Sähköntuotannon lisääminen: bifacial-moduulien hyötysuhteen maksimointi

· Tietoja aurinkosähköstä

Bifacial-moduuli on moduuli, joka tuottaa sähköä sekä etu- että takapuolelta. Sen lisäksi, että moduulin etupuoli tuottaa sähköä, sen takapuoli voi vastaanottaa myös ympäristöstä sironnutta ja heijastunutta valoa, joten sen kokonaistehokkuus sähköntuotannossa on suurempi. Miten voimme maksimoida bifacial-moduulien hyötysuhteen?

broken image

Ostovinkkejä - valitse kaksoissuojalasiset aurinkopaneelit

Suuritehoisen aurinkopaneelin valinnan lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota myös moduulin pakkaukseen, jos haluat tuottaa korkean hyötysuhteen. Kaksipuolisissa moduuleissa on etupuolella lasikerros ja kääntöpuolella läpinäkyvä takalasi tai lasi, joka tunnetaan nimellä kaksipuolinen yksilasinen tai kaksipuolinen kaksilasinen.

1. Kaksoislasisten moduulien lasi kestää hyvin kulutusta ja soveltuu erilaisiin sovelluksiin, kuten korkeisiin lämpötiloihin, korkeaan kosteuteen, aavikko- ja lumisiin ympäristöihin.
2. Lasin eristys on parempi kuin taustalevyn eristys, mikä täyttää korkeammat järjestelmäjännitteet ja säästää aurinkosähköjärjestelmän kustannuksia.
3. tavallisten moduulien vaimennus on noin 0,7 % ja kaksoislasimoduulien noin 0,5 %.
4. suuri tehontuotto pinta-alayksikköä kohti, jolloin sähköntuotanto kasvaa 5-25 prosenttia.
5. Jopa 30 vuoden takuu verrattuna muiden moduulien 25 vuoteen.

broken image

Asennusohjeet

Kaksipuoliset kaksoislasitetut moduulit voivat lisätä moduulin tehoa 20-30 %, kun olosuhteet ovat ihanteelliset. Asennuspaikan taustaheijastavuus määrää, kuinka paljon tehoa tuotetaan takapuolella, ja takapuoli voi olla tehokkaampi vain, jos se saa mahdollisimman paljon heijastunutta ja siroavaa valoa.

Laskettaessa array-väliä on otettava huomioon, että suoran heijastuksen pääasiallinen alue on päivänvalon tärkeimpinä tunteina, kun taas muut alueet saavat vain taivaalta tai ympäröivistä rakennuksista tulevaa hajuheijastusta, jolloin säteilevän energian intensiteetti on heikko. Paras maa-aineksen sijoitusalue keskittyy suoraan moduulin alapuolella olevalle projektioalueelle, ja sitä voidaan laajentaa 50 cm - 100 cm valonlähteen sivulle moduulin koosta, asennusparametreista ja maantieteellisestä sijainnista riippuen, jotta saavutetaan optimaalinen tasapaino kustannusten ja tuoton välillä.

broken image

On tärkeää huomata, että myös DC/AC-suhteen laskenta eroaa yksipuolisia moduuleja koskevasta laskelmasta. Aurinkopaneelien muita DC/AC-suhteita on esitetty kohdassa "Tärkeitä parametreja aurinkosähköjärjestelmän suunnittelussa: DC/AC-suhde".

Heijastuskyvyn lisääminen

Kaksipuoleisten moduulien optimaalisella kallistuksella ja asennolla voidaan tehokkaasti lisätä järjestelmän tehoa, kun maanpinnan heijastuvuutta lisätään.

1. Yleisiä menetelmiä maanpinnan heijastavuuden lisäämiseksi ovat betonilattioiden asentaminen, heijastavan valkoisen maalin maalaaminen, valkoisen soran tai kivien asentaminen, valkoisen heijastavan materiaalin asentaminen jne. Heijastavuus: hiekka/sementti > maa > ruoho > vesi. Likimääräinen heijastavuus löytyy seuraavasta taulukosta, jossa sementtimaan heijastavuus vaihtelee 20 prosentista 40 prosenttiin.

broken image

2. Vältä PV-moduulin takapuolen suoraa varjostusta kannattimen avulla tai siten, että kannattimen hiekat ovat vähintään 5 cm:n etäisyydellä moduulin takapuolelta.
3. Vältä mahdollisuuksien mukaan moduulin takapuolen läheistä varjostusta muuntimien, inverttereiden, kaapeleiden jne. toimesta.
4. Kun asennat bifacial-moduulit tasakatolle parhaaseen kaltevuuskulmaan, voit saada sähköntuotantoa aikaan maalaamalla ne valkoisiksi jne.

Jos asut lumisella alueella korkeilla leveysasteilla, maassa oleva lumi heijastaa paljon auringonvaloa aurinkopaneelien takapuolelle, mikä lisää merkittävästi paneelien tehontuottoa ja sulattaa helposti paneelien päällä olevan lumen.

Maysun Solar, aurinkosähkömoduulien valmistajana, jolla on 15 vuoden ammattikokemus, voi tarjota sinulle korkealaatuisia aurinkopaneeleita, klikkaa alla olevaa painiketta ottaaksesi yhteyttä meihin saadaksesi tuotetarjouksen.