Nämä ovat tärkeimmät syyt Euroopan aurinkosähkömarkkinoiden laajenemiseen.

· Alan uutisia

Uuden energia-alan kehitystä tukevat eurooppalaiset politiikat ovat merkinneet hallitusten vahvaa tukea vihreälle alalle sekä politiikan että rahoituksen osalta. Miksi hallitukset juuri kehittävät energia-alaa? Mitä energia-alan nopea laajentuminen tarkoittaa? Tule keskustelemaan kirjoittajan kanssa.

Euroopan aurinkosähkömarkkinoiden kiihtynyt laajeneminen

Euroopan markkinat ovat tärkeä osa maailmanlaajuisia aurinkosähkömarkkinoita, ja sen asennettu kapasiteetti on keskeinen koko aurinkosähkömarkkinoilla. Euroopan PV nousu aiemmin, vuonna 2011 uusi asennettu kapasiteetti on saavuttanut 23GW, joka vastaa 74% maailman vuosittaisesta uudesta asennetusta kapasiteetista. Laskukauden jälkeen EU:n aurinkosähkömarkkinat elpyivät vuoden 2018 jälkeen talouden elpyessä, ja kysyntä ja tarjonta olivat molemmin puolin.

broken image

Venäjän ja Ukrainan konfliktin jälkeen EU kiihdytti energiaomavaraisuuttaan. Kun otetaan huomioon realiteetit, Euroopan maiden, jotka haluavat nopeuttaa energiariippuvuuttaan Venäjästä, ensimmäinen tehtävä on löytää maakaasulle vaihtoehtoisia energialähteitä. Aurinkosähkö ja tuulivoima muodostavat yhdessä noin 20 prosenttia maakaasusta irtautumista koskevasta REPower EU:n suunnitelmasta. On mielenkiintoista huomata, että EU:n REPower-suunnitelman vaatimuksena energiamurroksessa on parantaa energiatehokkuutta, lisätä uusiutuvien energialähteiden osuutta ja korjata infrastruktuurin pullonkauloja, jotta riippuvuutta fossiilisista polttoaineista voidaan vähentää nopeammin kotitalouksissa, kotitalouksissa ja teollisuudessa sekä sähköjärjestelmien tasolla. Tämä selittää myös Euroopan aurinkosähkömarkkinoiden jatkuvan kasvun.

broken image

Verotuksen kasvu vaikuttaa aurinkosähkömarkkinoiden kehitykseen

Uusiutuvien energialähteiden, joihin aurinkosähkö kuuluu, laajentumisen keskeinen tekijä on Euroopan hallitusten finanssipolitiikan laajentuminen. Valoresurssien epätasapainon vuoksi nykyisiä aurinkosähkömoduulien hintoja ei voida saavuttaa, jotta eurooppalainen aurinkosähkö saavuttaisi verkkopariteetin. Nykyinen hajautetun aurinkosähkön tukimekanismi perustuu "nettomittaukseen", "nettohinnoitteluun" ja FiT:hen. Euroopan maiden hyväksymät erilaiset tukipolitiikat, olipa kyse sitten Saksan hallituksen hiilihyvityspanoksesta tai kasvavista rahoitustuista Puolassa, ovat hallituksen rahoituslähteenä hiilihyvitystuloihin liittyvät kauhan hiilihyvitystulot. Hiilidioksidipäästöjen rajavero, josta on tullut suosittu viimeisten kahden vuoden aikana, on myös taitekohta finanssipoliittisen laajentamisen.

Koska maa voimalaitoksen yhdestä kahteen vuotta rakennussykliä tällä kertaa vaatimus, Euroopan PV-markkinoiden tarjouspyyntöjen laajentamistoimi siirretään vähitellen asennettuun tasoon tänä vuonna ja kahden seuraavan vuoden aikana. Toiseksi sähkön korkea hinta Euroopassa energiakriisin aikana sekä veropoliittinen laajentamispolitiikka ovat ajaneet hajautettujen asennusten nousua tietyn ajanjakson aikana. Markkinajohtoiset, tarjouspyyntöihin perustuvat ja politiikkaan perustuvat aloitteet tukevat pitkän aikavälin kysyntää Euroopan aurinkosähkömarkkinoilla.

broken image

Kumulatiivisen asennetun kapasiteetin osalta EU:n viisi suurinta maata ovat Saksa, Italia, Espanja, Yhdistynyt kuningaskunta ja Ranska. Kolme aurinkosähkön kehitystä edistävää tekijää ovat: omakäyttöjärjestelmät, sähkönhankintasopimukset ja huutokaupat. Euroopan maat ovat ottaneet käyttöön erilaisia ratkaisuja paikallisten valo-olosuhteidensa ja aurinkosähkön kehityksen nykytilanteen mukaan. Saksa poisti viime vuonna FiT-lisämaksun. Useimmat Espanjan maakunnat ja alueet ovat poistaneet rakennusluvat UNEF:n vaikuttamisen jälkeen. Alankomaissa on otettu käyttöön SDE++ -järjestelmä kaupallisille katto- ja maahan asennettaville laitoksille. Puolassa nettomittausjärjestelmät ja mikrotuotantoyksiköt toimivat hyvin. Ranska on laajentanut FiT-järjestelmien soveltamisalaa S12-asetuksen jälkeen.

broken image

Maysun Solar on erikoistunut aurinkosähkömoduulien valmistaja, jolla on 15 vuoden kokemus, ja se tarjoaa laajan valikoiman aurinkosähkömoduuleja erilaisiin tarpeisiin. Ne soveltuvat erilaisiin tilanteisiin, kuten parvekkeelle, katolle ja maahan asennettaviin voimaloihin. Klikkaa painiketta saadaksesi lisätietoja.