinkopaneeleissa käytetään yleensä mustia Tedlar-levyjä tai muita vaihtoehtoisia mustia kapselointimateriaaleja esteettisesti miellyttävän ja johdonmukaisen täysmustan ulkonäön säilyttämiseksi.

Kiskot ja koskettimet: Täysin mustissa aurinkopaneeleissa aurinkokennojen väliset johdot tai virtakiskot on myös valmistettu mustista materiaaleista tai käsitelty niin, että ne näyttävät mustilta. Tämä voidaan saavuttaa käyttämällä mustia johtavia liimoja tai muita mustia materiaaleja. Kennojen etupinnalla olevat virtakiskot ja koskettimet suunnitellaan mustiksi tai tummiksi näkyvyyden minimoimiseksi.

Silikoni: Silikonia käytetään yleisesti aurinkopaneelien, erityisesti lasiaurinkopaneelien, valmistuksessa kapseloimaan ja pitämään aurinkokennot paikoillaan sekä antamaan paneeleille lisäsuojaa. Täysin mustissa aurinkopaneeleissa silikoni on usein värjätty tai valittu mustaksi, jotta musta yleisilme säilyy. Kun aurinkopaneelin kehys kiinnitetään lasiin, käytetään mustaa silikonia, jotta varmistetaan, että koko paneeli säilyttää yhtenäisen ja saumattoman värin. Tämä mustan silikonin käyttö ei ainoastaan paranna paneelin yleistä estetiikkaa, vaan myös edistää sen yhtenäistä ja yhtenäistä ulkonäköä. Alla olevassa kuvassa näkyy, miltä musta silikoni näyttää täysin mustassa aurinkopaneelissa.

musta silikoni

Kaiken kaikkiaan täysin mustat aurinkopaneelit saavuttavat äärimmäisen mustan ulkonäön valitsemalla mustia materiaaleja, vähentämällä heijastuksia, käyttämällä korkean hyötysuhteen kennoja ja optimoimalla suunnittelua. Tämän vuoksi ne ovat erittäin suosittuja sovelluksissa, joissa ulkonäkö on tärkeä asia, kuten asuin- ja arkkitehtuurisektoreilla. On kuitenkin tärkeää huomata, että paneelien sähköenergian muuntamisen tehokkuus voi joskus hieman heikentyä ulkonäön saavuttamiseksi.

Täysmustien aurinkopaneelien asennus katolle

Täysin mustien aurinkopaneelien edut

Esteettisesti miellyttävä: Täysmustat aurinkopaneelit on suunniteltu niin, että niiden ulkonäkö on tyylikäs ja yhtenäinen. Ne sulautuvat hyvin erilaisiin katemateriaaleihin ja ympäristöön, mikä tekee niistä ensisijaisen valinnan niille, jotka ovat tietoisia aurinkopaneelien visuaalisesta vaikutuksesta kiinteistöihinsä. Nämä aurinkopaneelit edistävät myös rakennuksen yleistä estetiikkaa. Niiden täysin mustaa muotoilua pidetään visuaalisesti houkuttelevampana, mikä voi parantaa kodin tai liikekiinteistön ulkonäköä.

Vähentää häikäisyä: Kiinnitysjärjestelmät on yleensä valmistettu alumiinista, joka on houkutteleva ja hyvin heijastava. Mustien kiinnitysjärjestelmien (kuten mustien aurinkopaneelien, mustien kiinnityslohkojen, mustien kiinnikkeiden jne.) käyttö voi vähentää tätä heijastusta. Täysin musta rakenne minimoi häikäisyn ja heijastuksen. Tämä on erityisen hyödyllistä kapeissa rakennuksissa, erityisesti asuinrakennuksissa, sillä se estää naapureita häiriintymästä tai jopa sokeutumasta hopeisen häikäisyn vuoksi.

Korkea lumen sulatuskyky: Mustan alumiinimateriaalin lämpöä absorboivien ominaisuuksien vuoksi lumisissa olosuhteissa lumen sulaminen voi nopeutua. Täysmustien aurinkopaneelien lämmönimukyky on vahvempi, minkä ansiosta ne sulattavat lunta nopeammin kylmillä alueilla ja lisäävät näin sähköntuotannon tehokkuutta.

Täysmustien aurinkopaneelien haitat

Täysmustilla aurinkopaneeleilla on useita etuja, kuten aiemmin mainittiin, mutta niillä on myös joitakin haittoja verrattuna tavanomaisiin aurinkopaneeleihin (tyypillisesti yksikiteisiin) ja monikiteisiin aurinkopaneeleihin. Seuraavassa on lueteltu täysmustien aurinkopaneelien tärkeimmät haitat:

Alhaisempi hyötysuhde: Tämän vuoksi täysmusta aurinkopaneeli lämpenee nopeammin ja toimii korkeammassa lämpötilassa, jolloin sen on vähemmän mahdollista absorboida heijastunutta valoa, ja sen vuoksi kokonaishyötysuhde heikkenee hieman. Tec Institute suoritti testin, jossa täysin mustat aurinkopaneelit lämpenivät keskimäärin 5 astetta aurinkoisena päivänä. Tämä johti noin 2,3 prosentin tehon heikkenemiseen. Tämä tehon heikkeneminen oli kuitenkin tuskin havaittavissa yksityiskäytössä. Täysin mustat aurinkopaneelit voivat olla esteettisesti miellyttävämmän näköisiä, mutta ne menettävät heijastuksen ja valon vangitsemisen edut, mikä johtaa valovirran vähenemiseen, joka on tyypillisesti jopa 3 prosenttia pienempi kuin valkoisella taustakalvolla varustetun moduulin. Kolmen prosentin vähennys virrassa tarkoittaa noin 0,5 prosentin vähennystä absoluuttisessa hyötysuhteessa. Täysin mustien aurinkopaneelien musta taustalevy imee auringonsäteitä, jolloin aurinkosähkömoduulin CTM-arvo (Cell-to-Module) on noin 2,5 prosenttia pienempi kuin hopeisen moduulin, mikä myös heikentää aurinkokennojen suorituskykyä.

Korkeammat kustannukset: Täysin mustat aurinkopaneelit värin tuotannossa on vaikeampi valvoa, materiaalien valinta on erittäin vaativa, niiden lasi ottaa yhtenäinen erä raaka-aineita, sama tuotantoprosessi saman aurinkosähkölasin, ja tarve valita tummanvärinen solu. Saman värin saavuttaminen ilman värieroja on suuri haaste täysin mustille aurinkopaneeleille. Täysin mustien aurinkopaneelien saantoprosentti on suhteellisen alhainen. Siksi täysmustat aurinkopaneelit ovat usein kalliimpia kuin perinteiset ja monikiteiset aurinkopaneelit. Musta esteettinen muotoilu ja yksikiteisten kennojen käyttö ovat yleensä kalliita.
 

Täysmustien aurinkopaneelien asennus katolle

Ovatko kokomustat aurinkopaneelit ostamisen arvoisia?

Täysin mustat aurinkopaneelit ovat nykyään yhä suositumpi valinta. Vaikka niillä on tällä hetkellä joitakin puutteita. Ne ovat kalliimpia valmistaa, niiden tuotantotuotos on pienempi ja niiden tehohäviö on suurempi korkeammissa lämpötiloissa kuin muiden aurinkopaneelien. Täysmustilla aurinkopaneeleilla on kuitenkin jännittävät tulevaisuuden näkymät. Teknologinen kehitys saa niiden tehokkuuden ja luotettavuuden loistamaan yhä useammissa sovelluksissa.

Viime kädessä päätöksen tulisi olla sinun erityistarpeidesi ja prioriteettiesi mukainen. Jos arvostat suuresti aurinkojärjestelmäsi ulkonäköä ja olet valmis investoimaan hieman enemmän, täysin mustat aurinkopaneelit ovat paras valinta. Jos kuitenkin kustannustehokkuus ja järjestelmän suorituskyky ovat ensisijaisia huolenaiheitasi, saatat kallistua tavallisten aurinkopaneelien puoleen.

Alla on kuva TwiSun-lasista valmistetuista täysmustista aurinkopaneeleista, jotka saksalainen asentaja asensi Maysunissa. Ne ovat todella esteettisesti miellyttäviä ja sulautuvat täydellisesti kattoon! Klikkaa kuvaa nähdäksesi tuotetiedot!

Maysun Solar TwiSun Kaksinkertainen lasi Bifacial Täysmusta 390W-410W MONO PERC 210mm aurinkopaneeli

Alla on kuva TwiSunin 410W:n lasilasi-musta täysmustasta aurinkopaneeliasennuksesta toiselta saksalaiselta asentajalta. Täysmustat aurinkopaneelit on integroitu täydellisesti rakennuksen kattoon ja tuottavat jatkuvaa virtaa pysyen samalla esteettisesti miellyttävinä. Klikkaa kuvaa tai painiketta saadaksesi lisätietoja!

Maysun Solar TwiSun Kaksinkertainen lasi Bifacial Täysmusta 390W-410W MONO PERC 210mm aurinkopaneeli

Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien valmistukseen vuodesta 2008 lähtien. Valitse laajasta valikoimastamme täysin mustia, mustakehyksisiä, hopeisia ja lasilasisia aurinkopaneeleita, joissa käytetään puolileikattua, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikkaa. Nämä paneelit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja tyylikkään muotoilun, joka sulautuu saumattomasti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on menestyksekkäästi perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisten asentajien kanssa lukuisissa maissa! Ota meihin yhteyttä, jos haluat viimeisimmät moduulitarjoukset tai mitä tahansa aurinkosähköön liittyvää tiedustelua. Autamme sinua mielellämme.

Saatat myös pitää:

Fotovoltaïsch systeem op zonne-energie onderhouden: De levensduur van zonnepanelen begrijpen
Gids voor het kiezen van zonnepanelen: Vermogen maximaliseren
P-type zonnecellen of N-type zonnecellen: welke technologie moet u kiezen?