Syvällinen sukellus LCOE:hen(Levelized Cost of Energy) ja aurinkoenergiaan

· PV-hinnan-trendi

Kun harkitaan, kannattaako energiahankkeeseen investoida vai ei, pitkän aikavälin voittopotentiaali on tärkeä huomioon otettava tekijä. Vastauksen saamiseksi tähän kysymykseen on määritettävä energian tasoitetut kustannukset (LCOE). LCOE-menetelmässä otetaan huomioon alkuperäisen investoinnin lisäksi myös hankkeeseen liittyvät jatkuvat kustannukset.

Sisältö:
1.Mikä on LCOE (Levelized Cost of Energy )?
2.Mitä LCOE tekee?
3.Miten LCOE lasketaan?
4.Aurinkoenergian LCOE:n ja muiden vertailu.

Mikä on LCOE ( Levelized Cost of Energy )?

Aurinkosähköjärjestelmän elinkaaren aikana sen tuottaman energian kustannuksia mitataan sen tasoitetuilla energiakustannuksilla (LCOE). Uusiutuvan energian verkkopariteetin aikakaudella tämä on ratkaiseva näkökohta. LCOE luotiin toimimaan ajastimena siihen asti, kunnes uusiutuvat energialähteet pystyisivät toimimaan itsenäisesti kauppamarkkinoilla.

Yksinkertaisesti sanottuna, mitä parempi järjestelmäsi on kokonaisuutena, sitä alhaisemmat ovat tasoitetut energiakustannukset (LCOE).

Aurinkosähkö

Mitä LCOE ( Levelized Cost of Energy ) tekee?

Vertailumittari sijoittajille

LCOE-analyysien avulla voidaan tehdä strategisia päätöksiä, niin suuria kuin pieniäkin. LCOE on sijoittajille ratkaiseva tekijä, koska se toimii vertailuindikaattorina. Sijoittajilta pyydetään ratkaisuja monenlaisiin haastaviin kysymyksiin. Heidän on tehtävä paljon päätöksiä, ja yksi niistä on se, käytetäänkö korkealaatuisia, huipputeknologian tuotteita vai halvempia vastaavia. He voivat käyttää LCOE:tä ratkaisevana tekijänä.

Vähimmäistulojen indikaattori

Sijoittajan tai rakennuttajan on ensin selvitettävä hankkeen kannattavuus varhaisessa arviointivaiheessa. Toiseksi se auttaa arvioimaan, kuinka paljon rahaa tarvitaan, jotta sijoitus saadaan takaisin. Siksi se toimii korkean tason yleiskatsauksena tarvittavasta myyntistrategiasta.

Eri tuotantotekniikoiden kustannusten indikaattori

LCOE auttaa vertailemaan hankkeita ja energialähteitä sen määrittämiseksi, mitkä ovat kustannustehokkaimpia. laskelman avulla hankekehittäjät ja rahoittajat voivat arvioida aurinko-, tuuli-, ydinvoima-, kaasu- ja hiilivaihtoehtojen kaltaisia sähköntuotantomuotoja ja ottaa samalla huomioon hankkeiden elinkaaren, pääomakustannukset, polttoainekustannukset, kapasiteetin koon ja riskit.

Se antaa poliittisille päättäjille kokonaisnäkemyksen eri tuotantotekniikoiden suhteellisista kustannuksista. Tukien jakamista koskevat päätökset edellyttävät tällaista analyysia. Hallitukset esimerkiksi investoivat voimakkaasti uusiutuvan energian teknologiaan, kun LCOE-hinnat olivat korkeat, ja tarkoituksena oli helpottaa erikoisteknologioiden kehittämistä.

Miten lasketaan LCOE ( Levelized Cost of Energy ) ?

LCOE:n laskemiseksi lasketaan yhteen laitoksen pääoma- ja käyttömenot ja jaetaan sen hankittu energiantuotanto laitoksen odotetulla elinkaarella.

CAPEX, joka tunnetaan myös nimellä pääomamenot, viittaa aurinkojärjestelmän vaatimaan alkuinvestointiin, joka kattaa komponentteihin, työvoimaan ja muihin lisäkustannuksiin liittyvät kulut.

Toimintamenot, joita joskus kutsutaan OPEX:ksi, sisältävät erilaisia kustannuksia, jotka liittyvät yrityksen päivittäiseen toimintaan. Näihin kustannuksiin kuuluvat tyypillisesti käyttöön, huoltoon, veroihin ja muihin vastaaviin menoihin liittyvät kulut.

Hankittu energiantuotanto (AEP) tarkoittaa energiamäärää, jonka järjestelmä pystyy keräämään ja hyödyntämään käyttöikänsä aikana.

Kaikki tarvittavat osatekijät, kuten alkuinvestointi, jatkuva ylläpito ja bensiini, sisältyvät kokonaishintaan. Diskonttokorko sekä mahdolliset sovellettavat tuet tai verohelpotukset otetaan huomioon. Tässä mielessä "tuotannolla" tarkoitetaan sähkön kokonaismäärää, jonka voimalan odotetaan tuottavan. Aurinkoenergiajärjestelmän käyttöikä on tyypillisesti 25-30 vuotta.

Aurinkosähköjärjestelmän tyypillinen tasoitettu sähkökustannus näyttää seuraavalta:
Alkupääomakustannukset: 65 000 dollaria
Verohyvitys: 12 000 dollaria
O&M: 6 000 DOLLARIA
Kokonaiskustannukset: 59 000 dollaria
Keskimääräinen vuotuinen sähköntuotanto: 62 500 kWh

PV-laitteiden takuuaika: 30 vuotta

Sähkön kokonaistuotanto: 1 875 000 kWh

LCOE: 59 000 dollaria / 1 875 000 = 0,03147 dollaria/kWh.

Kannattavuus edellyttää, että tuotetun sähkön myyntihinta on yli 0,03147 $/kWh. Jos sähkön hinta on kuitenkin alhaisempi kuin 0,03147 $/kWh, hanke tuottaa tappiota 30 vuoden elinkaaren aikana.

broken image

Aurinkoenergian LCOE:n ( Levelized Cost of Energy ) ja muiden kustannusten vertailu.

Verrattaessa aurinkosähkön kustannustasoon (LCOE) vaihtoehtoisiin energialähteisiin, kuten tuulivoimaan, hiileen ja kaasuun, aurinkosähkön kustannustaso on jo nyt kilpailukykyinen, mikä viittaa aurinkosähköliiketoiminnan jatkuvaan ja terveeseen kasvuun.

Vuonna 2021 aurinkosähkön LCOE-arvo oli melko kapea, sillä se oli 30-41 dollaria/MWh. Vuonna 2023 se oli 24-96 dollaria/MWh. Noususta huolimatta LCOE on edelleen alhaisin kaikista vertailukelpoisista vaihtoehdoista. Lazardin mukaan kaasun huipputuotanto maksaa 115-221 dollaria megawattitunnilta, ydinvoima 141-221 dollaria megawattitunnilta, hiili 68-166 dollaria megawattitunnilta ja kaasukombivoimala 39-101 dollaria megawattitunnilta.

Puhdas energia

Mitä tämä LCOE tarkoittaa? Se tarkoittaa, että kaasu- ja hiilivoimaloiden on laskutettava sähköstä enemmän kuin aurinko- ja tuulivoimaloiden, jotta ne tekisivät voittoa.

Kaasun, hiilen tai ydinpolttoaineen kustannukset sekä käyttö- ja huoltokustannukset ovat tärkeitä perinteisten fossiilisten polttoaineiden ja ydinvoimaloiden kokonaiskustannuksiin vaikuttavia tekijöitä. Uusiutuvien energialähteiden järjestelmät tarjoavat alhaisemmat käyttö- ja ylläpitokustannukset sen lisäksi, että ne säästävät rahaa bensiinistä. Uusiutuvilla energiajärjestelmillä ei ole kiinteitä kustannuksia, koska aurinko ja tuuli ovat ilmaisia. Aurinkoenergian huoltokustannukset ovat laskeneet viime vuosina, kun invertterien luotettavuus, etävalvontatekniikka ja puhtaammat aurinkopaneelit ovat kehittyneet.

Öljyn ja bensiinin kustannukset ovat nousseet nykyisen energiakriisin seurauksena, mikä tekee uusiutuvista energialähteistä entistä kilpailukykyisempiä LCOE:n kannalta. Fossiilisia polttoaineita käyttävien voimalaitosten tasoitettu energiakustannus (LCOE) on noussut, kun taas uusiutuvien energialähteiden LCOE on pysynyt tasaisena. Tämän seurauksena uusiutuvan energian tuottajat hyötyvät enemmän nousevista sähköhinnoista kuin fossiilisten polttoaineiden tuottajat, joiden on otettava huomioon myös polttoainekustannusten nousu.

Kaiken kaikkiaan sähkön kustannustaso (LCOE) on ratkaiseva mittari arvioitaessa aurinkosähköjärjestelmän taloudellista toteutettavuutta ja sen yksittäisten osien tehokasta integrointia. Sähkön kustannustason (LCOE) rajoitukset edellyttävät kuitenkin varovaisuutta, kun investointipäätöksenteossa tukeudutaan pelkästään tähän mittariin.

Maysun Solar on vuodesta 2008 lähtien keskittynyt korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien valmistamiseen. Valitse laajasta valikoimastamme aurinkopaneeleita, joissa käytetään puolileikattua, MBB-, IBC- ja Shingled-tekniikkaa täysin mustana, mustan kehyksenä, hopeisena ja lasilasipinnoitteena. Nämä paneelit tarjoavat poikkeuksellisen suorituskyvyn ja muodikkaat mallit, jotka sopivat helposti mihin tahansa rakennukseen. Maysun Solar on kehittänyt useissa maissa toimistoja, varastoja ja kestäviä kumppanuuksia parhaiden asentajien kanssa. Jos sinulla on kysyttävää aurinkosähköstä tai haluat uusimmat moduulitarjoukset, ota yhteyttä. Olemme innokkaita auttamaan sinua.

Viite:

Solarity. (2022, April 7).What does LCOE mean? Solarity.

Kanellakopoulou, M. (2022). Levelised Cost of Energy (LCOE) – An overview. Pexapark.

Santos, B. (2023, April 14). Average solar LCOE increases for first time this year. Pv Magazine International.

Rodríguez, L. (2022, August 17). What is LCOE and why is it important?

Saatat pitää myös:

Aurinkosähköiset otsikot tänään
Aurinkovoima VS ydinvoima - kumpi pitäisi valita?
Celle solari di perovskite: la uusi technologia solare cambia il settore