Maysun Information: PV-teollisuuden toimitusketjun hintaraportti 29. marraskuuta - 5. joulukuuta 2021

· PV-hinnan-trendi
Maysun Information: PV-teollisuuden toimitusketjun hintaraportti 29. marraskuuta - 5. joulukuuta 2021

Aurinkopiinin noteeraukset pysyvät vakaina, mutta tuotantoketjun loppupäässä on paineita hintojen alentamiseen, ja hintojen odotetaan laskevan hieman.

Aurinkopiinien noteeraukset pysyivät tällä viikolla vakaina, mutta paine liiketoimiin kasvoi. Useimmat piiyritykset aloittivat tällä viikolla neuvottelut joulukuun uusista tilauksista, ja koska tuotantoketjun loppupäässä on viime aikoina ollut edelleen merkkejä laskupaineista, hintojen alentamispaineet ovat jatkaneet siirtymistään myös aurinkopiinisegmenttiin, ja jotkin piiyritykset ovat osoittaneet merkkejä siitä, että niiden tarjoukset nykyisten asiakkaiden tilauksista ovat lievästi löystyneet. Tällä hetkellä tuotantoketjun loppupäässä jatketaan varastojen tyhjentämistä, oston odottelu- ja katseluilmapiiri on paksu, tämän viikon aurinkopiinien liikevaihdon määrä on pieni. Osa ensimmäisen linjan materiaali yritysten kysyntä ja tarjonta näkökohtia, vielä haluttomia mukauttaa tarjouksen, ei ole varastopaineita. Yksikiteisen piin keskihinta pysyi 42.55 dollarissa/kg, kun taas ulkomaisen aurinkopiin hinta pysyi 37 dollarissa/kg Kiinan aurinkopiinitarjonnan vakauden ja valuuttakurssien lievien vaihtelujen vuoksi.

Materiaali aurinkoenergiaa

Aurinkopiinien tuotantotoiminnan ja toimitusten perusteella Kiinassa on 12 aurinkopiiniä tuottavaa yritystä. Koko neljännen vuosineljänneksen näkökulmasta aurinkopiinien tuotanto oli loka- ja marraskuussa tasaista, ja niiden yhteenlaskettu tuotanto oli 84 000 tonnia, mikä johtui energiankulutuksen kaksinkertaisen valvonnan ja yritysten normaalin ylläpidon vaikutuksesta aikaisemmalla jaksolla. Koska uutta tuotantokapasiteettia vapautuu asteittain Kiinan Sichuanin ja Jiangsun alueilla ja koska tuotantoa harjoittavien yritysten satotaso pysyy korkeana, aurinkopiinituotannon odotetaan kasvavan joulukuussa peräkkäin. Nykyinen aurinkopiinisegmentti on edelleen suhteellisen alimitoitettu suhteessa tuotantoketjun loppupään kapasiteettiin, mutta paine hintojen alentamiseen on siirretty piimarkkinoille, tuotantoketjun loppupään segmentit täydentämään varastojen kysyntää ei ole täysin vapautettu, piin hintojen odotetaan laskevan hieman pelin jälkeen.

Aurinkopiikiekkojen noteeraukset laskevat jyrkästi, M6, M10 noteeraukset laskivat merkittävästi

Johtavat aurinkokennokiekkoyritykset ovat hiljattain ilmoittaneet uusimmista kiekkotarjouksistaan, ja kaikentyyppisten yksikiteisten kiekkojen hinnat ovat laskeneet. G1-kiekkojen keskimääräinen markkinahinta laski 0.80 dollariin/kpl, M6-kiekkojen 0.83 dollariin/kpl ja G12-kiekkojen 1.40 dollariin/kpl. Merkittävimmin laskivat yksikiteiset M10-kiekot, joiden markkinahinta oli 0.96-0.98 dollaria/kpl. Jatkokäyttäjien hankintarytmi on hidastunut ja aurinkokiekkojen rengastoimitukset ovat vähentyneet, mikä johtaa varastotasojen kasvuun ja lisääntyviin paineisiin toimituksissa, minkä odotetaan estävän aurinkokiekkojen tarjousten vakautumisen lyhyellä aikavälillä.

Aurinkokiekko

Tarkkaile aurinkokiekkojen tuotantotoimintaa ja lähetyksiä, neljännen neljänneksen terminaaliveto jatkuu, tuotantoketjun loppupään hankinta ei ole aktiivinen, nykyinen aurinkokiekko-linkki varaston aloite hintojen alentamiseksi markkinoille, toisaalta aurinkokiekot hyödyttävät tuotantoketjun loppupäätä ja edistävät aurinkokiekkojen hankintaa. Toisaalta, aurinkokiekkojen hinnanalennukset aurinkopiinien loppuun jatkuvan hinnanalennuspaineen siirtämisen, kolmannen osapuolen piivalimoiden voittotasot laskevat myös. Tuotantoaikataulun osalta nykyisillä markkinoilla, ensimmäisen linjan johtavat yritykset ohjaavat piikiekkojen paksuutta edelleen ohueksi 165μm: iin, integroitujen yritysten satoaste kuin tietyn laskun alkupuolella, ensimmäisen linjan johtavat yritykset säilyttävät suhteellisen alhaisen satonopeuden, loput yrityksen satonopeudesta ovat eriasteisia laskua.

Aurinkokennojen hinnat löysätään, monokiteisen kennon tuotteiden hinnanalennukset ovat ilmeisempiä

Viime aikoina markkinoilla vallitsevan vahvan odottavan ilmapiirin vuoksi aurinkokennojen toimitukset ovat vaikeutuneet. Ja tuotantoketjun alkupäässä teollisuuden ketjun hinta löystyminen tilanne, solun tarjous on vaikea säilyttää vakautta, tällä viikolla jatkoi lasku, yksikiteiset solut ovat erityisen ilmeisiä, tällä viikolla valtavirran hinta yksikiteisten G1 solujen USD 0.18 / W, M6 solujen valtavirran hinta USD 0.17 / W. M10, G12 yksikiteisten solujen valtavirran hinta ovat USD 0.18 / W. Tällä viikolla aurinkopiinikiekko yhtäkkiä leikata hintojaan, solun Tällä viikolla aurinkokiekkojen markkinatarjous ei ole vielä selvä, kun taas tuotantoketjun loppupään varastorästeet, hankintateho on riittämätön, yleinen solun käynnistysnopeus on paljon alle edellisvuosien tason. Kannattavuusnäkökohtien perusteella aurinkokennoyritysten nykyinen toimilupatila on pieni.

Aurinkokenno

Mitä monikiteisten aurinkokennojen, yleinen kysyntä monikiteisten kennojen, toimitukset ovat yleisiä, jos ylävirran polysilicon kiekko tarjoukset jatkavat vaihtelua, monikiteinen solu tarjoukset ovat myös vaikea vakauttaa, nykyinen valtavirran hinnat kotimaassa ja ulkomailla laski 0.13 dollaria / W ja 0.019 dollaria / W.

Aurinkosähkömoduulitarjoukset löysäävät edelleen, ja suurikokoisten aurinkosähkömoduulien hinnat ovat laskeneet merkittävästi.

Koska viimeaikaiset markkinoiden ylävirran aurinkokiekkojen ja solujen linkkihinnat on mukautettu alaspäin, jotkut toisen ja kolmannen tason tehtaat tekevät myös tiettyjä mukautuksia moduulien spot-hintoihin, mutta tuotantoketjun loppupään terminaaleilla on edelleen odotuksia hinnanalennuksista, ja aurinkokennomoduulien markkinoilla vallitsee vahva odotteluilmapiiri, joka painaa 166 mm:n kokoluokan valtavirran tarjouksen 0.306 dollariin / W ja nykyisen 182 mm:n kokoluokan moduulin valtavirran tarjouksen 0.306 dollariin / W ja 182 mm:n kokoluokan moduulin valtavirran tarjouksen 0.306 dollaria / W. Nykyistä 182 mm:n moduulien yleistä noteerausta on tarkistettu alaspäin 0.307 Yhdysvaltain dollariin/W, kun taas 210 mm:n moduulien noteerausta on tarkistettu alaspäin 0.31 Yhdysvaltain dollariin/W.

Aurinkosähkömoduulit

Kysynnän osalta voidaan todeta, että monokiteisillä aurinkokennomoduuleilla on edelleen jonkin verran kysyntää kokonaismarkkinoilla, ja joidenkin ensimmäisen tason yritysten tilaukset ovat keskittyneet ja toimitukset sujuvat ongelmitta. Merentakaisilla markkinoilla, Intiassa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja muilla alueilla asennettu kysyntä kiinteä, nykyisen kierroksen PV-moduulien hintavaihtelut yleensä hidastuvat, odotetaan edistävän PV-moduulien markkinoiden inventaario nopeuttaa selvittämistä.

Ensi viikon PV-moduulien markkinaennuste

Aurinkosähkömoduulien hinnat laskivat hieman tällä viikolla, ja niiden odotetaan pysyvän tällä tasolla ensi viikolla. Vaikka aurinkopiinien ja aurinkosähkömoduulien hintoja on tarkistettu alaspäin, kuljetuskustannukset ovat nousseet, ja konttien varaaminen on vaikeaa joulun ja kiinalaisen uudenvuoden läheisyyden vuoksi. Joten kustannukset PV-moduulien viedään Kiinasta periaatteessa ei muuttunut, jos merirahti jatkaa nousua elokuun hinnat, niin kustannukset PV-moduulien lähetetään Eurooppaan voi edelleen nousta, joten ensi viikolla on paras aika PV-moduuli kauppiaat tilata ennen joulua, toivon tarttua.