Qatarin Suurin Aurinkosähkövoimala: Al Kharsaah

· Tietoja aurinkosähköstä

FIFA World Cup Qatar on siirtymässä pudotuspelivaiheeseen. Nämä MM-kisat tunnetaan nimellä "Ragnarök". Lohko-otteluissa on yllättäviä voittajia, jotka herättävät kuumia keskusteluja ja herättävät varmasti lisää huomiota pudotuspelivaiheeseen siirryttäessä. Kuten aurinkosähkö mies, lisäksi tukemalla suosikki joukkueeni, mutta myös huolissaan kehityksestä isäntä aurinkosähkö tilanne.

broken image

Kalleimman maailmanmestaruuskilpailun isännöinti

Kansainvälisen valuuttarahaston mukaan Qatarin BKT:n henkeä kohti vuonna 2022 odotetaan olevan peräti 82 887 dollaria, mikä tekee siitä maailman viidenneksi rikkaimman maan henkeä kohti lasketun BKT:n perusteella ja todellisen Lähi-idän suurpääoman. Qatar on käyttänyt MM-kisojen isännöintiin yli 220 miljardia dollaria, mikä on viisi kertaa enemmän kuin seitsemän edellisen MM-kilpailun kustannukset yhteensä, joten kyseessä ovat historian kalleimmat MM-kisat.

Öljy ja kaasu ovat tuoneet Qatarille tasaista vaurautta, ja sähköä käytetään kivuttomasti. Qatarin sähkönkulutus henkeä kohti on yksi maailman suurimmista, 15 236,23 kWh vuonna 2020, kun se Saksassa oli samana vuonna 6 692,89 kWh. Kolmelta puolelta meren ympäröimä Qatar on tyypillinen niemimaan maa, jossa kesät ovat erittäin kuumia ja talvet vain hieman viileämpiä. Tämä on yksi syy siihen, miksi Qatar päätti järjestää MM-kisat talvella.

Qatarin tyypillinen trooppinen aavikkoilmasto, maasto on tasaista, suurin osa alueesta on hiekka-aavikon peitossa, korkeat lämpötilat ja kuivuus, sademäärät ovat vähäisiä, sopii hyvin aurinkovoimaloiden rakentamiseen. (Miten sää vaikuttaa aurinkosähkömoduuleihin?)

broken image

Ylellisimmän aurinkosähkövoimalan rakentaminen

Lokakuun 18. päivänä 2022 ilmoitettiin virallisesti, että Al Kharsaah, Qatarin historian ensimmäinen suuren mittakaavan maalle asennettu aurinkovoimalaitos ja tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin yksittäinen aurinkosähkövoimalaitos, on liitetty verkkoon täydellä kapasiteetilla. Qatarin pääkaupungista Dohasta 80 kilometriä länteen sijaitseva aurinkosähkövoimala kattaa 1 000 hehtaarin alueen, joka vastaa 1 400 jalkapallokenttää. TotalEnergiesin, QatarEnergyn ja Marubenin kehittämän hankkeen kokonaisinvestointi on yli 460 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Hankkeen asennetun 800 MW:n kokonaiskapasiteetin odotetaan tuottavan 1,8 miljardia kilowattituntia puhdasta energiaa vuodessa, tyydyttävän noin 300 000 kotitalouden sähkönkulutuksen ja vähentävän lähes 900 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

broken image

Voimalaitoksessa käytetään yhteensä 2 miljoonaa bifacial PV-moduulia, jotka kaikki ovat kiinalaisen LONGi-yhtiön toimittamia. Samaan aikaan käytetään yksiakselista aurinkosähköseurantaa, joka seuraa aurinkoa ympäri vuorokauden, ja aurinkosähköpaneelit keräävät auringon suorat säteet toiselta puolelta ja maasta heijastuvan valon toiselta puolelta, mikä lisää merkittävästi sähköntuotantokapasiteettia. Voimalaitoksen katsotaan voivan kattaa 10 prosenttia Qatarin sähkön huipputarpeesta ja vähentää 26 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä koko elinkaarensa aikana.

Samaan aikaan sähköntuotannon lisäämiseksi ja käytön jälkeisten ja huoltokustannusten vähentämiseksi aurinkosähkövoimalassa on älykäs robottikäsivarsi aurinkosähkömoduulien puhdistusta varten, joka puhdistaa pölyn ja hiekan jokaisesta moduulista neljän päivän välein.

broken image

Hiilineutraali, maailmanlaajuinen toiminta

Osana Qatarin kansallista visiota 2030 laitos on ensimmäinen Qatarin uuden energiantuotannon alalla, mikä lisää merkittävästi aurinkosähkön osuutta Qatarin energiankulutuksessa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Laitos liitettiin onnistuneesti verkkoon ennen jalkapallon maailmanmestaruuskisoja, mikä täyttää Qatarin sitoumuksen järjestää "hiilineutraalit" jalkapallon MM-kisat.

broken image

Maailmalla on tällä hetkellä edessään energiamurros, ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, lämpötilan muutoksen hallitsemiseksi ja fossiilisesta energiasta riippuvuuden vähentämiseksi on elintärkeää edistää uusiutuvien energialähteiden, kuten aurinko- ja tuulienergian, kehittämistä. Vuonna 2021 maailma käytti 755 miljardia dollaria vähähiilisten energiateknologioiden käyttöönottoon, mikä merkitsee 27 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Riippumatta siitä, kuinka rikas maa on, se ei voi pärjätä ilman uusien energialähteiden tukea energiantuotannon ja toimitusvarmuuden kapasiteetin parantamiseksi, ja mitä rikkaampi maa on, sitä enemmän se tarvitsee yhdistelmää uusiin energialähteisiin vastatakseen kasvavaan sähkön kysyntään ja tukeakseen siten energiamurrosta!

broken image

PV-moduulien valmistajana, jolla on 14 vuoden ammattikokemus, Maysun Solar on valmis työskentelemään kanssasi energiamurroksen edistämiseksi. Ota meihin yhteyttä ja avaa ovi vihreään energiaan.