Bifacial-aurinkopaneelien opas (2024)

· Maysun Solar uutiset

Sisällysluettelo:
1. Mikä on bifacial-aurinkopaneeli?
2. Minkälaisia bifacial-aurinkopaneeleja on olemassa?
3. Miksi HJT-aurinkopaneeli on paras valinta kaksoisaurinkopaneeliksi?
4. Mitkä ovat kaksoisaurinkopaneelin edut?
5. Mitkä ovat sovellettavat asennusskenaariot bifacial-aurinkopaneeleille?

Mikä on bifacial-aurinkopaneeli?

Bifacial-aurinkopaneeli on eräänlainen aurinkopaneeli, joka on suunniteltu keräämään auringonvaloa sekä etu- että takapuolelta. Toisin kuin perinteisissä monofacial-aurinkopaneeleissa, joissa on vain yksipuolinen aurinkosähköpinta, bifacial-aurinkopaneeleissa on aurinkokennoja sekä etu- että takapuolella, jolloin ne voivat tuottaa sähköä kummallekin puolelle osuvasta auringonvalosta.

Bifacial-aurinkopaneelit voivat ottaa talteen sekä suoraan etupuolelle osuvan auringonvalon että maasta tai läheisiltä pinnoilta heijastuvan auringonvalon. Tämä ominaisuus lisää niiden tehokkuutta, sillä ne voivat hyödyntää ylimääräistä auringonvaloa erityisesti ympäristöissä, joissa on heijastavia pintoja, kuten lunta, vettä tai vaaleaa maata.

Kaksipuolinen aurinkopaneeliperiaate

Millaisia ovat kaksoisaurinkopaneelityypit?

Bifacial-paneeleja on kolmea eri muotoa:
1.Lasi/lasi: Bifacial-paneelit, joissa on kaksipuoliset lasipinnat, ovat rakenteellisesti vahvempia ja kestävät suurempia kuormia kuin muut bifacial- tai monofacial-aurinkopaneelit.
2.Lasi/läpinäkyvä taustalevy: Etupuoli on koteloitu lasilla, kun taas takapuoli on suojattu läpinäkyvällä taustalevyllä. Tyypillisesti edullisempi kuin lasi/lasipaneeli.
3.Lasi/taustalevy: Samanlainen kuin bifacial-paneelissa , siinä on lasinen etupuoli ja läpinäkymätön taustalevy takana.
Maysunin HJT on lasi-lasi-bifacial-aurinkopaneeli,sää-, korroosio- ja kulutuskestävä kaksipuolinen lasi. Hyödyntää POE-kapselointia, mikä antaa aurinkopaneelille 30 vuoden tuote- ja suorituskykytakuun.

Miksi HJT-aurinkopaneeli on paras valinta bifacial-aurinkopaneeliksi?

1. Korkean hyötysuhteen HJT 210mm -aurinkokennolla TCO-kalvo lisää aurinkosähköistä muuntotehokkuutta 25 prosentilla passivoimalla tehokkaasti kiteisen piin ja seostetun amorfisen piin väliset rajapintavirheet. Tämä innovatiivinen teknologia on vaikuttanut merkittävästi kennon suorituskykyyn ja parantanut tehokkaasti aurinkokennojen energian muuntotehokkuutta.

2. HJT-kennossa hyödynnetään symmetristä etu- ja takapuolen rakennetta, mikä mahdollistaa yli 95 prosentin takapuolen energiantuotantotehokkuuden. Verrattuna Perc- ja Topcon-teknologioihin HJT-kenno saavuttaa merkittävän, yli 30 prosentin lisäyksen takapuolen sähköntuotannossa. Tämän innovatiivisen rakenteen ansiosta HJT-kenno pystyy hyödyntämään tehokkaammin ympäristön valon energiavaroja, mikä lisää aurinkokennon suorituskykyä huomattavasti.

Tietojen vertailu

Mitkä ovat bifacial-aurinkopaneelien edut?

1.Maksimoi maankäyttö ja parannettu tehokkuus: Bifacial-aurinkopaneelit on suunniteltu maksimoimaan maankäyttö ja parantamaan tehokkuutta. Nämä paneelit vangitsevat tehokkaasti enemmän auringonvaloa samalla alueella, mikä lisää energiakapasiteettia merkittävästi. Maysun Solarin HJT-bifacial-kaksoislasiaurinkopaneelit erottuvat edukseen 30 prosenttia suuremmalla takapuolen energiavoitolla verrattuna PERC- ja TOPCon-teknologioihin, ja HJT-aurinkopaneelien takapuolen sähkönkäyttöaste on yli 95 prosenttia. Tämä energiantuoton ja hyötysuhteen maksimoimisen yhdistelmä on erityisen hyödyllinen tilarajoitteisissa aurinkoenergiahankkeissa.

2.Ilmastoon sopeutumiskyky: Bifacial-paneelit ovat erinomaisia erilaisissa ilmasto-olosuhteissa, sillä ne sopeutuvat sekä korkeisiin että mataliin lämpötiloihin ja vuodenaikojen vaihteluihin, mikä tekee niistä luotettavia sähköntuotannon kannalta erilaisissa sääolosuhteissa.

3.Pidempi tuotannon ikkuna: Nämä paneelit pidentävät sähköntuotantoikkunaa keräämällä valoa sekä edestä että takaa. Tämän ominaisuuden ansiosta ne voivat tuottaa sähköä jatkuvasti koko päivän ajan ja erilaisissa valaistusolosuhteissa, myös hämärässä.

4.Lisääntynyt järjestelmän kapasiteettikerroin: Valjastamalla auringonvalon tehokkaasti eri vuorokaudenaikoina bifacial-aurinkopaneelit parantavat järjestelmän kapasiteettikerrointa. Tämä johtaa voimalaitoksen kokonaishyötysuhteen maksimoimiseen ja alentaa osaltaan energian kustannustasoa (LCOE).

Mitkä ovat sovellettavat asennusskenaariot kaksoisaurinkopaneeleille?

1.Suuret maanpäälliset aurinkosähkövoimalat: Laajamittaisissa maanpäällisissä aurinkosähkövoimaloissa kaksipuoliset aurinkopaneelit osoittavat erinomaista suorituskykyä. Hyödyntämällä täysimääräisesti maasta heijastuvaa auringonvaloa, erityisesti alueilla, joilla on korkea maan heijastavuus, kuten hiekka tai valkoinen kansi, bifacial-paneelit ovat tehokkaampia. Näin suuret maahan asennetut aurinkosähkövoimalat voivat kerätä auringonvaloa tehokkaammin, mikä lisää energian kokonaistuotantoa.

1.Suuret maanpäälliset aurinkosähkövoimalat

2.Kaupalliset kattojärjestelmät: Bifacial-aurinkopaneelit ovat ihanteellinen valinta kaupallisiin rakennuksiin, joissa on riittävästi kattotilaa. Ne maksimoivat katolta heijastuvan auringonvalon hyödyntämisen, varsinkin jos katemateriaali on hyvin heijastava. Kaupallisten kattojärjestelmien avulla voidaan tehokkaasti lisätä aurinkopaneelien energiankeräystehokkuutta ja tukea uusiutuvan energian käyttöä kaupallisissa rakennuksissa.

Kaupalliset kattojärjestelmät

3. Pysäköintialueen markiisit: Asennettaessa bifacial-aurinkopaneeleita parkkipaikan markiiseihin ei ainoastaan tarjota tarvittavaa varjoa pysäköintialueelle, vaan myös kerätä auringonvaloa samanaikaisesti sekä ylhäältä että alhaalta. Tämä innovatiivinen muotoilu ei ainoastaan paranna pysäköintialueen ympäristöä, vaan myös lisää energiatehokkuutta ja mahdollistaa kestävän energiahuollon.

 Pysäköintialueen markiisit

4. Maatalouden aurinkosähkö: Bifacial aurinkopaneelien käyttö ei rajoitu vain energiateollisuuteen, vaan ne voidaan myös yhdistää maatalouden kanssa muodostamaan maatalouden aurinkosähköjärjestelmä. Asentamalla bifacial-paneeleja viljelymaan yläpuolelle toteutetaan maatalouden ja aurinkosähkön tuotannon kaksoiskäyttö. Aurinkopaneelien alla olevat viljelykasvit voivat hyötyä paneelien läpi kulkevasta auringonvalosta, kun taas paneelit vangitsevat heijastuneen auringonvalon ja ymmärtävät resurssien tehokkaan käytön.

 Maatalouden aurinkosähkö

5. Kelluva aurinkoenergiajärjestelmä: Kelluvan aurinkokennojärjestelmän sijoittaminen vesistöön eli kaksipuolisten aurinkopaneelien asentaminen veden pinnalle voi parantaa tehokkaasti sähköntuotannon tehokkuutta. Hyödyntämällä veden pinnalta heijastuvaa valoa järjestelmä ei ainoastaan kerää auringonvaloa kahteen kertaan, vaan sillä on myös tietty suojavaikutus vesistöön, mikä tarjoaa innovatiivisen ratkaisun kestävän energiakehityksen edistämiseen.

Kelluva aurinkoenergiajärjestelmä

6.Vertikaaliset asennukset kaupunkialueilla: Bifacial-paneelit voidaan asentaa pystysuoraan erilaisiin rakenteisiin, jotta tila voidaan hyödyntää tehokkaasti ja auringonvalo voidaan vangita molemmilta puolilta. Esimerkkeinä voidaan mainita paneelien integrointi rakennusten julkisivuihin, valtateiden varrella oleviin ääniesteisiin, kaupunkien liikenneasemien, kuten bussi- ja metroasemien rakenteisiin, jalankulkusiltoihin ja ylikulkusiltoihin sekä puistoihin ja virkistysalueille.

Vertikaaliset asennukset kaupunkialueilla

7. Korkeat leveysasteet: Alueilla, joilla auringonpaiste on alhainen, kuten napojen lähellä, kaksoispaneelit voivat olla tehokkaampia kuin perinteiset paneelit. Ne voivat vangita suoraa auringonvaloa etupuolelta ja lumesta tai muista pinnoista heijastuvaa auringonvaloa takapuolelta.

Korkeat leveysasteet

Kaikissa näissä tilanteissa bifacial-aurinkopaneelit tarjoavat selkeän edun, sillä niiden kaksipuolisen rakenteen ansiosta ne vangitsevat enemmän auringonvaloa ja tuottavat enemmän energiaa kuin perinteiset yksipuoliset paneelit. Tämä tekee niistä monipuolisen ja tehokkaan valinnan monenlaisiin aurinkoenergiasovelluksiin.

Maysun Solar on vuodesta 2008 lähtien keskittynyt korkealaatuisten aurinkosähkömoduulien valmistukseen. Valitse laajasta valikoimastamme puoliksi leikattuja, MBB-, IBC-, HJT- ja vyöruusuisia aurinkopaneeleita, joita on saatavana täysmustina, mustan kehyksen, hopeanvärisinä ja lasilasin värisinä. Nämä paneelit täydentävät mitä tahansa rakennusta tyylikkäällä muotoilullaan ja poikkeuksellisella suorituskyvyllään. Maysun Solar on perustanut tehokkaasti toimistoja, varastoja ja kestäviä kumppanuuksia parhaiden asentajien kanssa monissa maissa! Jos haluat uusimmat aurinkopaneelitarjoukset tai muita aurinkosähköön liittyviä kysymyksiä, ota meihin yhteyttä. Emme malta odottaa, että voimme auttaa sinua.

Saatat myös pitää:

Voivatko aurinkopaneelit silti tuottaa sähköä pilvisinä päivinä (heikot valo-olosuhteet) ?
Voivatko aurinkopaneelit toimia vielä talvellakin?
Lämpötilakerroin ja aurinkopaneelit: opas 2023