Aurinkomoduulien asennusopas katolle

· PV-hinnan-trendi

Valtaosa kaupallisen ja teollisen aurinkosähkön käyttäjistä asentaa aurinkosähkömoduulit katolle, koska ne eivät ainoastaan auta asunnonomistajia säästämään rahaa sähkölaskuissaan vaan myös optimoivat kattotilan käytön ja jäähdyttävät kattoa. Tässä artikkelissa käsitellään 7 tärkeintä asiaa, jotka sinun on tiedettävä aurinkopaneelien asentamisesta tasakatolle.

1. Aurinkomoduulien asennusmenetelmät katolle

PV-moduulien asennustapa vaihtelee katoittain. Yleisiä asennustapoja ovat kiinnitys, painolasti ja paalutus.

broken image

Jos katto kuuluu väri teräs laatta tyyppi, yleensä harkita lisätyyppiä, suoraan antaa komponentit tasainen väri teräs laatta, erityisesti yleinen väri teräs laatta katto ei ole tytär seinä, käyttämällä tasainen tyyppi tuulenpitävä vaikutus on paras, turvallisin; Lisäksi väri teräs laatta katto on myös tietty kaltevuuskulma, vaikka ei ehkä ole paras kaltevuuskulma vastaa aurinkosähköä sähköntuotanto, mutta lisätä kaltevuuskulman tuoda kustannukset muutos on myös otettava huomioon. Betonikattojen, jotka ovat yleensä sileitä, yleiset asennusmenetelmät ovat painolasti ja betoniperustuksen paalutyyppi, kuten yllä olevassa kuvassa on esitetty. Hyvin usein rakennuksen omistajat eivät salli reikien poraamista tasaiseen betonikattoon joko siksi, että he ovat huolissaan vanhan rakennuksen lujuudesta, tai siksi, että he eivät halua muuttaa katon vedenpitävyyttä. Tämä on syy valita painolastityyppi tai betoniperustusasennus. Painolastityyppi ei ole ankkuroitu kattoon, joten tuulenpitävyyttä voidaan harkita sivuilla, erityisesti betonikattojen osalta, joissa ei ole tytärseiniä. Betonialustan päätarkoituksena on varmistaa, että kiinnikejärjestelmä pysyy ehjänä myös myrskyisinä vuodenaikoina. Se takaa hyvän asennuksen aiheuttamatta kattovuotoja ja lisää myös aurinkopaneelien tehokkuutta ja vähentää auringonvalon estämistä tytärseinällä. 

2. Soveltuuko tasakaton asennusmenetelmä tasakatoilla oleville aurinkopaneeleille?

Aurinkosähkömoduulien asentaminen tasakatolle tasomuodossa vaikuttaa loogisimmalta tavalta maksimoida asennuksen määrä/pinta-ala ja mahdollisesti kasvattaa käytettävissä olevaa tilaa käyttämällä aurinkosähköä kattopintana. Se, että asennat aurinkosähköä tasakatolle, ei kuitenkaan tarkoita, että myös kallistus olisi asetettava 0 asteeseen. On otettava huomioon useita tekijöitä, joita on vältettävä tasakaton asennuksen yhteydessä, kuten seuraavat tekijät

 l litteiden moduulien taipumus kerätä pölyä, mikä voi aiheuttaa 10 tai jopa 30 %:n menetyksen sähköntuotannossa.

l Hankalampi puhdistaa, koska seisova vesi ei pääse helposti valumaan pois.

l sähköntuotanto vähenee verrattuna laitoksen kallistamiseen.

l takaisinmaksuaika on pidempi

l Tuhkakertymän poistaminen luonnollisten sateiden avulla ei välttämättä ole mahdollista. 

Kallistusasennetun ja täysin tasaisen aurinkosähköpaneelin sähköntuotannossa on merkittävä ero, jota simuloitiin 11,2 kWp:n aurinkosähköjärjestelmän simuloinnilla 10 asteen, 5 asteen ja 0 asteen kallistuskulmilla. Näissä simulaatioissa ei myöskään oteta huomioon sähköntuotannon menetystä, joka johtuu tuhkan kertymisestä matalan kallistuksen laitoksiin. Global PV:n alan asiantuntijoiden kanssa käymien keskustelujen mukaan suositellaan, että jos optimaalinen kallistuskulma ei ole paras mahdollinen, asennuksen kallistuksen tulisi olla mahdollisimman suuri. Jos tasakatto on tarpeen, on suositeltavaa, että myös kallistuskulma suunnitellaan 5-10 asteen välille. Tasakatoilla 5-10 asteen kulma on jo riittävän tasainen, kun taas väriteräksisillä kattotiilikatoilla yli 3 asteen kulma yleensä jätetään, joten on hyvä valinta mennä virran mukana ja seurata kaltevuutta verrattuna kaltevuuden lisäämisestä aiheutuviin lisäkustannuksiin.

3. Vesivuodon riski aurinkopaneeleilla varustetuilla tasakatoilla

Veden lammikoituminen on yleistä tasakatoilla. Koska katto on tasainen, vesi ei pääse minnekään, tai salaojitus hidastuu ja pysyy katolla pidempään reunalla, joten kaikki katossa olevat aukot tai reiät voivat muodostua veden kerääntymispaikoiksi. Tässä vaiheessa tasakatolle, johon on asennettu aurinkosähköjärjestelmä, tulee suurin vuotoriski tasakaton aurinkosähköjärjestelmän osalta, koska vedeneristyskerros voi vaurioitua, kun kiinnikkeet asennetaan ja betonipaalut asennetaan. Väriteräksisten kattojen tapauksessa on parempi käyttää jigiasennusta kuin porata reikiä laattoihin; jos laatat eivät sovellu jigiasennukseen, rakenteellinen liimaus on myös vaihtoehto, ja Zhejiang Lingzhi Siliconesilla on tähän ratkaisu; jos reikiä on porattava, on varmistettava, että kaikki reiät tiivistetään kunnolla vedeneristystä varten. 

4. Tasakatoilla olevat mekaaniset yksiköt on otettava huomioon

Yksi aurinkosähkön suunnittelun ja asentamisen haasteista tasaiselle betonikatolle on olemassa olevien rakennusten katolla olevat erityyppiset mekaaniset yksiköt, kuten ulkoilmastointiyksiköt, viemärit, poistopuhaltimet, ilmanvaihtolaitteet, vesisäiliöt, kaiteet, kattorakenteet, LVI-järjestelmät ja putkistot, vain muutamia mainitakseni. Nämä olemassa olevat asennukset eivät ainoastaan vaikuta aurinkosähköjärjestelmän sijoitteluun ja kiinnityskannattimien etäisyyksiin ja linjauksiin, vaan ne voivat myös aiheuttaa varjostusta aurinkosähköjärjestelmään tai vaikuttaa tulevaan toimintaan ja huoltoon. Jotkut suunnittelijat harkitsevat aurinkosähkön lisäämistä näiden laitosten yläpuolelle, jotta ne saisivat varjoa tuulelta ja sateelta, mutta toinen esiin tuleva kysymys on korkeussuunnitteluvaatimukset ja tuulensuojavaatimukset sekä käytön ja huollon vaikeudet. Kattoasennusten osalta suunnittelu voidaan tehdä vain paikkakohtaisesti, mutta tämä on asia, jota aurinkokattojen aurinkosähkö ei voi välttää, ja se on otettava huomioon. 

5. Tasakattomoduulien lisääntyminen

Yleensä tasakaton asennuksessa ei ole ehdotonta 0 asteen kulmaa, mutta pieni kaltevuus on ongelma, jota ei voi välttää edes betonikatoilla. Wuxi Tianpeng Food Cityn katto on tyypillinen sovellus aurinkosähkökattojen lisäämisestä betonikattoon.

Tasakaton aurinkosähköjärjestelmän optimoidulla suunnittelulla voidaan silti saavuttaa optimaalinen sähköntuotantokapasiteetti, ja tämä voidaan tehdä eri tavoin.

Menetelmä 1: Tee tietty kaltevuuskulma niin pitkälle kuin mahdollista, kun kyseessä on tasakatto, ei välttämättä tavoitella parasta kaltevuuskulmaa, varsinkin jos se on yli 15 astetta, katon tuulensuojaa on harkittava huolellisesti (mitä suurempi kaltevuuskulma on, sitä suurempi on tuulen vaikutus). Yleensä 5-10 astetta riittää, jos se voidaan saavuttaa. Myös kasvot ovat parhaassa suunnassa. 

Menetelmä 2: Lähes tasaisissa moduuleissa, joiden kaltevuus on hyvin pieni, jätetään moduulien ylimmän ja alimman rivin väliin rako, jotta moduulin pinnalta valuva vesi voi valua pois moduulin pinnalta eikä kerääntyä seuraavaan moduuliin. Tämä on lisävaatimus katoiksi suunnitelluille aurinkosähköjärjestelmille, joiden on tarkoitus pitää sade loitolla, ja se voidaan saavuttaa harkitsemalla salaojakanavien lisäämistä moduulien väliin (tämä vaihtoehto on nykyään yleinen aurinkosähköjärjestelmissä, ja sitä voidaan käyttää vertailukohtana kaupallisilla ja teollisilla katoilla). Wuxi Tianpeng Food Cityn kuvassa olevien moduulien pinnalla on selviä mutakaistaleiden jälkiä reunan alareunassa, mikä johtuu siitä, että moduulien pinnalla oleva muta ja vesi eivät pääse valumaan pois moduulien pinnalta ajoissa. 

Menetelmä 3: Kun katto on matalan kaltevuuden aurinkosähkömoduuleja varten, lisää tuote nimeltä automaattinen salaojitusmudan poistoainetta veden ja tuhkan kertymisen poistamiseksi kokonaan aurinkosähkömoduulien pinnalle, joiden kaltevuus on 3-15 astetta. Koska se on katto-top-sovellus, myöhemmin kiipeää ylös toiminnan ja ylläpidon enemmän haittaa, valinnan salaojitus deslimer olisi otettava huomioon myöhemmän käytön ja ylläpidon, kuten käyttö korkean hyötysuhteen, pitkän käyttöiän materiaaleja, jotta vältetään muovituotteet voidaan joutua korvaamaan lyhyen ajan kuluttua ikääntymisen; myös täytyy harkita materiaalin ja komponentin alumiinikehyksen välillä korroosion vieraiden metallien ongelmia, mutta myös valita ei vaikuta alumiinikehyksen pintakestävyys materiaalin välttää riskin komponentin PID. 

Yhteenvetona edellä mainitut kuusi tärkeintä asiaa, jotka on otettava huomioon asennettaessa aurinkopaneeleita tasakatoille. 2021 komponenttien hinnat johtavat maavoimalaitoksiin on vaikea saavuttaa verkkopariteettia, kaupallisten ja teollisten kattojen aurinkosähkövoimalaitosten markkinat tariffin kannattavuuden sähköpuolella ovat PV: n tärkein taistelukenttä vuonna 2021. Kun tiedät 5 asiaa, jotka ovat tärkeimpiä tasakaton aurinkosähköjärjestelmän kannalta, voit välttää virheet ja saavuttaa parhaan mahdollisen tuoton.