Täysin mustat aurinkopaneelit: paremman näköinen vaihtoehto

· Tietoja aurinkosähköstä

Vaikka aurinkoenergia-asiakkaat haluavat järjestelmiä, joiden teholuokitus on mahdollisimman suuri kustannussäästöjen saavuttamiseksi, esteettisyys on silti etusijalla aurinkopaneeleita valittaessa. Jos edes murto-osa järjestelmästä näkyy naapureille, asunnon omistajat valitsevat yleensä kokonaan mustat paneelit, jotta järjestelmä olisi tyylikäs ja viimeistelty.

Tavalliset aurinkopaneelit on valmistettu piistä. Piin kiderakenne on joko moni- tai yksikiteinen. Monikiteiset aurinkokennot ovat väriltään sinertäviä, ja niiden hyötysuhde ja hinta ovat yleensä alhaisemmat. Yksikiteiset kennot ovat tummempia, niiden hyötysuhde on yleensä korkeampi ja ne ovat kalliimpia.

Tyypillinen kotitalouskäyttöön tarkoitettu aurinkopaneeli koostuu 60 yksittäisestä aurinkokennosta, jotka on kytketty toisiinsa ja sijoitettu lasi- ja muovikerrosten väliin. Yksi näistä kerroksista on nimeltään taustalevy, ja se antaa moduulin taustavärin.

Tavallisessa paneelissa taustalevy on valkoinen, joten aurinkokennot muodostavat näkyvän ruudukon tätä valkoista taustaa vasten. Tältä näyttää Maysun hanke:

broken image

Nämä ovat yksikiteisiä paneeleita, joissa on valkoinen taustalevy. Näet siis, että paneeleissa on musta sävy ja selkeä ruudukkokuvio. Paneeleissa on myös maalaamaton alumiinirunko, joka myös tekee paneeleista näkyvämpiä.

Minua ei haittaa, miltä se näyttää, ja katto on myös takapihalle päin, joten se ei heikennä katukuvaa. Entä jos paneelit olisivat kadulle päin? Sitten haluaisin luultavasti tehdä jotain, jotta se näyttäisi tyylikkäämmältä.

Täysin mustat aurinkopaneelit: paremman näköinen vaihtoehto (useimpien mielestä).

Asiakkaiden ja aurinkoasentajien kanssa keskusteltuamme olemme todenneet, että mustat aurinkopaneelit näyttävät yleensä paremmilta. Tämä pätee erityisesti tummiin kattoihin, mutta myös vaaleisiin kattoihin.

Esimerkiksi tässä näet rivin täysin mustia moduuleja tummalla katolla:

Kuten näet, näiden mustien paneelien yksittäiset solut eivät enää näy, ja paneeleissa on myös mustat kehykset. Tuloksena on aurinkoenergiajärjestelmä, joka näyttää mustalta kentältä.

Tämä on tuskin näkymätöntä, mutta uskon, että useimmat ihmiset ovat samaa mieltä siitä, että tämä asennus näyttää paremmalta mustilla aurinkopaneeleilla kuin tavanomaisilla paneeleilla. Ilman näkyvää ruudukkoa solujen välissä nämä paneelit eivät herätä niin paljon huomiota. Tämä pätee erityisesti siksi, että asfalttipaanut ovat myös väriltään tummia.

Vaikka kattosi olisi tehty vaaleista materiaaleista, kokonaan mustat paneelit näyttävät paremmilta. Tässä on esimerkki:

Tämä aurinkopaneeli erottuu selvästi, kun taas perinteiset paneelit, joissa on näkyvä ruutukuvio, näyttäisivät paljon räikeämmiltä.

Miksi täysin mustat aurinkopaneelit ovat mustia?

Valmistaja voi valmistaa aurinkopaneelista mustan version monin eri tavoin:

Käyttämällä yksikiteistä piitä.

Tumma taustalevy

Moduulin etuosan johtojen muuttaminen

Käytä mustaa kehystä (tai jätä kehys kokonaan pois).

Leikkaa aurinkokennot eri tavalla

Yksikiteinen vs. monikiteinen pii

Täysin mustissa aurinkopaneeleissa käytetään aina monokiteistä (mono) piitä, koska se on tummemman näköistä. Koska täysin mustia paneeleita pidetään korkealaatuisena tuotteena, on järkevää käyttää hyötysuhteeltaan parempia monokennoja.

Esimerkkinä tästä on tämä Maysunin täysin musta aurinkopaneeli.

Etuliitäntäteipissä käytetään mustaa teippiä, mustaa kehystä, mustaa tiivisteainetta ja mustaa taustalevyä, jotta tuotteen väri olisi yhtenäinen. 

broken image

Sillä on hyvä tarttuvuus takapintaan, ja kuorintalujuus on yli 60 N/cm Firstbacksheet käyttää mustaa päällystettyä sarjan aurinkosähköistä takapintaa, jossa on kolmikerrosrakenne, jossa hydrolyysin kestävä PET-kalvo on keskikerros ja säänkestävä fluorihartsikerros pintakerros.

Lämpötilan sähköntuotannon suorituskyky ja kauniit mustat aurinkosähkömoduulituotteet on tarkoitettu hajautettuun aurinkosähköön ja BIPV-valosähköiseen rakennusten integrointiin kotitalouksien katoilla Alankomaissa, Belgiassa ja Pohjois-Euroopassa.