Raaka-ainehintojen jatkuvan nousun seurauksena aurinkosähkömoduulien voittomarginaali on pienentynyt ja hinta on pysynyt vakaana

· PV-hinnan-trendi

 

 

Aurinkoenergia Silicon

Odotettavissa olevan kysynnän ja nousevien hintojen tapauksessa aurinkopiikiekkoja valmistavilla yrityksillä on edelleen vahvaa aurinkopiimateriaalien kysyntää. Jotkut aurinkopiimateriaaliyritykset ovat pääsääntöisesti saaneet pitkän aikavälin tilaukset valmiiksi maaliskuussa. Nykyisen tarjonnan puutteen vuoksi on myös pieni määrä tilauksia huhtikuussa Päähinnat pysyivät pääosin vakaina, kun taas joidenkin hajatilausten hinnat nousivat.

Piimateriaalilinkin tuotantotoimintaa ja kuljetustilannetta tarkkaillen, polypiitä valmistaa 13 kotimaista polypii-yritystä, joista yksi on kunnossapidossa erillisessä linjassa ja kahteen merentakaiseen materiaaliyhtiöön vaikuttavat mm. kunnossapito ja toimitus. arvioi aurinkopiimateriaalien tuontimäärän laskevan maaliskuussa. Maaliskuun lopulla, kun suurin osa pitkäaikaisista aurinkopiimateriaalien tilauksista on allekirjoitettu, markkinoilla ei ole paljon jäljellä myynnissä ja joidenkin kiireellisten tilausten transaktiohinnat nousevat ja hinta Aurinkoenergian piimateriaalien määrä säilyttää vakaan noususuhdanteen.

 

aurinkokiekko

LONGi ilmoitti äskettäin jälleen aurinkopiikiekkojen hinnankorotuksesta.Edellisen kuun (22.2.) noteeraukseen verrattuna 182MM kokoiset aurinkopiikiekot nousivat 0.03 USD/W, kasvua 3.08%. Myös aurinkopiikiekkoja valmistavat yritykset nostivat hintojaan.Hinnakorotuksen jälkeen markkinakauppa on edelleen suhteellisen sujuvaa. Tällä viikolla M6:n valtavirran kauppahinta nousi noin 0.86 USD:iin/kpl, M10:n valtavirran kauppahinta nousi 2.15 % noin 1.04 USD:iin/kpl ja G12:n valtavirran kauppahinta nousi noin USD 1.38:aan/ pala. Loppuvuoden jälkeen terminaalista tulee jatkuvaa kysyntää, eikä aurinkopiikiekkojen ja -kennojen hankinta markkinoilla ole hidastunut Kiekkoyritykset palasivat toimintaan ja tuotanto kasvoi vähitellen Päällekkäisen aurinkopiin tarjonta materiaalit ovat rajalliset, tuotanto on rajallinen, tarjonta on pulaa ja hinta tuetaan Auringon piikiekkojen hintojen nousun varaa on vielä lyhyellä aikavälillä.

 

aurinkokenno

Tällä viikolla monokiteisten M6-aurinkokennojen valtavirran kauppahinta oli noin 0.17 USD/W, M10-aurinkokennojen valtavirran kauppahinta nousi noin 0.18 USD/W, nousua noin 1.79 % ja valtavirran kauppahinta G12-aurinkokennot olivat 0.18 USD/W tai niin. Kun Tongwei nosti aurinkokennojen hintaa viime viikolla, Tongwei jatkoi aurinkokennojen hinnan nostamista tällä viikolla.Viimeisin mono PERC 182 -kennojen noteeraus oli 0.18 USD/W, nousua USD 0.002/W; uusin noteeraus mono PERC 210 -kennoista oli USD 0.16 yuania/W, nousu 0.003 USD/W. Hankkeiden, kuten kotimaisten tuuli- ja aurinkovoimakantojen asennuksen, asteittaisen käynnistymisen myötä aurinkokennojen ja aurinkosähkömoduulien varastointiin kysyntä jatkuu maaliskuussa aloitettiin uusien tilausten neuvotteleminen peräkkäin. Odota ja katso asenne.

 

Aurinkosähkömoduulit

Yksikiteisten 166 mm:n aurinkosähkömoduulien valtavirran kauppahinta on noin 0.29 USD/W, yksikiteisten 182 mm:n aurinkosähkömoduulien valtavirran kauppahinta on noin USD 0.3/W ja yksikiteisten 210 mm:n aurinkosähkömoduulien valtavirran kauppahinta on noin USD 0.3/W. W. Hallituksen vuoden 2022 työraportissa korostetaan, että on tarpeen edistää hallitusti hiilen huippukorkeuksia ja hiilineutraaliutta, edistää vähähiilisen energian muuntamista, edistää laajamittaisten tuuli- ja aurinkosähkökanta- ja niitä tukevien säänneltyjen voimanlähteiden suunnittelua ja rakentamista, ja parantaa verkon kykyä ottaa vastaan ​​uusiutuvan energian sähköntuotantoa. Viime aikoina on vähitellen käynnistetty aurinkosähkömoduulien kysyntää lisääviä projekteja, kuten laajamittaisten kotimaisten tuuli- ja aurinkotukikohtien asentaminen Vaikka ulkomailla kysynnän laskusta on merkkejä, kysynnän odotetaan jatkuvan vuoden loppuun asti. maaliskuuta. Tällä hetkellä teollisuusketjun raaka-aineiden ja apuaineiden hintojen nousun vuoksi aurinkosähkömoduulien hinta on noussut ja voittomarginaali on edelleen pienentynyt.. Terminaaliprojektioperaattoreiden hyväksyntä huomioon ottaen on vaikeaa moduulien hinta nousee merkittävästi.

Apumateriaalien osalta lasin hinta pysyi tällä viikolla pääosin vakaana, 3.2 mm paksun lasin pääkauppahinta tällä viikolla oli noin 4.25 USD/㎡ ja lasin valtavirran kauppahinta 2.0 mm. mm oli noin 3.3 USD/㎡. Aurinkosähkölasi on myös jatkanut tasaista kehitystä viime aikoina suhteellisen vakaan moduulihinnan alaisena.

ensi viikon ennuste

Aurinkosähkömoduulien hintojen odotetaan jatkuvan vakaana ensi viikolla, mutta hitaan nousun mahdollisuus ei ole poissuljettu.Toivotaan, että asiakkaat, joilla on projekteja, keräävät varastot mahdollisimman pian vähentääkseen sähkön aiheuttamaa kustannushäviötä. jatkuvasta hintojen noususta.