PV-teollisuuden toimitusketjun hintaraportti: tuotantoketjun alkupään hinnat ovat toistaiseksi vakaat, ja moduulien hitaasta hinnannoususta tulee normi

· Alan uutisia
PV-teollisuuden toimitusketjun hintaraportti

Aurinkosähköisen piimateriaalin ja aurinkokennokiekkojen hinnat ovat väliaikaisesti vakaat, aurinkokennojen ja aurinkosähköisten moduulien hinnoista tulee normi.

PV-piin hinnat

Tällä viikolla nousuvauhti aurinkosähköisen piimateriaalin hidastui, yksikiteinen kanssa lievää nousua materiaalin kauppahinnat. Koska suurin osa ensimmäisen linjan aurinkosähkö pii yritykset ovat pohjimmiltaan laskeutui pitkä lista, linja tiedot hinta ei näy ilmeinen säätö, mutta pieni osa tilauksen on edelleen jatkuva suuntaus ylöspäin säätö, ja peräkkäiset liiketoimet, edistää tämän viikon yksikiteisen piin valtavirran tarjous USD 40,24-43,06/KG, merentakaisilla markkinoilla, viimeaikainen jatkuva vahvuus juanin Yhdysvaltain dollarin kurssi, ja Kiinan tarjouksen korkea nosto vaikutus tällä viikolla, merentakaiset aurinkosähkö pii Keskimääräinen hinta oli 36,603 USD/kg.

PV-piin hinnat

Tuotantotoimintaa ja PV-piinien linkin lähetystä tarkkaillaan, ja Kiinassa tuotannossa on kaksitoista PV-piiniä tuottavaa yritystä, ja kaksi uutta yritystä on rutiininomaisesti kunnostettu tällä viikolla, ja yhteensä neljä yritystä on kunnostettu, joista yhteen vaikutti tuotannon vähentämiseen tähtäävä tehonrajoituspolitiikka. Toiseksi, PV-piin hinnankorotusten nykyinen kierros voidaan siirtää sujuvasti tuotantoketjun loppupäähän, ja PV-piin tarjonta on markkinoilla hyvin hyväksyttyä. Koska jatkojalostuksen kysyntä vetää edelleen, PV pii tarjonta on suhteellisen tiukka tilanne, on yrityksiä ovat aloittaneet prosessin allekirjoittamalla tilauksia marraskuussa, mutta joillakin alueilla epidemia toistuvasti, mikä aiheuttaa logistiikkakustannukset nousevat, toimitus on estetty, yhdistettynä raaka-aineiden, kuten pii jauhe hinnat ovat edelleen korkeat, vaikutus tehon rajoittaminen politiikka, markkinoiden epävakaus tekijöitä uhkaavat, PV pii tarjonta tilanne on edelleen epäselvä.

Aurinkopiinikiekkojen hinnat

Aurinkokiekkojen kysyntä piristyi tällä viikolla, ja aurinkokiekkotarjoukset pysyivät vakaina. Johtavien piikiekkoyritysten viime viikolla tekemien hinnankorotusten jälkeen muut toisen ja kolmannen tason yritykset markkinoilla seurasivat peräkkäin esimerkkiä. Jatkoketjun loppupään yritykset ovat hyväksyneet hinnankorotukset ylöspäin alkuperäisestä odotteluvaiheesta, mikä on johtanut aurinkokiekkojen kokonaistilausten hienoiseen nousuun. Tällä viikolla G1- ja M6-monokiekkojen hinnat ovat vakaat 0,87 USD/PC ja 0,90 USD/PC, kun taas M10- ja G12-kiekkojen hinnat ovat 1,08 USD/PC ja 1,42 USD/PC. Odotetaan, että tuotantoketjun loppupään kysyntä piristyy vähitellen lyhyellä aikavälillä, ja kiinalaisten aurinkokiekkojen hinnat välittävät edelleen aurinkokennopiinien hintavaihteluja. Käynnistysaste vaihtelee kuitenkin yrityksittäin, sillä vertikaalisesti integroituneilla yrityksillä on korkeampi käynnistysaste, ja jotkut yritykset saavat tilauksia aurinkokiekkojen valimotöistä pitääkseen tuotannon käynnissä. Jotkin yritykset leikkasivat tuotantoa ennen marraskuun lomaa eivätkä toipuneet loman jälkeen, ja markkinoiden käynnistysaste oli edelleen alhainen.

Aurinkopiinikiekkojen

Polysilicon-kiekkojen osalta edellisellä kaudella oli vaikutusta tehorajoituksiin ja raaka-ainekustannusten nousuun, ja polysilicon-kiekkoyritykset reagoivat tähän vähentämällä tuotantoa.

Aurinkokennot

Aurinkokennojen hinnat vaihtelivat hieman tällä viikolla, ja ulkomailla hinnat nousivat. Aurinkokennojen hinnat ulkomailla nousivat hieman valuuttakurssivaihtelujen vuoksi. Yksikiteisten M6-, M10- ja G12-kennojen keskihinta Kiinassa pysyi vakaana 1,12 dollarissa/W, kun taas yksikiteisiä G1-kennoja tarjottiin noin 0,18 dollarilla/W. Monikiteisten kennojen kokonaismarkkinat olivat suhteellisen vakaat.

Aurinkokennot

Viime aikoina aurinkokennojen kustannukset ovat nousseet jyrkästi tuotantoketjun alkupään teollisuusketjun vaikutuksesta, mutta terminaalien hyväksyntä on vähäistä ja terminaalitilaukset ovat laskeneet tuotantoketjun alkupään kustannusten nousun vuoksi. Yhdessä lokakuussa joillakin alueilla jatkuneiden tehorajoitusten vaikutuksen kanssa nykyinen aurinkokennomarkkinoiden käynnistysaste on periaatteessa laskenut edellisen kauden alhaisemmalle tasolle, ja tuotannon leikkaukset ovat edelleen useimpien yritysten nykyinen vastaus.

Aurinkosähkömoduulien hinnat

Tällä viikolla PV-moduulin markkinahinta on vakaa, mutta yritysten tarjous on edelleen hämmentävämpi. G1- ja M6-moduulien keskimääräinen markkinahinta oli tällä viikolla 0,30 USD/W ja 0,32 USD/W, kun taas M10- ja G12-moduulien keskihinta oli 0,33 USD/W. Lokakuun hintojen nousu on johtanut siihen, että markkinoilla tehtyjen tilausten määrä on hieman supistunut, ja aurinkosähkömoduulien ja järjestelmätoimittajien väliset neuvottelut ovat ilmeisiä, sillä jotkin hankkeet ovat lykänneet hankintoja. Tällä hetkellä hankkeiden tarjoushinnat kotimaassa ja ulkomailla ovat nousseet merkittävästi edelliseen kauteen verrattuna, ja sähkön hintojen nousua koskevien myönteisten odotusten perusteella aurinkosähkömoduulien käynnistysnopeutta ja tilaushintoja on mukautettu ylöspäin marraskuun loman jälkeen, ja myös yritysten varasto kasvaa. Tämän viikon aurinkosähkömoduulin noteeraukset ovat edelleen hämmentäviä yleisessä vakaassa tilanteessa, sillä jotkin noteeraukset ovat jopa 0,36 USD/W ja jotkin toisen ja kolmannen tason aurinkosähkömoduuliyritykset noteeraavat edelleen noin 0,31 USD/W.

Aurinkosähkömoduulien

PV-moduulitehtaat, joihin tehorajoitukset eivät vaikuta, ovat tällä hetkellä täydessä tuotannossa ja tilaukset toimitetaan ajallaan, mutta PV-piin ja apumateriaalien hintojen nousun aiheuttama kustannuspaine ei ole vieläkään merkityksetön, ja PV-moduulitarjoukset nousevat, mutta liikevaihto korkeilla hinnoilla on riittämätön. Vanha asiakas ottaa hinta on vakaa, uudet asiakkaat ovat edelleen vaeltaa ja odottaa, on hanke asiakkaita vaikuttaa hankkeen aikataulu oli harkita mahdollisimman pian ostaa PV-moduulit ovat myös paljon ihmisiä.

PV-moduulien hintaennuste

Viime viikolla, PV-moduuli hinnat nousevat edelleen hitaasti, tarjous on vain korkea, ensi viikolla voi pysyä tällä korkealla tasolla lyhyen aikaa, mutta PV-moduuli tehtaat johtuen tehon rajoitukset johtavat kapasiteetin puute, ei voi vastata nykyiseen kysyntään PV voimalaitoksen hanke tilauksia, hinnat nousevat edelleen hitaasti mahdollisuus on myös suurempi. Piimateriaalien lisäksi myös aurinkosähkömateriaalien hinnat ovat tällä hetkellä vakaat, mikä vähentää hieman paineita aurinkosähkömoduulien kustannuksiin. Sijoittajat, joilla on rakenteilla olevia hankkeita, kuten aikataulu ei ole kiireellinen, voivat odottaa ja nähdä jonkin aikaa ennen ostamista, mutta hinnat eivät todennäköisesti laske. Jos hankkeen toimituspäivää ei voida lykätä, on suositeltavaa ostaa aurinkosähkömoduulit etukäteen, jotta vältetään aurinkosähkömoduulien hintojen jatkuvasta noususta aiheutuvat tappiot.