PV-moduulien ja tuotantoketjun alkupään teollisuuden reaaliaikaiset hintanoteeraukset 11. lokakuuta - 17. lokakuuta 2021

· Alan uutisia
broken image

markkinahinnat: 

(päivitetään joka maanantai)

Yksikiteisen piin irtotilaukset vaihtelivat tällä viikolla välillä 38,84-41,95 USD/kg, kun taas monikiteisen piin hinta oli 21,75-22,53 USD/kg.

broken image

Piin noteeraukset jatkoivat nousuaan tällä viikolla, ja viime aikoina on täytetty tilauksia korkeammilla hinnoilla.

Voima- ja tuotantorajoitusten vuoksi raaka-aineiden, kuten piijauheen, odotettavissa oleva tarjonta on ollut rajallista ja hinnat ovat nousseet merkittävästi. Yhdessä aurinkopiinimarkkinoiden kanssa on myös riski tehorajoituksista ja tuotannon leikkauksista, polysilicon-materiaalin kustannukset ovat nousseet merkittävästi, ja osa tuotannosta on rajoitettu tai rajoitettu. Myös viimeaikaisia tuotantoketjun loppupään ja keskivaiheen hintoja on mukautettu vastaamaan kustannusten mukauttamista ylöspäin, mikä tukee nykyistä aurinkopiinitarjousta.

Tarkkaile aurinkopiiri linkki tuotantotoiminnan ja merenkulun tilanne, Kiinan kaksitoista aurinkopiiri yritysten tuotannossa, lokakuussa lisätään uusi yritys aikoo aloittaa myöhään huolto. Kahden edellisellä kaudella kunnostetun yrityksen tuotanto on vähitellen käynnistynyt uudelleen suunnitelmien mukaisesti, ja toisen aurinkokennoalan yrityksen on määrä lykätä tuotannon uudelleen käynnistämistä tämän kuun puoliväliin tai loppuun. Kaiken kaikkiaan Kiinan piimarkkinoiden tuotantorytmi neljännellä vuosineljänneksellä on edelleen epäselvä, koska energiankulutuksen kaksinkertaisen valvontapolitiikan vaikutus jatkuu, tehorajoitusten ja tuotantopaineiden jatkuva vapauttaminen, tuotantoketjun alkupään teollisuuden piin raaka-aineen tarjonnan puute jatkuu tai jatkuu, kun taas Xinjiangin, Sisä-Mongolian, Sichuanin ja muiden piituotantoalueiden on pakko vähentää tuotantoriskiä, toimitusrajoituksia tai tehostaa piin ylitarjonnan vaihetta.

PV piikiekkojen markkinahinnat:

 (päivitetään joka maanantai)

PV-piikiekkojen tarjoukset jatkoivat nousuaan tällä viikolla.

broken image

G1- ja M6-monokiekkojen hinnat nousivat 0,86 dollariin/kpl ja 0,89 dollariin/kpl, kun taas M10- ja G12-kiekkojen hinnat olivat 1,07 dollaria/kpl ja 1,41 dollaria/kpl.

PV-kiekkojen kustannukset ovat viime aikoina nousseet 0,0093-0,011 Yhdysvaltain dollaria/kpl, mikä johtuu aurinkopiinien hintojen noususta tuotantoketjun alkupäässä, ja useat ensimmäisen tason PV-kiekkoyritykset ovat korottaneet hintatarjouksiaan selviytyäkseen korkeista raaka-ainekustannuksista.

Koska ilmeinen markkinoiden suuntaus, terminaalin markkinoilla edelleen vapauttaa signaalin alasajon, jolloin aurinkokennojen ja aurinkosähkömoduulien lopussa lasku tilauksia vähitellen vähenee, nykyinen kokonaismäärä aurinkopiikiekkojen osoittaa myös laskeva suuntaus, jotkut yritykset tuotantolinja on vastaavasti tarkistettu alaspäin aloitusnopeus.

Polysilicon kiekot, jollei tehorajoitusten, vaikutus nousevien raaka-ainekustannusten, alavirran odottelu- ja katso tilanne on paksu, aurinkosähkö piikiekot tinkimispeli hieman ylöspäin, markkinoilla on myös polysilicon kiekko yritykset vähentää tuotantoa vastauksena.

Aurinkokennojen markkinahinnat: 

(päivitetään joka maanantai)

Aurinkokennojen tarjoukset nousivat hieman tällä viikolla.

Yksikiteisten M6-, M10- ja G12-kennojen keskimääräinen markkinahinta oli 0,17 USD/W, kun taas monikiteisten ja yksikiteisten G1-kennojen hinnat olivat noin 0,14 USD/W ja 0,18 USD/W.

broken image

Kiinan energiarajoitusten ja nousevien tuotantokustannusten vaikutuksesta jotkin ykkösluokan yritykset ovat viime aikoina nostaneet lokakuun noteerauksiaan, mutta todellinen liikevaihto on vähäistä ja markkinat ovat odottavalla mielellä.

Viimeaikaisten hinnankorotusten vuoksi koko teollisuusketjussa aurinkopaneelisegmentillä on vain vähän voittomarginaalia, ja aurinkokennomarkkinoiden ostokysyntä on hidastunut. monet kiinalaiset aurinkokennoyritykset ovat jatkaneet lomien pitämistä ja tuotannon vähentämistä lokakuun alussa, ja aurinkokennomarkkinoiden käynnistysaste on periaatteessa laskenut alkuvuoden aikana alemmalle tasolle. Eräät aurinkokennojen valmistajat ovat ilmoittaneet, että tuotantoketjun loppupään nykyinen asenne ei ole aktiivinen, ja aurinkokennosegmentin käynnistysasteen odotetaan laskevan edelleen tässä kuussa.

Aurinkopaneelien markkinahinnat: 

(päivitetään joka maanantai)

G1- ja M6-aurinkopaneelien markkinahintaa nostettiin tällä viikolla 0,30 dollariin/W ja 0,32 dollariin/W.

M10- ja G12-aurinkopaneelien hintaa on nostettu 0,33 dollariin/W.

Jotkin aurinkopaneelien tilaukset ovat jo ylittäneet 0,33 Yhdysvaltain dollarin / W:n hintatason, ja hinnat ovat nousussa.

Aurinkoenergian raaka-aineiden hintojen nousupaineen myötä jotkut aurinkopaneelien valmistajat ovat keskeyttäneet ulkoiset noteerauksensa.

broken image

Toimitusketjun alkupäässä tapahtuvan toimitusketjun seurauksena lisämateriaalien, kuten liimakalvojen ja taustalevyjen, tarjonta markkinoilla on edelleen tiukkaa, mikä vaikeuttaa aurinkopaneelimarkkinoiden suunniteltujen tilausten toimittamista aikataulun mukaisesti, ja tuotantokustannukset ovat jälleen nousussa.

Markkinoiden nykyinen aurinkopaneelitarjous ei ole terminaalin hyväksymä, mutta kustannukset ovat niin kalliita, että aurinkopaneeliyritykset eivät enää tuota sokeasti tehokkuuden varmistamiseksi, joten ne ovat alentaneet käynnistysmaksuaan merkittävästi. Eräät yritykset ovat ilmoittaneet, että aurinkopaneelien nykyinen hinta on yli 0,28 dollaria/W. Useimmat aurinkopaneelitarjoukset ovat yli 0,31 dollaria/W, mutta todellinen voittomarginaali on pieni.

Politiikan osalta Kiina on hiljattain antanut myönteisiä signaaleja kaupankäyntitariffin korottamisesta, minkä odotetaan lisäävän loppukysyntää, lisäävän aurinkopaneelien lisääntymisen hyväksyntää voimalaitoksissa, erityisesti kaupallisissa ja teollisissa hajautetuissa hankkeissa, ja nostavan sähkön hintaa aurinkosähkötoimitusketjun suuren energiankulutuksen segmenteillä.

On PV voimalaitos hankkeita täytyy aloittaa asiakkaiden yrittää tehdä tilauksia etukäteen, lukitus toimittaja hinnat välttää aurinkopaneelien hinnat edelleen mennä korkeammalle tuoda voimalaitoksen asennuskustannukset nousevat.

Aurinkosähkömoduulien hintaennuste.

Aurinkosähkömoduulien hintojen nousu jatkuu on tullut itsestäänselvyys, nousuvauhdin odotetaan olevan noin 3-5 prosenttia.

Aurinkosähkömoduulien hinnat eivät laske lyhyellä aikavälillä epidemian, kuljetuskustannusten, maailmanlaajuisen inflaation ja Kiinan sähkön ja tuotannon rajoittamispolitiikan vuoksi.

Asiakkaiden, joilla on varaa aurinkosähköjärjestelmien asennuskustannuksiin, olisi silti tehtävä tilauksensa etukäteen, jotta jatkuvan hinnannousun aiheuttamat tappiot vähenisivät.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)