Viikoittainen PV-teollisuuden ketjun hintaraportti: Aurinkopiinikiekkojen tarjoukset laskevat edelleen, mikä aiheuttaa uuden hintakeskittymän aallon teollisuusketjussa

· PV-hinnan-trendi
broken image

Aurinkopiinitarjoukset vaihtelevat hieman, kun aurinkopiinimarkkinoilla alkaa tapahtua hinnanalennuksia.

 

Kun tuotantoketjun loppupäässä ensimmäisen linjan aurinkokiekko yritykset ovat leikata hintoja, koko aurinkokiekko markkinoiden tarjous laski merkittävästi, mikä johtaa voimakkaaseen laskupaineeseen aurinkokiekko puolella hankinnassa piimateriaalien, johtaminen. Aurinkopiiri linkin varastopaine on pieni, joka perustuu markkinoiden kysynnän ja tarjonnan tilanteeseen on yleensä tasapainossa, halukkuus alentaa hintoja on heikko, tuotantoketjun alkupään ja loppupään peli on ilmeinen. Vaikka aurinkopiinimarkkinoilla ei ole nähty laajalla alueella hinnanalennuksia, mutta jotkut yritykset pakottivat vanhojen asiakkaiden aiheuttaman paineen, osa pitkäaikaisten kauppahintojen hintoja on löysätty merkittävästi, vähennysprosentti on 0,31-0,79 USD / kg. nykyinen yleinen pii hinnat laskevat hieman, yksi pii tarjous 41,03 USD / kg, viimeaikaiset vaihtelut Kiinan aurinkokiekkojen tarjouksessa, merentakaiset aurinkopiinihinnat. Piin kokonaishinta on tällä hetkellä hieman laskenut, ja yksittäisen piin hinta on 41,03 USD/kg.

 

Materiaali aurinkoenergiaa

Aurinkopiinien tuotantotoimintaa ja lähetyksiä seuraten joulukuussa otettiin käyttöön uusi yrityskapasiteetti, jonka vuotuinen tuotanto on 35 000 tonnia piitä Xinjiang Daquanille. 50 000 tonnin odotetaan myös otettavan käyttöön vuoden lopussa, ja yhdessä aiempien GCL- ja Tongwei Sichuan -hankkeiden kanssa uuden piikapasiteetin kokonaismäärä nousee 155 000 tonniin. Tällä hetkellä uusi hanke on tuotantokapasiteetin kiipeämissyklissä, tämän vuoden aurinkopiilituotanto on vähäisempää, joten vaikutus lyhyen aikavälin aurinkopiinien hintapeliin on rajallinen.

 

Aurinkopiikiekkojen tarjonta jatkuu alaspäin, yksikiteiset, monikiteiset aurinkopiikiekot synkronoitu alaspäin

 

Kahden johtavan aurinkokiekkoyrityksen leikattua joulukuun aurinkokiekkotarjouksiaan, aurinkokiekkoyritykset ovat seuranneet esimerkkiä, ja pudotus on vieläkin selvempi, kun taas muiden toisen ja kolmannen tason yritysten tarjoukset ovat suhteellisen sekavia. Muutamat aurinkokiekkoja valmistavat yritykset tarjosivat M6-monokiekkoja alle 0,79 Yhdysvaltain dollarin/kpl tasaista toimitusta varten hintojen laskiessa, mutta kauppojen määrä oli pieni.

 

Aurinkokiekko

Aurinkokiekkojen tuotantotoimintaa ja lähetyksiä tarkasteltaessa voidaan todeta, että kaikilla segmenteillä on paineita hintojen ja varastojen alentamiseen, kun otetaan huomioon alan nykyiset korkeat ketjuhinnat ja heikentyvä lyhyen aikavälin loppukysyntä. Koska aurinkokiekkojen markkinat vetäytyvät edelleen, aurinkokennojen pii-sidoksen lainaukset alkoivat löysätä hieman, todellinen aurinkokennojen pii liikevaihto markkinoilla ei ole paljon, mikä osoittaa, että nykyinen aurinkokennojen markkinoiden paineasenne on edelleen vahva, mutta myös aurinkokennojen linkin sivupohdinta, jonka tuotantoketjun loppupäässä odottavat ja näkevät, paineet tyhjentää varastot, aurinkokennojen lainausten odotetaan pysyvän epävakaita lyhyellä aikavälillä.

 

Aurinkokennojen noteeraukset laskivat hieman, markkinat ovat edelleen odotteluvaiheessa

 

Johtavien aurinkokiekkojen noteerausten jatkuvan laskun jälkeen monokiteiset ja monikiteiset aurinkokennojen noteeraukset vähenivät yksi toisensa jälkeen, koska markkinoiden kokonaiskysyntä pieneni joulukuussa, markkinatunnelma on vahva, kokonaisliikevaihto on alhainen. Odotustilanteessa jotkin yritykset eivät alentaneet hintoja kokonaan, minkä vuoksi yksikiteisten G1-kennojen valtavirtahinta laski tällä viikolla 0,18 dollariin/W ja M6-kennojen valtavirtahinta 0,17 dollariin/W. M10- ja G12-monokiteisten kennojen valtavirtahinnat olivat molemmat 0,18 dollarissa/W. Vaikka aurinkopiikiekkojen hinnanalennus vaikutti myönteisesti tuotantoketjun loppupään segmentteihin, erityisesti terminaalien kysyntään, se tarvitsee vielä jonkin verran aikaa, jotta se voidaan toteuttaa, ja Tilanteessa, jossa kokonaishinta ei ole vakiintunut, kaikki segmentit ovat edelleen varovaisia hankinnoissaan.

 

Aurinkokenno

Monikiteisten aurinkokennojen kokonaiskysyntä oli heikko, ja hintaa oli vaikea pitää vakaana, kun kysyntä ja tarjonta jatkoivat supistumistaan markkinoilla.

 

PV-moduulien pienet vaihtelut, joidenkin PV-moduulien tarjouksia mukautetaan edelleen alaspäin.

 

Viime aikoina, vaikka tuotantoketjun alkupäässä jatkettiin hinnanalennussignaalien julkaisemista, viime viikon merkittävän PV-moduulin noteerausten laskun jälkeen, ei merkittävästi edistänyt terminaalin kysyntää. Joidenkin ensimmäisen tason yritysten tilausten lisäksi muiden toisen ja kolmannen tason yritysten tilaukset ovat edelleen suhteellisen vähäisiä, ja jotkut niistä yrittävät saada tilauksia. Yleistä markkinahintaa oli vaikea vakauttaa. Vuoden lopun lähestyessä jotkin merentakaiset alueet hidastivat tavaroiden vetämisen tahtia, ja odottelun ilmapiiri on tiivistymässä.

 

Aurinkosähkömoduulit

Ensi viikon markkinaennuste

 

PV-moduulien hinnat vaihtelivat hieman tällä viikolla, ja joidenkin PV-moduulien tarjoukset jatkoivat laskuaan, ja niiden odotetaan pysyvän tässä hinnassa ensi viikolla. Vuoden loppupuolella joidenkin kiinalaisten aurinkosähkömoduuliyritysten tilaukset hidastuivat, tehtaat alkoivat huoltaa ja korjata laitteitaan yksi toisensa jälkeen kiinalaisen uudenvuodenpäivän loman jälkeen valmistautuakseen sujuvaan tuotannon aloittamiseen vuonna 2022. Uuden kruunun virukseen vaikuttivat talven alhaisemmat lämpötilat ja joillakin alueilla esiintynyt lievä epidemia, mikä aiheutti kuljetusten viivästymistä ja vaikutti raaka-aineen toimitusaikoihin. Joulu Euroopassa ja kiinalainen uusivuosi vaikuttavat merirahtiin, merirahtihinnat nousevat ja konttien asettaminen on hyvin vaikeaa, asiakkaat, jotka eivät ole vielä tilanneet jouluksi, yrittävät pysyä Kiinassa kiinalaisen uudenvuoden jälkeen ja tehdä sitten tilauksia, useimmat kiinalaiset aurinkokennomoduulitehtaat ovat hyvin tiukkoja ennen toimitusaikaa.