Tuleeko HJT-teknologian akuista lupaavimmat seuraavan sukupolven akut?

· Alan uutisia

HJT:n akkuteknologia on viimeisen 40 vuoden aikana siirtynyt kaupallistamisvaiheeseen tutkimuksesta ja kehityksestä promootioon, teknologian iteroinnin ja muunnostehokkuuden parantamisen myötä.

Kiinalainen Risen Energy on muutama päivä sitten laajentamassa aggressiivisesti korkean hyötysuhteen heteroliitoskennomoduulien (HJT) tuotantolinjaansa, jolla on tällä hetkellä 500 MW HJT-pilottilinja.

REC Group, integroitu aurinkosähkömoduulien valmistaja, on lanseerannut uusimman moduulituotteen - Alpha Pure-R asuntojen heteroliitosmoduulit, jotka on suunniteltu HJT-kennoilla ja G12-suurmoduuleilla ja jotka tarjoavat kolme lähtötehoa 410Wp, 420Wp ja 430Wp. . REC Groupin toimitusjohtaja Jan Enno Bicker sanoi, että tulevaisuudessa T&K-työ keskittyy kokonaan heteroliitosteknologiaan.

Toukokuun 16. päivänä China Huasheng New Energy Himalaya 210 -sarjan tehokkaat mikrokiteiset HJT-moduulit saivat menestyksekkäästi TüV-sertifikaatin. Ensimmäisen solu- ja moduulierän 2GW:n korkean tehon mikrokiteisen heteroliitosprojektin sujuvan tuotannon myötä Huasheng jatkaa edelleen Acceleratea. tuotannon laajentamisen tahtiin ja jatka 4,8 GW:n kaksipuolisen mikrokiteisen heteroliitoksen älykkään tehdasprojektin rakentamista.

Mikä sitten on syynä siihen, että suuret kotimaiset ja ulkomaiset yritykset laajentavat jatkuvasti heteroliitosprojekteja?Mitä etuja HJT-akuilla on?

HJT-kennon koko nimi on luontainen ohutkalvo-heteroliitoskenno, joka myös perustuu aurinkosähkövaikutukseen, paitsi että P-N-liitos muodostuu amorfisesta piistä (a-Si) ja kiteisestä piistä (c-Si).

HJT:n akulla on suuret laajennusmahdollisuudet, yksinkertainen prosessi ja selkeä reitti alentaa kustannuksia ja lisätä tehokkuutta.Se noudattaa aurinkosähköteollisuuden kehityslakia ja on potentiaalisin seuraavan sukupolven akkuteknologia.

Uuden akkuteknologian suhteen HJT-akulla on korkea muunnostehokkuus, korkea bifacial-suhde ja hyvät lämpötilaominaisuudet ainutlaatuisen kaksipuolisen symmetrisen rakenteensa ja amorfisen piikerroksen erinomaisen passivointivaikutuksen ansiosta. HJT-akussa ei voi käyttää vain ohuita piikiekkoja, vaan myös perovskiitin päällekkäin, ja sen valmistusprosessi on lyhyt, ja siinä on tilaa tuleville kustannussäästöille.

PERC-akkuihin verrattuna HJT-akuilla on korkeammat puhtausvaatimukset valmistusprosessin aikana ja ne vaativat korkeampaa puhtausastetta laitteilta ja työpajoilta, joten ne eivät ole yhteensopivia perinteisten akkujen tuotantopajojen kanssa. Kaiken kaikkiaan HJT-kennojen tuotantolaitteet eivät ole yhteensopivia monokiteisen PERC-kennojen tuotannon kanssa, eikä se ole yhteensopiva muiden N-tyyppisten kennolaitteiden, kuten TOPConin ja IBC:n, kanssa.

Aurinkosähkövoimalan omistajan näkökulmasta HJT-teknologian soveltamisen jälkeen aurinkokennojen muunnoshyötysuhde on noussut 22.3 %:sta 24 %:iin ja samanpintaisen voimalaitoksen vuotuista sähköntuotantoa voidaan kasvattaa noin 7.6 %. Tulevaisuudessa, kun HJT-kennot korvataan PERC-kennoilla, voidaan valmistaa suurempitehoisia moduuleja, mikä säästää sijoittajat enemmän watti- ja kilowattituntikustannuksia kohti.

Tällä hetkellä monet yritykset Kiinassa edistävät aktiivisesti HJT-solujen teollistamista.M2-kennojen korkein laboratoriomuunnostehokkuus on ylittänyt 25 % ja johtava massatuotannon konversiotehokkuus on 23.5-24 %.

Maailmanlaajuinen HJT:n akkutuotantokapasiteetti on lähellä 3 GW:ta ja päätoimijoiden nykyinen suunniteltu tuotantokapasiteetti on ylittänyt 16 GW:n. Yllä olevasta tiedosta voidaan nähdä, että HJT-toimialalla on pitkäaikaista sijoitusarvoa.

Uuden sukupolven kennoteknologiana HJT-teknologialla on monia etuja, kuten korkea avoimen piirin jännite ja matala lämpötilakerroin, ja sillä on vakaa pitkän aikavälin kehitystrendi.

Tuotantorytmin näkökulmasta joidenkin HJT:n laitteiden ja materiaalien lokalisoinnin myötä HJT:n kustannustehokkuus paranee jatkuvasti.T&K-toimintaan ja tuotantoon osallistuvien yritysten asteittaisen lisääntymisen myötä HJT:n akkujen massatuotannon muunnostehokkuuden odotetaan nousevan. Samaan aikaan valmistuslaitteet, apulaitteet Materiaalien ja muiden materiaalien kustannusten odotetaan edelleen laskevan ja HJT-akkujen teollistumisen odotetaan siirtyvän nopeaan kehitysvaiheeseen.