Miten aurinkoenergian tuotanto toimii?

· PV-hinnan-trendi

Ympäristönsuojelu on nykyään kasvava huolenaihe. Perinteiset energialähteet, kuten hiili, öljy ja muut uusiutumattomat luonnonvarat, saastuttavat, ja uusien energialähteiden kysyntä kasvaa. Aurinkoenergia on uusi energialähde, joka on ehtymätön eikä saastuta ympäristöä. Seuraavassa on lyhyt kuvaus siitä, mistä aurinkoenergiassa on kyse.

Aurinkosähköpaneelit, eli aurinko voi tuottaa sähköä, aurinkosähköpaneelit Johdanto. Aurinkosähkövoiman tuotantojärjestelmä koostuu pääasiassa aurinkokennoista, akuista, säätimistä ja inverttereistä, joista aurinkokennot ovat aurinkosähkövoiman tuotantojärjestelmän keskeinen osa, aurinkopaneelien laatu ja kustannukset määräävät suoraan koko järjestelmän laadun ja kustannukset.

Aurinkokennot jaetaan pääasiassa kahteen luokkaan: kiteiset piikennot ja ohutkalvokennot, joista ensimmäiseen kuuluvat yksikiteiset piikennot ja monikiteiset piikennot ja jälkimmäiseen pääasiassa ei-kiteiset piiaurinkokennot, kupari-indiumgalliumselenidiaurinkokennot ja kadmiumtelluridiaurinkokennot. Aurinkosähköllä tarkoitetaan valoenergian muuttamista suoraan sähköksi ilman lämpöprosessia.

Siihen kuuluvat aurinkosähköinen sähköntuotanto, fotokemiallinen sähköntuotanto, fotoinduktiivinen sähköntuotanto ja fotobiologinen sähköntuotanto. Valosähköinen sähköntuotanto on suora sähköntuotantomenetelmä, jossa käytetään aurinkotason puolijohde-elektroniikkaa absorboimaan tehokkaasti auringon säteilyenergiaa ja muuntamaan se sähköenergiaksi. Tämä on nykyään aurinkosähköenergian tuotannon valtavirta. Fotokemiallisessa sähköntuotannossa on sähkökemiallisia aurinkokennoja, fotoelektrolyysikennoja ja fotokatalyyttisiä kennoja, ja tällä hetkellä käytännön sovelluksia saavat aurinkokennot.

Aurinkoenergia, joka tunnetaan myös nimellä valosähköinen sähköntuotanto, tarkoittaa yksinkertaisesti auringon säteilyn energian käyttämistä sen muuntamiseksi toisenlaiseksi energiaksi. Ensin käytetään aurinkoenergiaa vastaanottavaa laitetta eli aurinkopaneelia. Aurinkopaneelit on valmistettu valolle herkästä materiaalista, ja kun aurinko paistaa paneeliin, paneelin materiaali saa varauksen liikkeelle, mikä tarkoittaa, että se tuottaa jännitteen, ja sitten varastointilaite eli aurinkoenergian varastointiakku varastoi jännitteen niin, että aurinkosähköä tuotetaan. Mutta tällä hetkellä aurinkoenergian varastointiakku varastoi TV:n tasavirtasähköä, ei kotitalouksien vaihtosähköä. Sitten tarvitsemme toisen muuntolaitteen - invertterin. Niin sanottu invertteri on laite, joka muuntaa tasavirran vaihtovirraksi. Invertterin kautta tuleva sähkö on vaihtosähköä, joten aurinkoenergian muuntoprosessi kotitaloussähköksi toteutuu.

aurinkokennot

Uskon, että tekniikan kehittyessä aurinkopaneelien hinta laskee vähitellen ja muuntotehokkuus paranee vähitellen. Uskon, että lähitulevaisuudessa voimme hyödyntää aurinkoenergiaa täysimääräisesti sähköntarpeemme tyydyttämiseksi.

aurinkokennot