Uudet aurinkosähköuutiset, joista sinun pitäisi tietää (lokakuu 2023)

· Maysun Solar uutiset,Tietoja aurinkosähköstä

Sisältö:
Austria poistaa alle 35 kilowatin aurinkosähköjärjestelmien arvonlisäveron vuonna 2024.
The Palestiinan ja Israelin konfliktin vaikutus aurinkosähköteollisuuteen.
A Huomattava 26,5 prosentin nousu yhdessä päivässä! Perovskiittiteollisuuden konsolidoinnin laajentaminen
Tesla, voidaan ladata aurinkoenergialla
The Käynnissä oleva keskustelu aurinkokennopoluista: Onko TBC tie eteenpäin?

Intro:
Kehittyvässä teknologiamaisemassa aurinkosähköteollisuus on kokemassa jännittäviä muutoksia. Tässä artikkelissa käsitellään useita aiheita, kuten alan johtavia teknologioita, aurinkosähköpolitiikan päivityksiä ja kansainvälisten ajankohtaisten tapahtumien vaikutusta aurinkosähköteollisuuteen.

Itävalta poistaa alle 35 kilowatin aurinkosähköjärjestelmien arvonlisäveron vuonna 2024.

Itävaltalaiset aurinkosähköyritykset ovat tyytyväisiä Wienin hallituksen päätökseen poistaa yksityisten kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmien liikevaihtovero ensi vuodesta alkaen. Saksa otti jo tänä vuonna käyttöön nollaverokannan.

Siirtoon liittyviä keskusteluja on käyty jo pitkään, ja nyt siitä on tullut totta: Itävalta ei enää peri liikevaihtoveroa yksityisistä aurinkosähköjärjestelmistä vuodesta 2024 alkaen. Itävallan liittovaltion aurinkosähköyhdistys (PV) on suhtautunut myönteisesti tähän hallituksen päätökseen, sillä yhdistys on jo pitkään kannattanut sähkön tuotannon vähentämistä nollaan. Ilmastonsuojeluministeri Leonore Gewessler ilmoitti näistä toimenpiteistä osana talouden elvytyspakettiaan.

aurinkosähköpaneeli

Itävaltalaisten aurinkosähköyhtiöiden toimitusjohtaja Herbert Paierl totesi: "Olemme yhdistyksenä vaatineet näitä toimenpiteitä jo pitkään ja olemme tyytyväisiä siihen, että pienimuotoisen aurinkosähköntuotannon laajentamista edistetään ensi vuonna." Tämä tarkoittaa, että motto "nolla liikevaihtoveroa, nolla byrokratiaa" toteutuu vihdoin. Se on askel, joka on otettu oikeaan aikaan, sillä tällä hetkellä aurinkosähkön kysyntä vähenee alalla. "Byrokraattisten esteiden vähentäminen tasoittaa tätä", Paierl huomautti.

Nollan prosentin liikevaihtoverokanta tulee voimaan vuoden 2024 alussa, ja sitä sovelletaan kaikkiin aurinkosähköjärjestelmiin, joiden teho on enintään 35 kilowattia, mukaan lukien komponentit ja kokoonpano. Kuten itävaltalaiset aurinkosähköalan yritykset ovat selittäneet, toimenpiteellä pyritään korvaamaan liittovaltion rahoitus, joka on kaksivuotinen. Tarkoituksena on edistää merkittävästi aurinkosähköntuotannon laajentamista poistamalla byrokraattisia esteitä.

Palestiinan ja Israelin välisen konfliktin vaikutus aurinkosähköteollisuuteen.

sota
Lokakuun 8. päivänä 2023 tapahtui merkittävä kehitys, kun palestiinalaiset laukaisivat Israeliin noin 3 500 rakettia, mikä johti lukuisten aurinkosähkövoimaloiden tuhoamiseen. Israelin energiaministeri Katz ilmoitti hiljattain, että Israel keskeyttää lyhyellä aikavälillä veden, polttoaineen ja sähkön toimittamisen Gazan alueelle. Näiden kahden kansakunnan välillä meneillään oleva konflikti aiheuttaa kauaskantoisia kielteisiä seurauksia, joita voidaan analysoida eri näkökulmista:

Taloudellinen epävakaus ja markkinoiden kysynnän väheneminen: Palestiinan ja Israelin konfliktiin liittyy väistämättä taloudellista epävakautta ja markkinakysynnän vähenemistä molemmissa maissa, joihin konflikti vaikuttaa. Konfliktin aikana merkittäviä resursseja ja varoja voidaan ohjata sotilaallisiin tarpeisiin, mikä johtaa aurinkosähkötuotteiden kysynnän vähenemiseen. Lisäksi infrastruktuurin tuhoutuminen, toimitusketjun häiriöt ja sodan aiheuttama markkinoiden supistuminen haittaavat aurinkosähköteollisuuden kehitystä. Tämä puolestaan vaikuttaa jossain määrin vientiin.

2.Alueelliset vaikutukset: Konflikti on johtanut useiden aurinkosähkölaitosten tuhoutumiseen ja sulkemiseen molemmissa maissa, mikä vaikuttaa aurinkosähköteollisuuden säännölliseen toimintaan. Samalla sota saattaa lannistaa potentiaalisia sijoittajia osallistumasta aurinkosähköhankkeisiin alueella, mikä edelleen haittaa aurinkosähköteollisuuden kasvua.

3.Energiantoimitusten häiriöt ja epävakaus: Palestiinan ja Israelin konflikti aiheuttaa häiriöitä ja epävakautta energiahuollossa. Konfliktin aikana energiantuotantolaitoksista on tulossa ensisijaisia hyökkäysten kohteita, mikä johtaa sähköntoimituskatkoksiin. Tämä tilanne haittaa sodan jälkeisiä jälleenrakennustoimia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Palestiinan ja Israelin väliset vihollisuudet varjostavat aurinkosähköteollisuutta, mikä aiheuttaa taloudellista epävarmuutta, vähentää markkinakysyntää, alueellisia häiriöitä ja energiahuoltoon liittyviä ongelmia. Näihin haasteisiin on vastattava, jotta aurinkosähköteollisuus voi elpyä ja menestyä konfliktin jälkeisenä aikana.

Huomattava 26,5 prosentin nousu yhdessä päivässä! Perovskiittiteollisuuden konsolidoinnin laajentaminen

Tällä hetkellä aurinkosähköalalla on meneillään seisminen muutos, jota kalsiittiteknologia vauhdittaa ja joka on herättänyt merkittävää huomiota johtavissa aurinkosähköalan yrityksissä.
Juuri äskettäin maailman suurin ohutkalvofotosähköalan jättiläinen First Solar Energy sai päätökseen merkittävän yritysoston, jossa se osti merkittävän kalkogeniditeknologian toimijan, mikä merkitsi sen tuloa kalkogenidialalle.
Maailmanlaajuinen ohutkalvoteollisuuden rohkea siirto
Paikallisen ajan mukaan First Solar, maailman suurin ohutkalvovalokennoyhtiö, antoi virallisella verkkosivustollaan merkittävän ilmoituksen. Yhtiö paljasti strategisen aikomuksensa ostaa ruotsalainen kalkogeniditeknologian markkinajohtaja Evolar AB. Tämän siirron tarkoituksena on lujittaa First Solarin asemaa maailmanlaajuisena johtavana ohutkalvoaurinkoenergian alalla.
First Solarin yrityskaupan kokonaisarvo on noin 80 miljoonaa dollaria. Tähän summaan sisältyy 38 miljoonan dollarin alkumaksu, kun yrityskauppa on saatettu onnistuneesti päätökseen, ja 42 miljoonan dollarin lisämaksu, joka maksetaan, kun Evolar AB saavuttaa tiettyjä teknologisia läpimurtoja.

Uutisella on ollut hämmästyttävä vaikutus, sillä First Solarin osakekurssi on noussut yhdessä päivässä 26,48 prosenttia - historiallinen nousu, jota ei ole nähty lähes kymmeneen vuoteen. Näin ollen osakkeen hinta nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, mikä nosti First Solarin kokonaismarkkina-arvon 24,750 miljardiin dollariin (vastaa noin 172,2 miljardia jeniä).

Tesla, voidaan ladata aurinkoenergialla

Tunnetun yhdysvaltalaisen uuden energian ajoneuvoja käsittelevän Electrek-tiedotusvälineen raportin mukaan Tesla on virallisesti ottanut Yhdysvalloissa ja Kanadassa käyttöön palvelun, jonka avulla Teslan omistajat voivat ladata ajoneuvojaan käyttämällä aurinkoenergiajärjestelmiensä tuottamaa ylimääräistä aurinkoenergiaa.

Elon Musk, joka on vakaasti kannattanut aurinkoenergiaa tulevaisuuden puhtaana energialähteenä, on nyt toteuttanut tämän visionsa käytännössä valjastamalla aurinkoenergian Tesla-autojen käyttövoimaksi.

Tämän uraauurtavan ominaisuuden hyödyntämiseksi Teslan omistajien on täytettävä samanaikaisesti tietyt laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset:

1.Tesla-ajoneuvon omistaminen.
2.Auton järjestelmän päivittäminen versioon 2023.26 tai uudempaan.
3.Tesla Powerwallin päivittäminen versioon 23.12.10 tai uudempaan.
4.Tesla App -sovelluksen päivittäminen versioon 4.22.5, jotta näiden kahden järjestelmän välinen koordinointi on saumatonta.
Kun nämä päivitykset on tehty, ajoneuvon omistajat voivat avata Tesla App -sovelluksen ja aktivoida "Charge On Solar" -toiminnon, jonka avulla he voivat asettaa kustannusrajat ja ensisijaiset latauspaikat vaatimustensa mukaisesti.

Teslan lataus

Kun ajoneuvo on kytketty aurinkolataukseen, se tarkkailee jatkuvasti latauksen edistymistä reaaliajassa ja säätää lataustehoa 10 sekunnin välein kysynnän mukaan. Käyttäjät voivat myös ajoittaa tietyt ajat aurinkolatausta varten.

Tesla on hahmotellut joitakin keskeisiä latausrajoituksia:

If ajoneuvon nykyinen teho on alle aurinkolatauksen liukukynnyksen, se käyttää aurinko- ja verkkolatauksen yhdistelmää.
However, jos ajoneuvon varaustaso ylittää aurinkolatauksen liukukynnyksen, se siirtyy automaattisesti käyttämään ainoastaan aurinkolatausta, kunnes omistajan määrittämä latausraja on saavutettu.
Since Aurinkoenergian ja kodin kuormitukset vaihtelevat, joten käyttäjät voivat parantaa latausnopeutta säätämällä alemman latausrajan haluamalleen alueelle.
Tämä toiminto tarjoaa myös aktiivisen aikataulutuksen, jonka avulla käyttäjät voivat keskeyttää aurinkolatauksen tiettynä ajankohtana, jos he ennakoivat energiankulutuksen kasvavan. Hyödyntämällä Charge On Solar -ominaisuutta Teslan omistajat voivat pienentää sähkölaskujaan merkittävästi ja samalla omaksua kestäviä energiakäytäntöjä.

Käynnissä oleva keskustelu aurinkokennopoluista: Onko TBC tie eteenpäin?

TCL China Star (002129.SZ) vastasi 11. lokakuuta 2023 Shenzhenin pörssin tiedusteluun vaihtovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskusta ja esitti kattavan näkemyksen yhtiön visiosta ja strategisesta suunnittelusta aurinkokennoteknologian tulevaisuutta varten. Tämä ilmoitus oli suorastaan käänteentekevä, sillä se haastoi vakiintuneet käsitykset innovaatiosta aurinkosähköalalla.

PV InfoLinkin analyytikoiden ennusteiden mukaan TOPConin nimellinen tuotantokapasiteetti on vuoden 2023 loppuun mennessä yli 600 GW, ja sen markkinaosuus on noin 25 prosenttia. Vuonna 2024 TOPConin markkinaosuus ylittää 60 prosentin rajan. Tällä hetkellä koko teollisuus suunnittelee yli 1 000 GW:n yhteenlaskettua tuotantokapasiteettia, ja alan yksimielisyys viittaa siihen, että TOPConista tulee valtavirran aurinkokennoteknologiapolku seuraavien 3-5 vuoden aikana.

Eräs NE-SALONin haastattelema aurinkokennoteknologian asiantuntija korosti, että TBC-kennot edustavat TOPCon- ja BC-teknologioiden yhdistelmää. Niissä käytetään rakennetta, johon liittyy tunnelointia ja polykerroksia passivointia varten, ja merkittävä osa valmistusprosessista vastaa TOPConia. Tämä tarkoittaa, että olemassa olevat TOPCon-kennoille suunnitellut tuotantolinjat voidaan kätevästi ja käytännössä päivittää TBC-kennoille, mikä on ihanteellinen ratkaisu, kun otetaan huomioon TOPCon-kennojen huomattava nykyinen kapasiteetti.

NE-SALON väittää, että aurinkokennojen tulevaisuus piilee BC-teknologian integroinnissa nykyiseen PERC-, TOPCon- ja HJT-tuotantokapasiteettiin. Olipa kyseessä sitten HPBC, TBC tai HBC, on epävarmaa, kumpi nousee edelläkävijäksi. Monipuolisuus on kuitenkin avainasemassa, ja jokaisella teknologiavaihtoehdolla on oma paikkansa alalla. TCL China Star puolestaan viittaa siihen, että aurinkokennojen teknologiaväylien osalta ei ole tarvetta jakoon ja keskusteluun. Kaikilla näillä teknologioilla on yhteinen tavoite - auttaa alentamaan LCOE-kustannuksia (Levelized Cost of Electricity) loppukäyttäjille voimalaitoksissa.

Aurinkosähkökennot

Viite:

Enkhardt, S. (2023) Österreich schafft 2024 Mehrwertsteuer auf Photovoltaik-Anlagen bis 35 Kilowatt.ab-https://www.pv-magazine.de/2023/10/17/oesterreich-schafft-2024-mehrwertsteuer-auf-photovoltaik-anlagen-bis-35-kilowatt-ab/.

The Impact of the Palestinian-Israeli Conflict on the Photovoltaic Industry.https://mp.weixin.qq.com/s/-64sHul3sgr17go2w0ipJQ

A Remarkable 26.5% Surge in a Single Day! Expanding the consolidation in the perovskite industry.https://solar.ofweek.com/2023-05/ART-260019-12000-30596840.html

Tesla, can be charged by solar energy.https://solar.ofweek.com/2023-07/ART-260009-8420-30603837.html

The Ongoing Debate in Photovoltaic Cell Pathways: Is TBC the Way Forward? https://solar.ofweek.com/2023-10/ART-260018-8420-30613913.html

Saatat myös pitää:

Aurinkopaneelin elämä kuoleman jälkeen: 2023 opas aurinkopaneelien kierrätyksestä
2023 Opas aurinkopaneelien hajoamisen ymmärtämisestä
Miten ylläpitää aurinkosähköjärjestelmää pitkäaikaisen käytön varmistamiseksi?