PV-tuotteiden hinnat nousevat kautta linjan, hintaennusteet tulevaisuudessa

· PV-hinnan-trendi

Kiinalaisen uudenvuoden aattona aurinkosähköteollisuuden ketjussa vallitsi paniikki, ja piin hinnat laskivat korkeimmillaan 45,6 $/kg lähes 20 $/kg, mikä on yli 56 prosentin pudotus; samaan aikaan myös piikiekkojen ja -kennojen hinnat laskivat merkittävästi. Ajattelimme tuolloin, että kyseessä oli paniikkimainen ja järjetön lasku ja että markkinoiden kohtalona oli jäädä lyhytaikaiseksi ja että aurinkosähköteollisuuden ketjujen hinnat nousisivat pian uudelleen. PVInfolinkin tällä viikolla julkaisemat viimeisimmät hinnat vahvistivat ennusteemme: koko aurinkosähköteollisuuden ketjun hinnat ovat nousseet helmikuusta lähtien kautta linjan.

broken image

Piin, piikiekkojen ja kennojen hinnat nousivat V-muotoisiksi

Lomien päättymisen myötä markkinoiden kysyntä on vähitellen piristymässä, pii, piikiekkojen hinnat ovat pois syvästä "V" ylöspäin suuntauksesta, kuten seuraavasta kaaviosta käy ilmi. China Silicon Sub-Councilin julkaisemien piimateriaalin hintatietojen mukaan yksikiteisen pii-materiaalin hinta nousi tällä viikolla 32,5 $/kg, mikä on 31 prosenttia enemmän kuin edellisellä viikolla. Tällä viikolla kennojen hinnat nousivat noin 14 prosenttia, minkä vuoksi pidämme tätä nousua aurinkosähkötuotteiden arvonkorjauksena.

broken image
broken image

PV-moduulien apumateriaalien hinnat nousevat

Tällä viikolla myös aurinkokennojen apumateriaalien hinnat ovat nousseet. Tammikuun 31. päivänä eräs aurinkokennokalvo (EVA) -yritys julkaisi "hinnanmuutosilmoituskirjeen", jossa se ilmoitti, että koska EVA-raaka-aineiden hinta on viime aikoina jatkuvasti noussut, mikä on johtanut yrityksen tuotteiden kustannusten nousuun, yritys on päättänyt korottaa EVA-kalvon hintaa 10 prosenttiyksiköllä alkuperäisen hinnan lisäksi.

broken image

Moduulien hinnat pysyvät ennallaan

Vuonna 2023 aurinkosähkökehityksen maailmanlaajuinen kysyntä pysyi vahvana, ja suurimmat aurinkosähkömoduuliyritykset ilmoittivat tilausten kasvaneen merkittävästi helmi- ja maaliskuussa. Valtava kysyntä on pitänyt moduulien hinnat kohtuullisina, vaikka pii on laskenut jyrkästi.

broken image

Tuleva hintaennuste

Piikiekkojen hinnannousu johtuu pääasiassa piikiekkojen erittäin tiukasta tarjonnasta. Joidenkin kennoyhtiöiden mukaan piikiekkoja ostetaan tällä hetkellä ryöstämällä! Piikiekkojen niukka tarjonta johtuu pääasiassa seuraavista syistä.
1) Piikiekkojen hintojen jyrkän laskun vuoksi piikiekkoyritykset ovat vähentäneet varastojaan merkittävästi, mikä on johtanut normaalia pienempiin kiekkovarastoihin.
2) Jyrkkien hinnanmuutosten vuoksi piin liikevaihto oli hyvin alhainen, ja kiinalaisen uudenvuoden loman jälkeen sulattaminen, mikä johti piikiekkoyritysten piituotannon yleiseen puutteeseen ja odotettua alhaisempaan piikiekkojen tuotantoon.
3) Tällä hetkellä piitarjoukset ovat nousseet yli 32 $/kg ja piin liikevaihto on edelleen alhainen hintojen epävakauden vuoksi! Vaikka kauppa syntyisikin välittömästi, kestää 2-3 viikkoa tuotantosykliä, ennen kuin pii voidaan valmistaa kiekoiksi.
4) Vahva kysyntä tuotantoketjun loppupäässä on johtanut tuotantoketjun alkupään kennojen ja piikiekkojen kysynnän merkittävään kasvuun. Koska piikiekkojen puute tuotantoketjun alkupäässä on johtanut kennojen niukkaan tarjontaan, kennojen hinta on noussut 0,11 $/ W:n alhaisesta tasosta 0,14 $/ W vuosi sitten.
Kuten näette, tuotantoketjun loppupään kysyntä on nousussa, mutta tuotantoketjun alkupäässä tarvitaan tuotantosykliä. Näin ollen piikiekkojen tarjonnan odotetaan olevan koko helmikuun ajan tiukalla, ja tilanne helpottuu vähitellen maaliskuun alkuun mennessä.

Myöhemmin, kun piikapasiteettia vapautuu ja piikiekkoja valmistavien yritysten käynnistysnopeus kasvaa, alan tarjonta ja kysyntä tasapainottuvat vähitellen, ja hinnat vakiintuvat tasolle, jolla loppukysyntä on yleisesti ottaen hyväksyttävää komponenttipuolen hinnan kannalta.

broken image

Maysun solar on erikoistunut korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien valmistukseen perustamisestaan lähtien vuonna 2008. Ota meihin yhteyttä klikkaamalla alla olevaa painiketta ja valitse oikea moduuli sinulle.