Aurinkokennokatokset: Hyödyt ja Haitat

· Tietoja aurinkosähköstä,Teknologian uutisia

Sisällysluettelo:

1. Johdanto

2. Mikä on Aurinkokennokatos?

3. Ovatko Aurinkokennokatokset Vedenpitäviä?

4. Aurinkokennokatosten Hyödyt ja Haitat

5. Parhaat Aurinkopaneelit PV-Katoksiin

6. Usein Kysytyt Kysymykset Aurinkokennokatosten Asennuksesta

7. Yhteenveto

 

Johdanto

Aurinkoteknologian lisääntynyt käyttö on avannut ovia sekä innovatiivisille että käytännöllisille sovelluksille, joista yksi on aurinkokennokatos. Toisin kuin perinteiset katokset, jotka tarjoavat vain varjoa ja suojaa ajoneuvoille, aurinkokennokatokset yhdistävät aurinkopaneelit uusiutuvan energian tuottamiseksi. Vaikka ne muistuttavat maahan asennettuja aurinkopaneeleja, aurinkokennokatokset vaativat erityisiä laitteita ja asennusmenetelmiä. Tämä opas tarjoaa sinulle kaiken tarvittavan tiedon aurinkokennokatoksista ja auttaa sinua ymmärtämään, miksi ne ovat älykäs ja kestävä lisä mihin tahansa kiinteistöön.

Mikä on Aurinkokennokatos?

Kuten tavallinen katos, aurinkokennokatos, joka tunnetaan myös nimellä fotovoltaikatos, on paikka, jossa voit pysäköidä autosi. Vaikka sivut ovat yleensä avoimia, katto on tehty aurinkopaneeleista. Voit hankkia aurinkokennokatoksen kahdella tavalla: Ensinnäkin täydellisenä pakettina, jossa sekä katos että aurinkojärjestelmä tulevat samalta toimittajalta ja ovat suunniteltu toimimaan yhdessä. Vaihtoehtoisesti voit ostaa ne erikseen, mutta on tärkeää varmistaa, että järjestelmä sopii katokseesi ja kestää painon, mukaan lukien lumi talvella.

Kaikki katot eivät sovi aurinkojärjestelmälle tilan, väärän suunnan tai liiallisen varjostuksen vuoksi. Onneksi aurinkokennokatokset tarjoavat kodinomistajille elinkelpoisen vaihtoehdon. Ne tarjoavat joustavuutta suunnittelussa ja välttävät ongelmallisia kallistuksia, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan kotipohjaiseen energiantuotantoon. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on viisasta käyttää ammattilaisia PV-katosprojekteihin. He voivat räätälöidä järjestelmän tarpeidesi mukaan, kuten kotitalouden sähkönkulutus ja sähköajoneuvojen lataustarpeet. Lisäksi he voivat auttaa määrittämään autokatoksen optimaalisen suunnan järjestelmän suorituskyvyn maksimoimiseksi.

aurinkoautokatos

 

Ovatko Aurinkokennokatokset Vedenpitäviä?

Kaikki aurinkokennokatokset eivät ole suunniteltu vedenpitäviksi. Vedenpitävä aurinkokennokatos toimii sekä varjostavana rakenteena että energiantuottajana, joka suojaa ajoneuvoasi sateelta, lumelta ja auringonvalolta. Toisin kuin tavalliset aurinkokennokatokset, vedenpitävät katokset on suunniteltu estämään veden tunkeutuminen, joka voi vahingoittaa aurinkopaneeleja ja vähentää tehokkuutta ajan myötä. Nämä katokset sisältävät vesikanavia ja tiivistyskumia varmistaakseen täydellisen vedenpitävyyden. Yleensä ne on valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten kuumasinkitystä teräksestä, ruostumattomasta teräksestä 304 tai korroosionkestävästä alumiiniseoksesta, ja tarjoavat pitkän käyttöiän ja kestävyyden ankaria ulko-olosuhteita vastaan. Vedenpitävyyden parantamiseksi ne käyttävät W-muotoisia vedenkeräys- ja hallinta-alumiinikiskoja perinteisten U-muotoisten sijasta.

aurinkoautokatos

 

Aurinkokennokatosten Hyödyt ja Haitat

Asuin- ja kaupalliset aurinkokennokatokset tarjoavat monia etuja ja haittoja verrattuna kattoasennettuihin ja perinteisiin maahan asennettuihin aurinkojärjestelmiin.

Hyödyt:

1. Itsenäinen Sähkönsaanti:

Aurinkokennokatoksen keskeinen etu on sen kyky tuottaa aurinkoenergiaa kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla. Tämä poistaa riippuvuuden julkisista energialähteistä. Viime vuosina sähkön hinnat ovat nousseet lähes 6 % vuosittain. Aurinkokennokatoksen avulla voit vähentää riippuvuutta energian tarjoajista, olipa kyseessä sähköajoneuvojen lataus tai kotitalouden sähkö, mikä johtaa säästöihin sähkölaskuissa. Koska sähkön hinnat nousevat jatkuvasti, tämä on erityisen merkittävää.

2. Sähköajoneuvojen Lataus:

Aurinkokennokatoksen avulla voit ladata sähköajoneuvoja tai sähköpyöriä kotiparkissa. Käyttämällä wallboxia tai laturia voit saada suoraan sähköä aurinkosähköjärjestelmästä ja tarjota ympäristöystävällistä energiaa ajoneuvoillesi. Tämä tarjoaa sinulle omavaraisen latausaseman sähköajoneuvoille, jossa kotituotanto on paljon edullisempaa kuin julkiset latausasemat.

Sähköajoneuvojen Lataus

3. Itserahoitus:

Jos katoksesi on riittävän tehokas, siitä tulee kannattava sijoitus. Voit nopeasti ansaita alkuperäiset kustannukset takaisin käytön aikana ja säästää merkittäviä summia pitkällä aikavälillä.

Haitat:

1. Korkea Hinta:

Aurinkoprojektien tukirakenteet katolla ovat suhteellisen edullisia, kun taas aurinkopaneeleilla varustetut katokset vaativat vahvempia rakenteita. Tyypillisesti katoksen aloitushinta on vähintään joitakin tuhansia dollareita, kun taas suurten kaupallisten aurinkokennokatosten hinnat voivat olla kymmeniä tuhansia dollareita.

2. Uudisrakennus Suositeltu:

Monissa tapauksissa on käytännöllisempää rakentaa uusi aurinkokennokatos kuin jälkiasentaa olemassa oleva autotalli. Jälkiasennuksen haasteita ovat muun muassa auringon suunta, varjostus rakennuksista tai puista, katon koko ja rakenteellinen kapasiteetti. Näiden tekijöiden vuoksi jälkiasennus on usein epäkäytännöllistä. Puiset rakenteet ovat erityisen sopimattomia, ja olemassa olevan katteen poistaminen voi olla kallista ja haastavaa. Siksi useimmissa tapauksissa on järkevämpää purkaa olemassa oleva autotalli ja rakentaa uusi aurinkokennokatos.

3. Vähäinen Suojaus:

Verrattuna tavallisiin autotalleihin, aurinkokennokatokset eivät tarjoa täydellistä suojaa luonnonolosuhteilta tai ääriolosuhteilta. Niiden avoin rakenne altistaa ne enemmän vaurioille, esimerkiksi oravien kaltaisilta eläimiltä, mikä lisää huolto- ja suojeluhaasteita.

Parhaat Aurinkopaneelit PV-Katoksiin

Modernit suunnittelut ja osittain läpinäkyvät lasi-lasi-moduulit sopivat erityisen hyvin aurinkokennokatoksiin. Niillä on korkein tehokkuus ja ne tuottavat eniten sähköä, jopa rajoitetussa tilassa. Nämä moduulit eivät ainoastaan päästä tarpeeksi valoa läpi, vaan niiden kaksipuolinen lasirakenne tarjoaa korkean ympäristönkestävyyden. Lisäksi laadukkaiden aurinkokennojen käyttö parantaa tehokkuutta entisestään, kuten HJT-aurinkopaneelit, jotka tarjoavat yli 30 % korkeammat energiantuotantotehokkuudet muihin perinteisiin aurinkopaneeleihin verrattuna.

Usein käytetään myös IBC- ja TOPCon-aurinkopaneeleja. IBC-aurinkopaneeleilla on pitkä käyttöikä ja luotettava suorituskyky korkeissa lämpötiloissa. Niiden kaksipuoliset kennot mahdollistavat parhaan hyödyntämisen heijastuvasta valosta, ja niiden tyylikäs, kehyksetön suunnittelu on ihanteellinen aurinkokennokatoksiin. TOPCon-aurinkopaneeleilla on erinomainen hyötysuhde, jopa yli 23 %, ja ne toimivat hyvin varjoisissa olosuhteissa. Ne soveltuvat myös suuriin kaupallisiin ja teollisiin aurinkokennokatoksiin. 

aurinkoautokatos

 

 

Usein Kysytyt Kysymykset Aurinkokennokatosten Asennuksesta

1. Mitkä ovat Aurinkokennokatosten Tuet?

Aurinkoenergian kasvavan kysynnän vuoksi monet maat tarjoavat erilaisia tukia, avustuksia ja kannustimia aurinkokennokatosten asennukseen. Tässä on muutamia esimerkkejä:

Yhdysvallat: Saatavilla on 30 % liittovaltion verohyvitys, ja jotkut osavaltiot tarjoavat lisäkannustimia, kuten alennuksia ja kiinteistöverovapautuksia. Saatavilla on myös SREC-markkinoita lisätuloja varten.

Saksa: KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) tarjoaa avustuksia ja matalakorkoisia lainoja aurinkoprojekteihin. Kunnat edistävät myös aurinkovoimajärjestelmiä. Tulevaisuudessa fotovoltaisten järjestelmien tuet voivat olla jopa 20 kilowattia. EEG 2023 -sääntelyt tarjoavat syöttötariffin 7,5 tai 8,6 senttiä per kilowattitunti.

Italia: Italian ympäristö- ja energiaministeriö on perustanut 200 miljoonan euron rahaston vuosille 2024/2025 tarjotakseen maksuttomia fotovoltaisia järjestelmiä pienituloisille perheille, pääasiassa Etelä-Italiassa. Vain perheet, joiden ISEE on alle 15 000 € tai alle 30 000 € ja joilla on vähintään 4 lasta, ovat oikeutettuja. Järjestelmät on tarkoitettu itsekäyttöön, asennettavaksi A-luokan asunnoille ja nimellisteholtaan 2-6 kW.

Ranska: Kotitalouksilla on mahdollisuus hyötyä erilaisista aurinkoenergiatuista. Itseensä käytön bonus tarjoaa merkittäviä tuottoja sähkönkulutuksen perusteella, jos järjestelmä on alle 100 kW, asennettu RGE-sertifioidun ammattilaisen toimesta ja käyttää Linky-mittaria. Ostovelvoite sallii ylimääräisen tai kaiken sähkön myymisen EDF

20 vuoden sopimuksella. MaPrimeRénov’-avustus kattaa energian uudistukset, mukaan lukien aurinkokennokatokset, jos ne on asennettu RGE-sertifioidun ammattilaisen toimesta.

Haluatko tietää lisää aurinkoenergiatuista omassa maassasi? Jätä kommentti! Pyrimme kirjoittamaan yksityiskohtaisia artikkeleita eniten kysytyistä maista.

2. Vaatiiko Rakennuslupa?

Aurinkokennokatoksen rakentaminen vaatii yleensä luvan. Riippuen koosta ja sijainnista, et ehkä tarvitse rakennuslupaa monissa maissa. Ota yhteyttä paikallisiin rakennusviranomaisiin ymmärtääksesi vaatimukset etukäteen. Jos aiot asentaa aurinkovoimajärjestelmän olemassa olevaan autotalliin, kannattaa myös konsultoida heitä.

Joissakin maissa, kuten Saksassa, tarvitaan yleensä lupia, erityisesti historiallisilla alueilla. Toisin kuin pienet katokset saattavat olla vapautettuja luvista maissa kuten Italia, Espanja ja Alankomaat.

Koska säädökset voivat muuttua ja vaihdella alueittain, suositellaan tarkistamaan paikallisilta rakennusviranomaisilta ennen aurinkokennokatosprojektin aloittamista. Tämä auttaa välttämään tarpeettomia riskejä, vaurioita ja ylimääräisiä kustannuksia.

3. Onko Energian Varastointijärjestelmä Tarpeellinen?

Energian Varastointijärjestelmä

Jos aiot ostaa tai käyttää sähköajoneuvoa, seinärasian asentaminen on olennaista. Vaikka voit teoriassa ladata sähköajoneuvon tavallisella kotitalouspistorasialla, sitä ei suositella. Latausprosessi on hidas ja voi ylikuormittaa pistorasiaa, mikä johtaa ylikuumenemiseen, vaurioihin tai jopa tulipaloon.

Lataamalla sähköajoneuvosi päivällä voit käyttää aurinkoenergiaa suoraan. Mutta yölataukseen tai pilvisinä päivinä tarvitset energian varastointijärjestelmän käyttääksesi aurinkokennokatoksesi tuottamaa sähköä. Tämä pätee myös, jos haluat käyttää kotisi aurinkosähköjärjestelmää milloin tahansa. Monet toimittajat tarjoavat aurinkokennokatoksia, joissa on sisäänrakennetut latausasemat valmiina paketteina.

Yhdistämällä seinärasian energian varastointijärjestelmään, kotitaloudet voivat ladata sähköajoneuvojaan, vaikka aurinko ei paistaisi.

Yhteenveto

Yhteenvetona aurinkokennokatos on kestävä ja innovatiivinen energian tuotantoratkaisu. Valitessasi kattoasennettujen aurinkopaneelien ja aurinkokennokatoksen välillä, on tärkeää ottaa huomioon omat erityistarpeesi ja olosuhteesi. Taloudellisesti on kannattavaa investoida aurinkokennokatokseen pitkällä aikavälillä, sillä se voi maksaa itsensä takaisin energiansäästöjen kautta. Sähköajoneuvojen omistajille aurinkokennokatos toimii kotilatausasemana, mikä vähentää merkittävästi sähkökustannuksia. Ottamalla käyttöön aurinkokennokatoksia voimme kollektiivisesti edistää vihreämpää tulevaisuutta.

Vuodesta 2008 lähtien Maysun Solar on erikoistunut korkealaatuisten fotovoltaisten moduulien tuotantoon. Laaja valikoimamme aurinkopaneeleja, kuten IBC, HJT, TOPCon-aurinkopaneeleja ja parvekesähköasemia, käyttää edistyksellistä teknologiaa ylivoimaisen suorituskyvyn ja taatun laadun saavuttamiseksi. Maysun Solar on onnistuneesti perustanut toimistoja, varastoja ja pitkäaikaisia suhteita erinomaisiin asentajiin monissa maissa! Uusimpien aurinkopaneelitarjousten tai PV

liittyvien kysymysten osalta, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme, tuotteemme tarjoavat sinulle luotettavan takuun.

 

 

Viite:

Brentley, A. (2024, April 10). Solar Carports: What Are The Pros & Cons. GreenLancer. https://www.greenlancer.com/post/solar-carports

Vöpel, A. (2024, January 2). Solar Carport: Vor- und Nachteile + Kosten (2024). Grünes Haus. https://gruenes.haus/solar-photovoltaik-carport/

Solar-Carport mit SOLARWATT Modulen: Günstiger Solarstrom. (n.d.). Photovoltaik-Anbieter Für Module Und Speicher | Solarwatt. https://www.solarwatt.de/ratgeber/solar-carport

SolarCarport: Kosten, Einschränkungen, Baurecht. (2021, November 26). Bauen.de. https://www.bauen.de/a/perfektes-duo-solarcarport-und-elektroauto/

Mösl, A. (2023, September 21). Eine Überdachung mit Solarmodulen: Carports und was sie zu bieten haben. EFAHRER.com. https://efahrer.chip.de/news/carports-mit-solarmodulen-schutz-vor-umwelteinfluessen-und-geldersparnis_106788

Browse. (2022, February 15). The features and benefits of waterproof solar Carport. Mibet Energy. https://www.mbt-energy.com/news/industry/2202151.html

Zhejiang Dongshuo New Energy Co., Ltd. (2023, May 9). Wie könnte ein Solar-Carport wasserdicht sein. Retrieved from https://de.solarmoo.com/info/how-could-solar-carport-be-waterproof-82002979.html

Progettare impianti solari fotovoltaici: Superbonus, Bonus Ristrutturazione, incentivi fiscali 2024. (2024, February 16). Ingenio. https://www.ingenio-web.it/articoli/impianti-fotovoltaici-agevolazioni-fondi-e-bonus-2024-per-incentivare-l-energia-rinnovabile/

EcoFlow. (2024, March 19). Combien coûte un carport solaire et peut-on obtenir des subventions ? Blog FR EcoFlow. https://blog.ecoflow.com/fr/carport-solaire/

 

Saatat myös pitää: