Aurinkosähköjärjestelmien sähköntuotanto: laskentamenetelmät, vaikuttavia tekijöitä

· Tietoja aurinkosähköstä

Maysun Solar - aurinkomoduulien valmistaja, johon voit luottaa aurinkosähköteollisuudessa yli 13 vuoden ajan

Aurinkosähköjärjestelmän asennus: voinko asentaa sen, jos katto ei ole etelään päin?

Kyllä, aurinkosähköjärjestelmän asentaminen on mahdollista, mutta tuotetun sähkön määrä on vähäinen ja se vaihtelee katon suunnan mukaan. Etelään päin oleva katto tuottaa 100 % sähköstä, itä-länsisuuntainen katto voi tuottaa 70-95 % ja pohjoiseen päin oleva katto 50-70 %.

Aurinkosähköjärjestelmän sähköntuotanto: onko valon voimakkuus aurinkosähköjärjestelmän tuottama teho?

Valon voimakkuus ei ole sama asia kuin aurinkosähköjärjestelmän tuottama sähkömäärä paikallisella alueella. Ero on siinä, että aurinkosähköjärjestelmän tuottama sähkö perustuu paikalliseen valonvoimakkuuteen kerrottuna suorituskykysuhteella, joka tuottaa aurinkosähköjärjestelmän paikallisen käytön tuottaman todellisen sähköenergian, joka on yleensä alle 80 prosenttia. Saksassa parhaat järjestelmät voivat saavuttaa 82 prosentin järjestelmän hyötysuhteen.

PV-järjestelmän sähköntuotanto: Vaikuttaako pinnalla oleva pöly tai roskat sähköntuotantoon?

Vaikutus on minimaalinen, koska aurinkosähköjärjestelmät ovat riippuvaisia auringon säteilysuhteesta, ja merkittävät varjot voivat vaikuttaa suuresti aurinkosähköjärjestelmän tehoon. PV-moduulin lasissa on itsepuhdistuva pinta, eli sadepäivinä sadevesi voi pestä pois lian PV-moduulin pinnalta. Tämän vuoksi aurinkosähköjärjestelmien käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat hyvin rajalliset.

Aiheuttaako aurinkosähköjärjestelmä valosaastetta?

Ei. Periaatteessa aurinkosähköjärjestelmissä käytetään karkaistua lasia, jossa on heijastava pinnoite valon absorption maksimoimiseksi ja heijastuksen minimoimiseksi, mikä lisää sähköntuotannon tehokkuutta. Perinteisen verhoseinälasin tai autojen lasin heijastuskyky on 15 % tai enemmän, kun taas ensiluokkaisten aurinkosähkömoduulivalmistajien aurinkosähkölasin heijastuskyky on alle 6 %. Siksi se on pienempi kuin muiden teollisuudenalojen lasin valonheijastusaste, joten valosaastetta ei synny.